Välbesökt Motionsdans i söndags.

Populärt avslut på helgen!
 
 Mia och Tommy inleder kvälls-passet med en fox.
 
 Ännu en av BUGG's söndags-motion gick av stapeln i helgen. För nionde gången i höst träffas vi och dansar som avslut på helgen. För många av oss har det blivit en vana, sedan flera år, som jag tror flera av våra Dansvänner svårligen vill undvara. Klart man går på dans hos BUGG's på söndagskväll!  
 
 Stefan och Marie-Louise samt Martin och Anna stannar kvar efter kursen.
 
 Ibland funderar man över varför BUGG's danskvällar blir så trevliga egentligen..?  Visst, det är alltid trevligt att dansa, inget snack om den saken. Fast ofta blir det lite extra knorr på dansen, och så upplever vi att våra söndags-danser blir.
 
          
 
          
 
          
 
 Josefin och Johan är två av våra yngre och duktiga dansare.
 
 Åker man "ut" på dans blir dessa danser alltid lite olika. Någon gång kommer man hem, och är alldeles lyrisk. Orkestern spelade ett pärlband av sköna danslåtar, precis i ens egen smak. Ett väl avstämt tempo på musiken gav dansen extra välbehag.
 Om sedan danspubliken var nykter och dansant, och jämn fördelning mellan killar å tjejer, blir nöjet ännu större. Ifall sedan dansarna sköter sig och tar hänsyn i dansen, både vad gäller dansriktning och armbågar, är lyckan i det närmaste total. Danskvällen har blivit just det där guldkornet man söker efter! 
 
          
 
          
 
          
 
          
 
          
 
          
 
 Att sedan alla danskvällar skulle uppfylla alla dessa önskningar, är förstås helt orimligt. Ibland kommar man hem och gnäller lite över orkestern. Låtarnas tempo är ett vanligt irritationsmoment, där "för snabba buggar å för sega foxar" inte är ovanligt att höra som kommentar.
 Här skulle man vilja tipsa banden att själva prova på detta med praktisk dans.
 
 Ja visst var det riktigt varmt i söndags! Eller hur Susanne å Jan?
 
 Andra gånger kommer man hem och riktar missnöjet mot danspubliken i stort. Även om nittio procent sköter sig utmärkt, så räcker det om resterande tio procent bufflar runt med vassa armbågar och struntar i dansriktningen, så kan detta ge lite sorgkant på danskvällen.
 Här är det kanske viktigt att vi som lär ut dans, poängterar detta med dansriktning och smidig dans, under kurserna.
 
 Dans för sitt eget höga nöjes skull på Syltoppen i söndags.
 
 Till danspubliken i stort måste vi ändå ge en eloge, för enligt vår uppfattning är det mycket sällan vi behöver stå ut med berusade med-dansare! Tack och lov! Kanske en konsekvens av att danspubliken i stort fått ett ökat intresse av dansen som motionsform.
 Undantag finns förstås, men då mera lokalt, eller i samband med större evenemang som lockar mer än danspublik. Nej, i det hela taget känns dansen mer befriad från fylla än förr. 
 
 Skön fart i dansandet då det blir dags för bugg!
 
 Nu ska inte vi ens andas att våra danskvällar skulle vara de bästa! Vi har inte en chans att konkurera med en live-orkester till exempel, även om vi försöker så gott vi kan att hitta den bästa musiken. Musik från en orkester ger en oslagbar dimension åt dans, vi aldrig kan nå.
 Sedan får vi hoppas vårt eget dansintresse kan, sortera ut dansanta toner till vår publik. Här tror vi att vi har ett litet plus i kanten... 
 
          
 
          
 
          
 
          
 
 Att locka fram ett leende från damerna, det fixar Karlsten!
 
 Halloween-helg ger både ruskigheter och mera godis på bordet!
 
          
 
          
 
          
 
 En stor fördel med våra danser, trots allt, är våra duktiga dansare. Under våra kurser tjatar vi om detta med dansriktning, till leda, kan Ni nog tycka ibland. Att respektera detta är en viktig ingrediens i en trevlig dans.  Slippa onödiga kollisioner, vassa armbågar i riskabel höjd, och yvigt dansande är något vi tar upp under våra kurskvällar. Vi predikar, speciellt i lägre kurserna, om detta med tajt dans. Armarnas W-form i buggen Invikta armbågar och kunskap om att kunna pausa i foxen, om dansgolvet tätnat av dansare. .
 Ett koppel av förmaningar som våra kursdeltagare får höra i repris på repris...
 
Maria med ett temporärt mål i sikte, Björn-Oves hand. En härlig action-bild i buggen!
 
 Annica och Tommy provar på att "Luta".
 
 Detta tror vi är en av de stora anledningarna att BUGG's danskvällar, Motionsdans som Dansafton, blir så trevliga. Visst missar vi alla och skickar ut en danspartner lite fel å lite långt ibland, så blir det med varierande danspartners från tid till annan. Men överlag tränar vi kontinuerligt på att dansa med hänsyn till våra med-dansare. En stor orsak om danskvällen blir lyckad eller ej...  
 
 Veronica och Markus i buggartagen under söndagskvällen. 
 
 
 Lite raskare rytmer då danskvällen går mot slutet.
 
Så när vi säger Tack för en trevlig danskväll med gänget hos BUGG's, har Ni all anledning att känna Er speciella!
Det är ett riktigt duktigt Dansgäng som dansar på Syltoppen på söndagskvällarna!
Det är BUGG's-gänget, helt enkelt!
 
Stolt Hälsning till Er alla, säger BUGG's / Ulla å Arne
 
Som av flera orsaker kan säga: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0