Söndagsnöje med flerfunktion.

Allt fler tar en söndags-tur till Syltoppen 
 
 Victoria tar en dans med Tommy under Motionsdansen
 
 Under kursdelen håller vi ett högt tempo, något som vi medvetet försöker hålla. Våra kunder kommer inte för att vänta medan låtar skall hittas eller något kursblad hamnat fel i pärmen. Strul kan hända, tekniken rår man inte alltid över, men målsättningen skall vara en kursdel med innehåll och spännande intensitet.
 
 Visst ser Caroline ut att uppskatta en dans, här med Tommy.
 
 Så därför blir stämningen påtagligt stillsamare när den gemensamma, och traditionella, applåden förkunnar slutet på kvällens sista kursdel. Ulla smiter ut i köket och släcker ner både lysrör och taklampor, och lokalen får ett behagligare och mysigare sken från lampetterna längs väggarna. Rummet som nyss gav plats för kurs och träning, förvandlas till en stilla danslokal. Många gånger har jag tänkt på detta, när man blickar ner från scenen... 
 
          
Emma och Kristoffer                                          Lotta och Åke
 
 En mysig dans för herr å fru Bohman
 
 Som bekant blandas den första delen av lika delar bugg och fox, där betoningen ligger på ett låtväl bland de nyast utkomna låtarna. Åtminstone vi, blir lite lätt insnöade på gamla favoriter, som gärna får stor del av våra låtlistor. Till denna första halva lägger vi extra vikt vid att hitta årets, och gärna senaste månadernas, höjdpunkter vad gäller dansmusik.
 Dansmusik har ett visst mått av färskvara över sig, och får låtarna några år på nacken så faller en stor del av dem i glömska. Kvar blir några låtar som får epitetet "evergreens" över sig, och blir de utsorterade guldklimparna som glittrar länge i våra låtlistor...
 
          
 
 Ulla hinner med en dans med Claes, mellan kök å kassajobb. 
 
 Därför kan det nog vara idé att lyssna lite extra noga på de senaste låtarna, för att sortera fram godbitarna innan man, lite oförtjänt många gånger, lämnar den i det glömda arkivet i låt-biblioteket. Därför blandar vi in en stor del nya danslåtar i vår första halva av danskvällen. Kanske någon faller just Dig i smaken och blir Din favorit framöver. Kom gärna fram och kolla med oss, om det är någon låt ur kvällens musik-kompott som ger Dig sköna vibbar...
 
          
Anders och Carina                             Jimmy och Emelie
 
 Tommy och Lotta är trogna dans-gäster hos oss.
 
 När de första fuktfläckarna kommit på skjortan lockar det lite mindre att kramas i en foxtrot, så då skippar vi dem och siktar in oss på bara bugg istället. En del av kvällen som hos många får ett klart favoritskap.
 Om man fortsätter att tala om låtval, så blir det musikaliska serveringsfatet nu mer fyllt med allehanda gamla godbitar. Att de sedan förstås har en stor ingrediens av dansbarhet, är något som åtminstone vi tror BUGG's har ett gott rykte av...
 
          
 
           
Gunilla och Thomas                                 Annica och Kristoffer
 
 Kul med bugg säger Tommy och Emma
 
 Det är mer än en gång vi talat med dansvänner som varit ute på "levande" dans, och omdömet låter alltför ofta genomgående i stil med: "Alltför sega foxar å för snabba buggar!"
 Ämnet i förra Motionsdansens blogginlägg skummade ämnet angående nya dansstilar. Då vi är lite inkörda på vår form av dans, som vi själva kallar "Dansbanedans", passande att bjuda upp över stort spann på dansbanan. Därför äger vi dåligt med kunskap om nya dansstilars musikbehov, men för vår form av dans, tror vi oss ha ganska bestämda åsikter angående låtval.
  
          
  
          
 
 Härligt glada dansbilder är alltid kul att presentera
 
 För ibland blir man stående för att lyssna till om orkesterns låtval är såpass, temposatt eller taktfast, att man anser sig kunna erbjuda någon partner till en bra dans. Ibland har man chansat och fått snubbla kring i något foxliknande, i ett tempo som gjort sig bäst i att dubblera.
 Motsatsen är tyvärr lika vanlig och man bjuds på buggmusik som krävde tävlingsbuggare för att klara av. Felsteg och taktmissar kröns med en skjorta som redan efter första låtparet går att vrida ur. Några av dansbanden gör sällan de här missarna, utan levererar go' dansmusik och blir därför lätt våra favoriter...
 
          
 
          
 
 Är det månne en "Pilbåge" Tommy bjuder Ann-Louise på.
 
 Målsättningen för oss blir att undvika de här fallgroparna i stora drag åtminstone. Alla hör takt på sitt sätt, och därför blir smaken så olika här. Låtar vi tyckt haft en skön rytm, har känts svårdansad av någon. Alla kan inte gilla allt! 
 Ska man arrangera dans i någon form, är ett eget danskunnande ett stort plus. Dansmusik ska upplevas på dansgolvet och leverera dansbarhet till dansgästerna, en målsättning som väl låter högst rimlig. En målsättning vi siktar mot, då vi sitter på torsdagskvällarna och komponerar låtlistan för söndagens Motionsdans.
 Kom och bjud upp hos oss på söndag, vi tror Du skall hitta takten och få en skön dansrytm med det härliga gänget hos BUGG's!
 
           
Tommy och Hanna                                    Bengt-Åke och Lena 
 
 Så nu sitter vi med två nya cd-konvolut i handen, och lyssnar till "Framed" och "Wisex" nya plattor. Ett för oss nytt spännande band och ett tryggt välkänt. Vi hoppas hitta några sköna taktfasta låtar, som får ingå i söndagens Motionsdans. Du kommer väl och bjuder upp till dans, å lyssnar till ny fräsch dansmusik hos BUGG's!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
 Å taktfast trummar vi välkännt vidare: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer
Postat av: Ote & Inge

vi har så kul på våra möten. I morgon fredag 27/9 spelar Elisas i Mellerud i Rådahallen 21,00-01,00. Om vi ska dit.. jajamen.

2013-09-26 @ 17:44:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0