Dubbelt framsteg i dubbel bemärkelse!


Bugg 1:an kliver framåt.

När vi repeterat våran "Ramsa" blev det mycket bugg för gänget.

 Så här i början är det inte lätt att bugga avslappnat på kommando. Det självklara flytet och uppstarten, som kommer av sig självt efter ett tag, kräver sin tid och träning att hitta. Så en liten hjälp på traven är en extra genomgång av våran "Ramsa" så här i början. Gemensam sådan, och sedan fick gänget bugga på efter tränat mönster. Å visst gick det riktigt bra! 


   
 Som vi säkerligen tjatat våra gamla buggare trötta på, är vår idé om att plocka samman våra buggturer, under 1:ans kurs, till en liten serie av figurer. (Ni "gamlingar" kan hoppa över resten av detta stycket om Ni vill.) 
 Men för Ni andra som fortfarande undrar över denna ide, fortsätter vi. Killarna för som bekant sin tjej i buggen och skall då ha ett litet lager buggfigurer till hands i minnet. I början av sin karriär är det inte lätt att ligga speciellt långt fram i buggen med tanken, utan det blir liksom stopp i buggen då och då. "-Hmm, vilken buggtur passar nu in måntro..."  
 För att så snabbt som möjligt ge grabbarna ett litet lager med passande figurer i en följd, övar vi in våran "Ramsa" som grabbarna kan luta minnet mot, så att säga. Som vi noga förtydligar, är inte detta något absolut sätt att bugga, utan bara en hjälp så här i början av Ert buggäventyr.
 Allt efter som 1:ans buggkurs går vidare lägger vi till några fler buggfigurer, och har efter final-kvällen en utmärkt buggserie att plocka fram då det blir aktuellt med dans i "skarpt" läge! 
   

 Så allt eftersom gänget tränade på sin "Ramsa", kom vi med tips och råd angående de buggturer vi hittills lärt oss. Många är fallgroparna, och vi försökte ta dem till rannsakning, en efter en.Vi kom även underfund med att "Grundstegets" fram och tillbaka-kliv inte är något absolut, utan som efter tjejens frivarv i "Karusellen", blev det två framsteg i följd för killen på takt 1 och 3 med vänsterfoten. Visst fungerade det riktigt bra efter detta?


 Sedan tog vi en liten sedelärande historia om handfattningen i den vanliga "Buggsväng vänster". Här noterar vi vikten av att inte killarna håller handen för högt under buggsvängandet, utan håller den förande handen alldeles ovanför tjejens huvud. Konsekvenser härav åskådliggjordes.
 Vi kunde åxå notera att Karlsten satt och väntade på denna lilla anektot med ett illa maskerat leende, han gillar berättelsen, även om han hört den 23 gånger tidigare...


 
 
 


 Sedan får vårat nya gäng sin beskärda del av mitt eviga tjat om baksteg för tjejen! För i "Cirkelbuggen" vill jag se ett markerat baksteg för tjejen på hennes tredje takt, och det åxå i ett jämt cirkulerande kring killen. Var så säkra, vi återkommer i ämnet...  (Å ännu har vi inte ens nämnt "Buggsväng i högervarv"...)


 Som vi snackade om alldeles nyss, ställer "Karusell med frivarv" till det en smula för våra buggare i Bugg 1:an. Grabbarna får ett dubbelt framsteg, så att säga, och det ställer till lite huvudbry i början. Vi pratade en stund om denna företeelse, och provade på buggturen helt efter regelboken. Två frivarv för tjejen och ett varv för killen, å vips så stämde det med stegen fullt ut. Fram å bak på rätt ställe!
 Sedan vet vi att det fuskas med orginalet per omgående, så det är lika bra att lära ut "fusket" på en gång, så att säga...  
 

 Några byten i buggen, fick stå som uppvärmning efter kaffet. Månne det snackas bugg i pausen måntro?Efter det tog vi ett nappatag med nästa figur i ordningen. En riktigt klurig figur kan tilläggas, för visst är "Tjej bak killes rygg" en riktigt luring, så här långt! Ett stykeprov i sig, men så här har det varit i nära tjugo år nu, så varför ta fram silkesvantarna nu? Nej, vi spottar i nävarna och tar tjuren vid hornen!


 Vi stegar igenom figuren, sekvens för sekvens, ett tillvägagångssätt vi använt några år nu. Vi bygger del för del, och försöker utöka minnet för varje försök. Å rätt som det är sitter hela figuren som den ska! Vi tränar vidare nästa söndag igen, om nu någon skulle fått någon lucka i figuren... 

 
 Vi avsluter med vår "Ramsa" så här långt, och lägger den nya "Tjej bak killes rygg" lite åt sidan så länge. De sista minuterna är det skönt å få bugga med något lite mer bekant, å det hoppas vi att vår buggserie börjar att bli nu! Full fart på buggen var det i alla fall, och att Ni gjort framsteg i dubbel bemärkelse, det är det inga tvivel om! Ett duktigt gäng buggare i höstens bugg 1:a! Så ska det va' när man buggar med BUGG's!

"Tjej bak killes rygg" har flera kluriga passager!

 På efterlängtat återseende, hälsar BUGG's / Ulla å Arne

Å kan glatt, ännu en gång, konstatera: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0