SöndagsMotion i bästa stil.

BUGG's Motionsdans är en trevlig tradition. 
 
Vi lugnar ner oss med lite fox.
 
 För visst hade vi en riktigt fartfylld repetitionsdel. Vi hann att gå igenom en hel del buggturer, vilket förstås gör att tempot skruvas upp en smula. Meningen är ju att avverka några varianter av buggturer under den inledande delen av kvällen, och få till en kursdel med fart och fläkt. En planerad tanke med våra kvällar, det ska vara fartfyllt att gå på kurs med BUGG's!
 
          
 
          
 
Vi Tackar Britt och Martin för en härlig dansbild!
 
 När vi så inleder Motionsdansen taggar vi ner ett par snäpp, och låter kvällen övergå i skön danskväll. Vi blandar som vanlig fox och bugg första timmen, vilket verkar att uppskattas av våra Dansgäster. 
 Vad gillade Ni musiken föresten? Närmast tänker jag på foxlåtarna. För under några motionsdanser har vi försökt att finna fox-musik med ett lite annat stuk. Traditionell dansmusik passande till foxtrot ingår ju förstås, men vi har åxå försökt att hitta några varianter med lite vis- och pop-stuk. Flera av våra duktiga dansband levererar covers från Bruce Springsteen, Björn Afzelius och Tina Turner, för att bara nämna några. Här har vi botaniserat lite extra och tycker oss ha funnit trevliga varianter på dansant musik.
 
          
 
          
 
          
 
Det blev ett härligt blandat Dansgäng under söndagens Motionsdans. 
 
 En trevlig sak med våra repetitionskvällar är den lite annorlunda sammansättningen av danspublik, som besöker oss då. Här är varje kurskväll lite unik och mer fristående än de ordinarie kurskvällarna, och passar därför utmärkt till att testa på vårt dansande.
 Denna kväll hade ett glatt gäng från Årjäng gjort resan till Säffle, och dansat med oss BUGG'sare. Trevligt säger vi, och hoppas att Ni gillade oss, och att ett nytt besök blir aktuellt. 
 
          
 
          
 
Martin breder ut vingarna och bjuder Lisbeth på "Kråka Höger. 
 
 Sedan hoppas vi att den inledande repetitionsdelen inspirerade våra dansare att testa fler varianter på buggturer under motionsdansen. Hos BUGG's har dert blivit ett digert förråd av buggturer, och för den som vill testa på att variera sig under en dans, behöver inte upprepningarna bli många. Ett sam-dansat par har dryga fyrtiotalet varianter att välja bland. Här blir det nog killens minne som sätter begränsningarna... 
 
          
 
Inge och Lena under kvällens buggdel. 
 
 Men att erbjuda ett övermått av finurliga buggturer, får inte bli ett självändamål. För killen blir den viktigaste uppgiften att bjuda sin dam en trevlig dans. Att erbjuda en lagom mix av trygga varianter och trivsamma överaskningar, är en uppgift som ställer krav på kavaljeren...
 
          
Hanna, följde med pappa Peter, och tog en bugg med Björn-Ove
 
Britt håller danslärar'n under uppsikt, ett klokt val...
 
Vanja och Thomas buggar nöjt på.
 
 En varierad bugg hos BUGG's.
 
          
  Tommy och Lotta                             Undertecknad och Lisbeth
 
 Den sista halvtimmen är skjortorna ändå fuktiga av livligt dansande, så nu blir det dags för "Bara Bugg"! Nu buggar vi med Motionen i sikte! Lite snabbare musik som lockar till mera bugg, blir tanken här.  
 
Stackars Yvonne får lida av pötsliga infall... 
 
 Thomas och Gunilla
 
 Ett rock-medley var tänkt som final, men Ulla kanske såg en torr fläck på någon T-shirt, och växlade blixtsnabbt in på en rivig rocklåt som extra final. Ja, ja, en sådan goding går ju bara inte att låta bli att dansa till. En sista bugg som ger hjärtat lite extra fart, Motionsdans då den är som bäst!
 
 Martin och Ote sitter inte en dans i onödan! 
 
Stort Tack till Er alla för en alldeles härlig Danskväll, Hälsar BUGG's /Ulla å Arne
 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" -Ett påstående med mycket sanning!

Kommentarer
Postat av: J-E Åkerlund

Nej tack till många av foxlåtarna i Söndags. Förra gången var det många riktigt bra foxar men inte nu sist. För min del är en bra foxlåt svepande melodiskt inte hoppidi hopp.

2014-04-09 @ 00:55:44
Postat av: Ote och Inge

Det finns många goa foxlåtar som inte ingår i dansbandsfacket och jag tyckte det var kul att testa kunskapen med lite nytt stuk åxå. Men det är ändå dom draditionella dansbandsfoxarna som ligger oss varmast om hjärtat. Ni har alltid bra musik. Det är inte lätt att komponera en låtlista som passar alla.

2014-04-09 @ 09:08:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0