Visst var det kul med Motionsdans igen?

 En samling sköna dans-vax.
 
 Ja visst är det trevligt med Motionsdans.
 
 Under sommaren har flera dansband givit ut nya plattor, där flera låtar redan blivit favoriter hemma hos oss. Så förra torsdagens sittning kring köksbordet, med sedvanliga låtliste-komponering, var inga större problem. En trevlig sysselsättning, som är lite av ett startskott inför helgens Kurs och Motionsdans hos BUGG's.
 
          
 
          
 
 Jo vi tyckte söndagens låtlista blev riktigt bra, men så hade vi åxå pillrat in hel hel del låtar med vår favorit orkester Donnez. Ett gediget låtbibliotek som växer så sakteliga allt eftersom banden ger ut nya cd-skivor, och vi försöker köpa så gott som allt som ges ut i dansbandsväg.
 För kanske ligger det en del i uttrycket att dansmusik är en färskvara. Nåja, några låtar blir kanske "evergreens" inom denna genren åxå, men många är nog just den färskvara som det talas om ibland. Så för att hålla sig uppdaterad gäller det nog att hålla ögonen öppna å utöka skivsamlingen kontinuerligt. 
 
 Karlsten bjöd upp Annica och tjuvtränade en smula på sitt gnussande.
    
          
 Veijo bjöd Kate på en fox.
 
 Ann-Louise greppade tag om sin Peter och tog en svängom
 
          
 Både Anci och Monika hittade varsin kavaljer. 
 
 Det känns som om vår fox-del blivit allt mer populär under åren som gått. Även om buggen är huvud-ingrediensen i våra danskvällar, så har foxlåtarnas antal ökat en smula efterhand och det verkar ha gillats av de flesta. 
 Även om Karlsten ger gnussandet ett ansikte, så gäller den mer traditionella foxtroten hos oss. :-) En dansform som kräver en hel del träning, innan den känns som bäst. Ett förhållandevis enkelt stegmönster i sig, men känslan och samdansandet kräver sin träning. En träning som är väl värd sin möda...
 
 Lotta och Emelie tog en pause mellan danserna
 
 Kristoffer och Kate gillar självfallet buggen åxå.
 
 Huvudingrediensen i våra danskvällar är självfallet bugg, vi heter ju inte BUGG's för inte. När den första fox/bugg delen är över, växlar vi in till bara bugg, som traditionen bjuder. Nu försöker vi att rada upp buggpärlor i en skön rad, och tempot ökas en smula efterhand. Eftersom vi är i början på danssäsongen låter vi den ökningen vara ganska moderat, men hoppas konditionen skall öka varefter. För visst tror vi att bugg är en utomordentligt bra motionsform...
 
 Bengt-Åke tecknar en känd buggtur till Ragnhild med högerhanden, vilken?
 
          
Vejo och Patricia                                   Lena och Pierre
 
 Danslärar'ns minne återvände tack vare Monika, sedan fixades "Bommen" galant.
 
          
 
          
 
 Tommy bjuder Lena på gladbugg.
 
          
 
 Sommargrabben Björn-Ove tar en bugg med Anci
 
          
Ann-Louise tar en dans med Peter innan järnverket kallar honom på måndag.  
 
 
          
 
          
 
 Tommy har hakat på BUGG's lilla "gimmick", ser ni vad?
 
 Då kan vi lägga höstens premiärkväll till handlingarna, och sätta ett par extra hjärtan i kanten i dagboken, för visst var kvällen riktigt lyckad. Imorgon torsdag åker musikdatorn fram igen och kompletteras med "Drifters", "Znits" och "Stensons"  senaste plattor. Efter det komponerar vi samman en ny fräsch låtlista, som vi hoppas faller Er i smaken under söndagens Motionsdans. För då kommer Ni väl igen!!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Som lite kaxigt som vanligt säger: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ote & Inge

Skönt att man är igång igen, dans är balsam för själen.

2013-09-04 @ 23:13:48
Postat av: Peter

Kan det va snusnäsduken i bakfickan tro?

2013-09-05 @ 09:10:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0