Sista Bugg 3:an för i år!

Även Bugg 3 gjorde sin final. 
 
Höstens Bugg 3 har varit ett intensivt gäng.
 
 Det har varit ett gott deltagande i höstens Bugg 3:a. Många har gått kurser hos BUGG's under flera år, medan några har varit premiärbuggare i steg 3. Får nog säga att dessa nya 3:or har varit extra lyckligt lottade, som haft ett så rutinerat gäng som buggpartners. Flera av denna kursomgångs bugg-figurer är riktigt kluriga, men med så många säkra händer till förfogande, har lärandet av dessa buggturer gått som en dans, bokstavligt talat!
 
Björn-Ove väntar in Anna i buggturen.
 
          
Andreas och Mia                               Kate och John-Erik 
 
          
Jimmy och Cecilia                                   Kristoffer och Carina
 
 Månne Veronica och Martin har ett frivarv på gång 
 
 Som vanligt inledde vi kvällen med lite repetition efter uppvärmningen. "Kråka Höger" hade ju fått en grundlig genomgång förra söndagen, ända in till dunet, så att säga. Så nu räckte det att putsa av fjädrarna en smula.
 Grundvarianten av denna figur, gick vi därför ganska hastigt igenom. Snabb visning och sedan bjöd Ulla på musik, givetvis blev det full fart på golvet. 
 
          
 Anders på strålande bugghumör, och i bugg med både Anna och Cia.
 
 "Kråkan" i högervariant är en figur som är lätt att kombinera samman med andra varianter. Tre av våra favoriter fick var sin genomgång. Den kanske allra vanligaste är i kombination med "Tjejkryp" som efterföljande tillägg. Sidbyte med armar å allt, varpå sidbyte utan armar å allt läggs på, följs upp med "krypet" samt aktuellt handbyte.
 Oinvigda läsare funderar nog vad vi håller på med, men för vana BUGG'sare är det klart som vatten... 
 
 Andreas och Rose-Marie samt Martin och Monika i förgrunden.
 
  Nästa variant till kombination är kanske lite nyare, men väl så trevlig. Inledning med "Karusell" med utrullning, där kavaljeren påpassligt fångar tjejens högerhand med sin, bakom ryggen visade, vänsterhand. Tja ett traditionellt insteg i Kråkan, kan man utan överdrift kraxa ur sig...
 
           
 
 Vår kanske mest erfarne buggare Karlsten, guidar Patricia i buggen.
 
 Nästa variant av "Kråkan" har ett bloddrypande namn, för visst kan "Nackad Kråka med Torped" ge otäcka vibbar! Men det enda som åtskiljs är första och sista delen av figuren, där den första kommer till användning här.
 När tjejen befinner sig bakom killen i "Kråkan" släpper han sin högerhand, och låter tjejen komma fram på vänstersidan i bara vänster/höger-fattning. Denna är som gjord för just en rask ingång i "Torpeden". 
 Ta gärna och följ rådet och testa på köksgolvet igen! Fungerar fint som snus...
 
          
 
 En "utrull" på gång för Lisa och Tommy
 
          
          Emelie och Bengt-Åke                     Kristoffer, Lisa, Camilla och Tommy 
 
 Undrar om Monika kommer att byta profilbild på fb nu?
 
 Då vi buggade final denna kväll, så passade det väl med en liten genomgång av kursdelens "High-Lights". Redan andra kurskvällen tog vi upp den ganska nya "Lotusdyket". En variant som använder "Rallyturens" ingång, men växlar snabbt över till ett "Tjejdyk", med en variation i mellanakten. En kombination som fått ett eget namn, men visst är den riktigt kul!
 
          
Kristoffer och Lisa                                    John-Erik och Christina
 
Höstbugg med känsla av sommar...
 
 Även "Låskolven" fick en snabb repris. Vi noterade igen vikten av att tjejen håller sin vänsterhand högt, då hon annars blir väl mycket inlåst i "Låset". sedan hänger det på killens snabbhet, då han ska både hinna att stoppa tjejens utrullning, samt att fånga hennes högeraxel. Valfritt antal cirkulerande steg för paret, men på takt ett börjar tjejen sina steg ut ur axelfattningen, och får behjälplig skjuts i högervarvet. 
 
          
 
Härlig action med Åke och Mia samt Kate och Andreas
 
 Efter välbehövligt kaffe testade vi på  kvällens ordinarie buggfigur. "Inåut Turen" är en egen variant hos BUGG's, tror vi åtminstone. Inga märkvärdigheter i sig, men en massa handbyten är det. Fast med lite träning utförs dessa handbyten snabbt och mekaninskt, och figuren får sin egen rytm. Tja, nu har våra nya bugg 3:or något nytt att tänka på...  
  
          
 
 Stilrent på alla vis, med Cia och Bengt-Åke
 
 Förra gången hade vi lekt lite med ett litet moment som vi kallade "Pysen". Under veckan hade vi funderat hur vi skull kunna kombinera den med något nytt.
 Polletten trillade så att säga ner då vi hittade en snabb kombination på "Öglan" som killen lägger med sin högerarm. Öglan läggs som vanligt, men följs upp med ett tecken om inrullning för tjejen i killens vänsterarm. Klurigt för killen att komma ihåg.
 Korsvis fattning som rullas upp med högervarv för tjejen, och sedan vänstervarv på det. Avslut med killen högerarm över eget huvud och tjejen gör extra högervarv.
 Tja tänk vad man kan lura till det om man inte har nå't annat för sig... 
 
          
Anders och Emelie                                           Åke och Mia 
 
 
 Som vanligt blev sista minuterna använda till kravlös bugg. Ja inga uppgifter att träna på villl säga. Det har detta tålmodiga gäng gjort sig väl förtjänta av! För tänk vad många möjliga och omöjliga uppgifter gänget fått under denna kurstid. Vi kan inte annat än beundra Ert tålamod... 
 
           
 
 Men en hel del kul har vi visst haft emellanåt!  Här med Elin och Martin.
 
          
 Och har vi inte givit omöjliga uppgifter, så fixar gänget det själva i annat fall...
 
Vi Tackar så Hjärtligt för en Mycket Trevlig kursomgång!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Och ser inget skäl att ändra uppfattning vad gäller: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
************************************
PS Även här bjuder vi in Er alla till en fortsättning i Bugg 4:an som startar nästa söndag kl.18.00!
 
 Välkomna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0