ExtraDans i vårväder.

Det blev läge för Dubbelbugg!
 
 Uppvärmning i stereo.
 
 Det var en härligt vårlig söndag som erbjöds utomhus, och solen sken in till oss på Syltoppen. Vi går mot en härlig årstid, och som diskussionen gick innan dansen, så har dansen hjälpt oss igenom vintern på ett trivsamt sätt.
 Nu siktar vi således mot sommar och kommande ute-danser på när och fjärran dansbanor. Något vi ser fram emot lite till mans! Men denna och nästa helg, ska vi förstås dansa med det härliga gänget hos BUGG's!
 
 John bjuder upp både Mia och Maria
 
          
 
          
Inge bjuder på dubbel svängom för Pia och Victoria 
 
 Det var så gott som exakt dubbelt upp med damer, under söndagens extrakurs hos BUGG's. Därför passade det alldeles utmärkt att ta en omgång med Dubbelbugg för hela gänget. Träning i denna diciplin av buggen, brukar sträcka sig till Grundsteg och Cirkelbugg, eventuellt någon Buggsväng därtill. Med lite mera tid till förfogande, kunde vi ta ett steg till, så att säga.
 
 Maria och Ote ledsagas av Inge
 
          
 Stefan provade åxå på Dubbelbugg, å fixade detta galant, här med Lotta och Marie-louise.
 
 Björn-Ove använder ofta sin Dubbelbugg
 
 Inledningen blir förstås just dessa grunder i Dubbelbuggen, Grundsteg med Cirkelbugg och Buggsväng i vänster och högervarv. Här får killarna testa på att kordinera sin guidning av tjejerna. Lite mer att hålla reda på, men med lite träning hittar grabbarna snart rätt i dessa inledande uppgifter åxå. 
 
 Lekledar's själv hade nöjet att bugga med Vanja och Anna
 
 Martin såg ut att gilla utmaningen, här med Ote och Anna.
 
  Till dessa grunder i Dubbelbuggen, lade vi till övning i att byta sida för tjejerna. En av våra varianter här är att helt enkelt använda ett frivarv på tjejerna, medan killen vänder ett halvvarv och kliver baksteg, innan han fattar tjejerna på nytt. Förhoppningsvis med bytt sida dessutom.
 Den andra varianten i att byta sida, gör vi med en trippelfattning. Vi får se om vi får tillfälle att testa på denna variant framöver åxå... 
 
 
 Här blev det Vanja och Marie-Louise, som Stefan guidade.
 
 Den allra första egentliga figuren är en lite klurig variant. Högertjejen gör en traditionell "Tjej bak killes rygg", medan vänster tjejen gör en "Vänster Katapult". Kom bara ihåg att ge vänstertjejen sitt extra inledande vänstervarv, så vi kommer rätt i takten.
 Kombinationen ser lite omöjlig ut som inledning, men snart hittar grabbarna rätt med avslutande Frivarv samtidigt med Buggsväng för tjejerna...
 
 Dubbelbugg kräver full koncentration.
 
 Hos oss har vi en liten serie av buggturer i dubbelbuggen. Då vi fått med oss alla delarna ska det vara tolv figurer att lära in. Den andra av seriens turer, blir den vi kallar "Låset", när killen markerar buggsväng, och därefter fortsättning in i just "Låset". Fyra takter in, och fyra takter ur låset. Här gäller det att killen markerar samtidigt, och att tjejerna gör snurrarna på 4+4 takter. Att göra rörelserna synkront, är här av allra största vikt...
 
Inge, med Lena och Marie-Louise. 
 
 Utgången ur "Låset" innebär ett byte av handfattning för "Högertjejen". Som därefter möjliggör en triangelfattning för tjejerna. Därmed är vi reda för nästa figur i vår lilla serie, den vi kallar för "Tumlaren". 
 Inledning med markering på högertjejens axel, och hennes inrullning i högervarv. Ut med henne igen, och vänstertjejen gör sin inrullning på liknande vis, och rullar därefter ut i högervarv. Nu skall killen redan ha inlett sin vänstervridning, och backande under tjejernas armar. Om så tjejerna har ett lite tajt utgångsläge, passar deras axel/axel fint in, och rullande rygg mot rygg.
 Sådär, triangelfattningen är återkommen, och för kvällen, avbryter vi serien här med båda tjejernas vänster frivarv. I seriens fortsättning kommer "Tå, Häl, Kryss", men den får vi nog träna som singeltur innan dess.
Återgång till utgångsfattning, å nu är det bara att börja om igen. Se bara till att göra sidbytet för tjejerna, så blir det mer variation för dem.
 
 Dubbelbugg ger nya utmaningar, kul tycker Åke, Mia och Maria.
 
 Gänget fick fint flyt i sin Dubbelbugg efter kvällens träning. Bra gjort!
 
  Till söndagen Motionsdans hade vi kombinerat samman en låtlista. Ett axplock från både Sannex och Jontez nya plattor, pusslades samman med flera av årets låtar från sköna cd-skivor. Vi hoppas Ni gillade kompotten av nyare låtar, när vi nu har lämnat 50-talstemat för denna gången.
 
          
 
          
 
          
 
 Ote och Inge har flitigt dansat med oss under våren.
 
 
          
 
          
 
          
 
          
 
 Medan skymningen sänkte sig utanför, dansade vi de sista danserna för denna dansrika helg. Både Ulla å jag säger Stort Tack till Er som gjorde oss sällskap denna näst sista Danskväll hos BUGG's för vår-säsongen 2014! 
Vi hälsar Alla Varmt Välkomna åter 21/4 Annandag Påsk (måndag), då vi dansar Finalkväll för i vår. Tänk så fort tiden har gått! Egentligen!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  Såväl enkelt som dubbelt!

Kommentarer
Postat av: Ote & Inge

En riktig Glad Påsk till alla Buggsare från oss med eller utan dans.

2014-04-17 @ 10:10:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0