Vi sätter punkt för årets 50-talstema!

 
 En Dansafton ägnad åt gamla tider!
 
        
Lite förberedelser inför kvällens dans. 
 
 En hel del funderande och lika så pyssel fick det bli som förberedelser inför lördagens Dansafton med 50-talstema. För självklart ville vi rama in dansen med lite rekvisita. Några planscher med tidsenliga bilmodeller hängde på väggen, tillsammans med små nostalgiska reklamerbjudanden. Fast några "Pix-pastiller" eller "Husqvarna-kaffekvarnar" fanns förstås i verkligheten, trots reklamen.
 Ulla hade bakat muffins och garnerat dem som cupcakes, till kvällens café-meny. Sedan skulle det ju dofta popcorn, serverade i pasande bägare. Sedan fick en rödlysande slinga symbolisera neon ljus över kaffeluckan. Är det femtiotal så är det...
 
Pia och Ingemar i tidsenlig outfit. 
 
 Till dansens början klockan 20, anlände huvuddelen av besökarna. Många hade tagit 50-talet till sig på allvar, och ekiperat sig i stiligt tidselig klädsel. Givetvis en ingrediens som gav jättefin stämning!
 
          
Tommy med Hawai-stuk, i dans med prickiga tjejer.
 
          
 
          
 
Caroline och Inge 
 
 Denna kväll skulle åxå gå i musikalisk rätt tidsepok förstås. Så här hade vi plockat igenom våra låtar under några kvällar, och taggat de utvalda dem med just -50's. Lite kul att söka på låt-titlar, och finna hur många som faktiskt har rötter från sena 50-talet och tidiga 60-talet. För rent musikaliskt, lät vi tidsepoken sträcka sig några år in i efterföljande decenium åxå...
 
Tommy och Emelie 
 
          
 
          
 
          
 
Dubbelbugg med svängande kjolar 
 
 Om det nu var dansant musik till 100% låter vi vara osagt. Men som nostalgiskt och tidsenligt, kan vi nog närma oss de hundra i alla fall. Förvisso var många låtar covers på tidsenliga original, ett sätt att göra musiken så kvalitetsmässigt bra som möjligt, även om charmen får stryka på foten en smula.
 Men dans till idel 50-talsmusik blev det i alla fall. Med alla svängande kjolar så infann sig en skön stämning, det är ställt utom allt tvivel! 
 
 
 Lennart och Lill-Britt
 
 Under dansens gång droppade det in fler gäster, och dryga 45-talet gäster passade på att lyssna, och dansa, till skön nostalgisk musik under kvällen. När klockan så gick strax över 22 så tog vi en pause, då vi kunde besöka Ulla's Cafe, där det fanns kaffe och dopp, samt glass, popcorn och Coca-cola förstås.
 
          
 
          
 
          
 
Thomas och Yvonne 
 
          
Jubilerande Veronica i bugg med Tommy och Inge
 
 
Anna tar en dans med Stefan 
 
          
Lennart och Vanja                                      Roger och Annica
 
 
          
Linda och Jörgen                                         Roger och Yvonne 
 
 
Äkta rockpar i full bugg!
 
          
 
 50-talet klassiker är några riktigt riviga låter, vilka förstås ger lite högre puls, då det skall dansas tilll dem. Därför var det god anledning att låta dessa få dröja fram till slutet av kvällen. För vad är väl en sådan här kväll utan "Jailhouse rock", "Rock around the clock", "Great Balls of fire" och "Johnny B Good", för att bara nämna några!
 
Lotta och Tommy 
 
Mot slutet av kvällen blev det lite högre tempo. 
 
Ett dans-leende till Ullas kamera 
 
 Naturligtvis blev det avslutning till traditionell rockmusik.
 
 Vi avslutar reportaget med att Tacka alla våra dansande Gäster, och hoppas Ni hade en lika trevlig kväll som vi hade!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

Kommentarer
Postat av: Ote & Inge

En alldeless förtjusande danskväll i äkta 50-talsstil, härliga underbara 50 tal med skön musik och vackra kläder, go fika och mycket dans. Hoppas på en upprepning till hösten igen.

2014-04-14 @ 22:31:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0