Vi Mixar samman en skön dessert!

 Även DansMix 2 avslutar sin kurs.
 
 Patricia och Martin samt Rose-Marie och Micael startar upp söndagens finalkväll.
 
 En härlig vår-yster fart kunde vi notera under söndagens uppvärmning för hela gänget i DansMix 2. För visst ger den tidiga våren, med ett härligt vårväder, lite extra spritt i benen. Till detta kunde vi åxå lägga märke till att flera utav killarna bjöd på spridda inlägg av både "Borren" och "Bommen", som stått i focus under senaste veckornas träning. Bra grabbar, för detta är en figurserie som tarvar träning, och ett gott minne!
 
          
 
          
 
          
 Andreas bjuder både Jennie och Monika på fin träning.
 
 En lite komprimerad genomgång av de båda fugurerna "Borren" och "Bommen" fick inleda söndagens träning. Två turer, som sagt var, har varit i blickpunkten under de sista veckornas träning. Dessa figurer är helt och hållet BUGG's egna varianter, och figurerat under ett par år vid det här laget. Nyckelmomenten har vi hittat i uppvisningar på nätet, och sedan kombinerat samman dem med vårt sätt att dansa bugg. 
 Själva "Borrandet" i  "Borren" såg vi som moment i en av vinterns dans-tv-underhållningar , vilket vi gillade skarpt. Sedan ingår ett, tycker vi, skönt "move" i "Bommen" där tjejen gör en ansatts före sitt ena frivarv. Tja, som sagt är vi kanske lite nördiga... 
 
 Björn-Ove och Marie-Louise lägger samman vår lilla trilogi.
 
 Den sista varianten av vår trilogi här, är den avslutande "Vänsterlåset". Här startar vi upp med ett ovanligt lås till vänster om killen.
 De allra flesta av tjejernas rörelser i buggen går ju till höger om killen. Helt naturligt då tjejens buggande har en höger-cirkulerande huvudrörelse. Just därför ger ju "Vänsterlåset" ett lite markerat avbrott i denna rörelse, som förhoppningsvis kryddar Din bugg. 
 
 Micael och Gunnel lägger en av "öglorna" trilogin.
 
 För efter det inledande vänsterlåset lägger killen en "egen högerögla" innan tjejen guidas ut i sitt högervarv.
 Å just här är det viktigt att killen kommer ihåg att visa tecken för att byta till "Lastväxlartaget"
 Denna fattning ger då en utmärkt position att inleda en "Torped-liknande" ingång. (Tjejens vänstervarv och Pärleporten)
 Nu gör vi en repris av ansattsen för tjejen, men denna gång släpper vi inte loss henne i frivarv, utan guidar henne med fortsatt vänster-högerfattning, i det avslutande högervarvet.
Förmodligen kan texten kännas lite kryptisk, men Ni som buggat "Vänsterlåset" med oss, känner säkerligen igen momenten.. Alltid svårt att demonstera buggturer med enbart text...   :-)
  
 Trilogi eller inte, fart på buggen blir det i alla fall!
 
 Jo visst blir det en hel del moment när nu "Borren" "Bommen" och "Vänsterlåset" skall monteras samman, till sin lilla miniserie.
 För att ge lite extra spänningsfull "kamp" i utförandet brukar vi uppmana till en liten tävling, i att komma ihåg alla delarna. Lyckas killarna utföra alla momenten i rätt följd blir det poäng till honom, å glömmer han av sig blir det poäng till damen. Nå, ingen större notering av resultatet, utan mest en liten sporre i att minnas momenten...
 Fast vi noterade förstås att jubilerande Stefan, satte delarna helt rätt under träning. Följden blev att färdigheten fick visas upp för hela gänget, som extra födelsedagspresent! Stark gjort att upprepa detta under singel-visningen, och Hurrá-ropen därefter var bugg-paret väl värda! Grattis Stefan, föresten! 
 
Här är Marie-Louise och Peter inne i just "Bommen".
 
Lennart tar med sig dansglädje från Årjäng, till både oss och Patricia!
 
 Efter pausen tog vi upp några figurer som kommit på efterkälken. Den första var gamla "Högerkråkan" som flaxades igenom för hela gänget. Trevlig figur som passar både som singelvariant, eller som del av kombination. Här inledde vi förstås med figuren i grundvariant. Hoppas att nu någon fick buggturen som ny upplevelse...
 
          
Stefan och Gunilla provar, bland annat, på just "Högerkråkan.
 
          
Thomas och Gunnel under söndagens varierande träning.
 
 Vänsterlås med Camilla och Martin
 
 Sedan var vi bara tvungna att ta upp "Hårdknuten" till förevisning. Efter att killen lagt sin högerögla, och startar med att guida tjejen i sina högervarv mot kommande "Lås", brukar personliga varianter dyka upp.
 Inget rätt eller fel, men här kan flera orsaker göra att tjejerna tar varierat antal steg och takter, på sig för att komma ut i sagda lås.
 Uppmaningen till killarna blir därför att låta tjejerna snurra klart in i låset, innan Ni markerat byter sida.
 Ett ömsesidigt ögonkast innan sidbytet sker, ger skönt tempo i figuren. Utan något varv kliver tjejen bakom killens rygg, och avslutar med en halv höger-vändning, och självklart baksteg. En buggsväng i vänstervarv, ger skönt avslut i figuren som singelvariant... 
 
          
 
           
 
           
 
          
 Monika i härlig bugg med både John och Veijo
 
  Sedan är vi ju inte bara så där gulliga och snälla under våra buggkurser. För Er som tyckte varianterna efter pausen, var en "piece of cake, ville vi förstås ge liten utmaning. För visst brukar kombinationen: "Nackad Kråka, med halv Torped, samt Hårdknuts avslut" få de flesta att tänka till en smula.
 Ett delmoment, bland många andra, är att få till ett raskt och gemensamt "lastväxlartag" inför avslutet.
Tilläggas kan att "Midjetaget" ger ett fin och lugnande avslut på actionsfylld kombination. Tycker vi.... 
 
 Veijo och Monika har inga problen i utmaningen.
 
 Är det nu så att inte alla fick full pott i denna kombinations utförande, så faller ingen skugga på Er för det! Detta är en figurserie i överkursens kolumn. En variant som jag inte bara fått ros för, milt sagt, under åren som gått! 
 
 Tommy, Caroline, Thomas och Maria.
 
 Björn-Ove och Jennie buggar loss under avslutande fri bugg.
 
 Även om kursen gör sitt avslut, lägger vi inte till några längre charader för detta, utan Tackar för Er medverkan i DansMix 2 under våren! För i samma andetag säger vi, Varmt Välkomna på fortsättande träning under BUGG's Motionsdans!
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  Så det så!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0