En riktigt trevlig Repetitionskväll!

 En salig blandning på menyn! 
 
 En rivstart med uppvärmning fick starta repetitionen.
 
 Sedan några år tillbaka har vi avslutat vårsäsongen, med några extra kvällar av repetition och lite finputs innan sommarens danser kommer igång. Dessa kvällar har hittills varit lite extra uppsluppna och skojfriska, och avrundat säsongerna på ett trevligt sätt. Vi brukar sällan bli långrandiga här, utan går igenom kvällens punkter i ett raskt tempo. 
 Under friskt buggande, med täta parbyten, flikar vi in med påminnelser och kommentarer kring buggturer och moment ur våra buggkurser. Inte meningen att studera figurerna närmare, utan just ge en repetition av de buggturer vi redan gått igenom, under hösten och vårens kurser. Men för den skull, går det givetvis bra att snappa upp en å annan nyhet åxå förstås... 
 
 Pia och Peter buggade kända figurer.
 
          
 Ingemar och Pernilla                                         Peter och Gunilla
 
 Som oftast startar vi upp vår repetition med ett litet snack kring buggens grundstenar. Lite tjatigt, ja vi vet! Men nu är det ju så att hitta Takt och Rytm i buggen, är en total förutsättning för att få till sin bugg! Likaså Grundsteg och Cirkelbugg, där vi får till den viktiga pendeln, i vårt sätt att dansa bugg.  Utan detta ingen bugg!
 Så att starta upp sin bugg med stadig handfattning, och några grund- och cirkelbuggsteg i rätt takt, är ett utmärkt sätt att inleda en av den roligaste varianten av dans!  
 
 Björn-Ove och Marie-Louise under söndagens bugg-repetition.
 
 Den allra första varianten av egentlig buggtur våra elever kommer i kontakt med är "Karusellen".  I två varianter dessutom. Givetvis tar vi upp dessa varianter som inledning, inte bara för repetitionens skull, utan för att ena varianten tar oss ut i den allra vanligaste handfattningen, höger/ höger fattning. Ett handgrepp som en stor del av buggens figurer inleds med.  
 
Gänget buggar efter eget tycke, medan vi resonerar kring basfigurerna.
 
 Med höger/höger fattning, kan vi studera ytterligare några grundfigurer i buggen. Buggsvängen. Den enklare varianten, "Vänster Buggsväng" brukar gå fint att få till. Killen markerar före tjejens 1:a takt och höger framsteg, och vips roterar tjejen lydigt både ett eller två varv i vänstervarv. Inga större problem här... 
 
          
 Lisbeth och Lennart                                         Stefan och Lotta
 
 Det är kanske när vi provar på "Buggsväng i Högervarv", som vi funderar till lite extra. Här gäller det för killen att låta tjejen kliva fram på högerfoten, innan han markerar och stoppar upp tjejen, inför guidningen i högervarvet. "Alltid högerfot, innan högervarv för tjejen!"
 Då detta är gjort vill vi åxå att tjejen fortsätter sin färdväg i högervarv runt killen. Inte backar vänsterv, eller roterar ut i perferin. Rådet blir ju att tjejerna kliver i sitt varv, och killen guidar sin dam den "rätta" vägen. En liten nöt att knäcka, innan denna basvariant sitter som tänkt... 
 
           
 Robert bjuder både Maria och Lisbeth på några buggturer.
 
 När grabbarna fått in dessa handgrepp och moment, är det förstås dags att lägga på lite "Katapult". Här har vi en rad figurer som bygger på grundvarianten "Katapulten". Hos oss figurerar hela sex varianter på "Höger Katapult", som får anses som basvarianten. Både den och varianten med "Handstöt" fick Ni med Er i samma träningsrunda. 
 
 Stilig "Katapult" med Robert och Maria.
 
  Även om vi nu redo att hantera buggfigurer, så vi kan börja "leka bugg", lägger vi till ett par varianter till.
 Ja,jo förresten. Ulla är noga med att påpeka att vårt uttryck att "leka bugg", inte är på något sätt menat negativt eller simpelt! Bugg ska vara kul! Å vad kan vara mer kul och trevligt, att med lite lattjande av bugg, både lyssna och lättsamt bugga till trevlig musik. Det är just detta vi kallar att "Leka bugg"
 Så nu lade vi alltså till tvenne varianter av Katapulten på dagordningen. Först ut var var "Polisturen" som fick en egen träningsrunda. Å finns det så en polis, så finns det ju en tjyv att haffa. Sagt å gjort, nästa figur var därför "Tjyv och polis". Mera musik och träning på detta...
 
 Härlig fart på söndagens bugg-repetition!
 
 När vi ändå botaniserade bland Katapulter och Buggsväng i högervarv, kunde vi inte hålla inne med en lite ny variant. I efterhand döpte Ulla den till "Snurre Sprätt", och jag hade inget att anmärka på namnet, nej det var riktigt passande egentligen.
 I slutet av högervavet på buggsvängen, skjutsade killen till tjejen så ett extra varv gjordes. På¨passligt uppfångande gjorde att figuren fungerade fint. Midjetag och utrullningen satt som pricken över i:et... 
 
          
 
          
 
          
 
 Tommy har nå't på gång, med Victoria..
 
En annan variant med "Karusellen" som grund är buggturen vi kallar "Tjejkrypet". En buggtur med flera år på nacken, men för nog anses som ganska lokal.
Ingång i traditionell Karusell, men med ett lite speciellt första sidbyte, som kräver lite träning.
Nästa sidbyte görs på enklast vis, och föregår tjejens backande under killens högerarm.
På vänstersidan dyker hon, förhoppningsvis, upp igen, och greppar killens tydligt visade vänsterhand.
Killen guidar avslutningsvis ett högervarv för tjejen.
Å här uppkommer en "Avig fattning", som vi kan räta ut, eller...
 
Fint exempel på "gladbugg" med Emelie och Tommy.
 
 Som sista buggfigur till repetition tog vi upp "Midjetaget", som är en trevlig figur som både singelvariant eller som kombination. Kom bara ihåg det viktiga baksteget, "Rock step", som kommer innan tjejens framsteg och högersnurr.
 En buggtur jag en kort stund kände mig som uppfinnare av, tills Ulla tog den villfarelsen ur mig. Den hade hon buggat tidigare i Karlstad.  Men ett tag fick jag känna mig stolt i alla fall...
 
 Gäster från Årjäng kom å dansade med oss, här är Lisbeth och Roger i full bugg!
 
 Ett utmärkt tillfälle med att testa Midjetaget som kombinationstur åxå. För som vi sade tidigare, slutade "Tjejkrypet" med en avig fattning, och här passade "Midjetaget" in utan onödig upprätning. Ett sätt att göra buggen lite mer tajt, då vi kan skippa mellanspelen, och lägga tur i tur, så att säga. Resultatet blir en både tajt och mer intensiv bugg, något vi gillar hos BUGG's! 
 
 Lennart och Yvonne, samt Maria och Peter.
 
 Mot slutet av kurstiden hade vi flera varianter att träna på.
 
 En ganska fullmatad repetitionskväll led mot sitt slut. För Er som hade figurerna i minnet sedan tidigare, hoppades vi att vi dammat av dem en smula, och friskat upp minnet.
 För Er som inte buggat med oss tidigare, kan vi tillägga att vi går betydligt lugnare fram under kurserna. Men förhoppningsvis har Ni hittat något russin att plocka ur kakan, som kan ge Dig lite nytt i Din bugg. Och självklart vill vi väcka Ditt intresse för bugg med BUGG's på detta sätt!
 
 
  Vi tyckte inte att denna Repetitionskväll frångick mönstret på något sätt. För visst blev det en riktigt trevligt kursdel, och vi fick oss en hel del glada miner till livs. Det brukar bli så, när ett så här trevligt Dansgäng strålar samman och tar en dans tillsammans. Vi riktar ett stort Tack till Er Allesammans för en trevlig kväll, och siktar på repris nästa söndag igen, då vi repeterar blandade buggturer ur BUGG's rika förråd av buggturer. Väl mött då! 
 
 Ett i vårt tycke bra summering av söndagens Repetition! En härlig blandning av glada dansare hos BUGG's!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 PS. Det kommer ytterligare bilder från Motionsdelen inom kort på samma blogg! 
På återseende!  DS.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0