Bugg1 har en riktigt bra kväll!

 Mer än Grundsteg med Framsteg!
 
 Härligt när det blir fart på buggandet!
 
 Med en hel del vårkänslor, stegade ett taggat bugg-gäng in för sin femte kurskväll på Syltoppen. För visst kan man få vårkänslor redan i februari, när temperaturen ligger några grader över nollstrecket, och takdroppet så gott som upphört eftersom snön där smält bort. En konstig vinter vi har i år.
 Fast desto trevligare med all bugg som börjar fungera riktigt bra, för hela gänget! Sköna känslor även här!
 
          
 Jonas i full bugg med Malin
 
 Tommy och Caroline
 
 Även denna kväll startade vi upp dansandet utan några längre kommentarer. Ett litet prov på om vår buggserie börjar sätta sig i skallen vid det här laget. Å visst börjades det buggas för hela sällskapet.
 Självklart kommer man av sig emellanåt, men med våra lilla serie i minnet kommer vi strax igång med buggen igen. Precis som det skall vara.
 
          
 
          
 Markus och Annica                                 Gunilla och Emil
 
 Jesper och Johanna har blivit gott samdansade under kursen.
 
  Ett par byten senare stannar vi upp med uppvärmningen, och vi hälsar Er alla Välkomna till denna femte kurskväll. En kväll som skall inledas med repetition, och avslutas med en ny figur att träna vidare på. 
 Först av allt tar vi vår "Ramsa" till gemensam träninng på nytt. Denna första genomgång avslutar vi före "Tjej bak killes rygg" och stegar igenom serien så här långt.
 
          
 
 
 Som vi talat om några gånger är inte vår "Ramsa" ett absolut sätt att bugga på. Inte på något vis. Bara ett sätt för, främst, grabbarna att ha några buggturer att starta upp sin bugg med. Lätt att minnet sviker då man kommer på sin första dans i "skarpt läge", som vi brukar säga. Det är mer än en gång som vi fått detta faktum konstaterat, när killarna dansat sin första riktiga dans på lokal. Det enda som saknats då, "-Är att inte danslärar'n varit med å räknat in takten", en kommentar vi hört emellanåt... 
 
          
 
          
 Glada bugg-tjejer med sina kavaljerer.
 
 Nu låter vi gänget köra några byten ytterligare, med uppfräschat minne. För dansträningen är viktig. Hur mycket än vi tjatar om steg och figurer, baksteg och förning, så är det ju i själva buggandet som säkerheten växer fram. Vid varje byte brukar vi kommetera någon detalj eller något som vi sett under dansandet. Bit för bit växer buggen fram...
 
 Tommy och Malin
 
 Fartfylld dansbild med Pia och Ingemar.
 
 Några låtar får Ni att träna vidare på, sedan tar vi den lite krångliga "Tjej bak killes rygg" i repris. Vi påminner tjejerna om att använda sin vänsterhand som stöd på killens högeraxel, till första halv-varvet. Ett halvt varv vi försöker vara lite noga att hinna med, i dessa två inledande takter. Missar tjejerna detta blir hela buggturen lite onödigt seg. Ett, i våra ögon, fel, man som kille kan stöta på ibland.
 För att sedan placera sin tjej på tänkt position, tipsar vi grabbarna om att låta tjejerna rulla ut fortsättningen på en lågt utsträckt vänsterarm. Ett tryggt å bra stöd för tjejerna dessutom.
 Tja, detaljer som sagt, men hos BUGG's vill vi att detaljerna skall sitta snyggt åxå. "BUGG's-style", om man säger...
 
 Jesper och Caroline 
 
 Thomas ger Sandra en säker hand i buggen.
 
 Så in med denna buggtur i "Ramsan" där alltså "Tjej bak killes rygg" hamnar som sista figur. Förutom att Ni fick till uppgift att variera Ert sätt att återfå Dubbelhandsfattningen förstås. I stället för genom ett frivarv skifta fattningen, skulle grabbarna nu göra en vänster buggsväng, och lägga damens högerhand i sin vänstra. En liten variation i buggen. Vi kan lova att det kommer många fler...
 
Veijo och Gunilla samt Johanna och Robert
 
 Peter hjälper till i ringen, och ger Annika hjälp i buggandet.
 
 Kvällens nya variant på buggtur var, grundturen i "Katapulten". En alldeles ypperlig och användbar figur, som vi har ett helt koppel av varianter på. Därför är denna grund-variant viktig att lära sig, för att kunna bygga vidare på.
 *Här blir killens insteg i tjejens högerarm, en markering i sig. Han skall lite offensivt vrida sig ett halvt vänstervarv, och kliva in i hennes högerarm, på två takter. En låg, lite fjollig, fattning på höften med högerhanden, blir läget för killen här. Tjejen kliver dessa två inledande fram-steg, höger-vänster, i högervarv runt killen.  
 *Tredje takten gör båda var sitt baksteg, killen med vänster och tjejen med höger, och båda släpper sin höger/högerfattning, och istället möts med vänster/vänster händer.
 *På takt fyra, fyrar killen iväg Torpeden, tjejen, menar jag förstås. Så hon därmed gör sitt fria vänstervarv. 
 *Valfri fattning därefter, men ska vi katapultera vidare, passar det bra att återta höger/högerfattning igen.
 
 Stuva undan mattan på köksgolvet, å träna på...
 
          
Jesper och Maria                                 Sandra och Markus
 
          
 Björn-Ove och Caroline                            Maria och Ingemar
 
Härlig visning av "Tjej bak killes rygg" av Jonas och Pia
(Kolla så snyggt Pia rulla ut på Jonas vänsterarm!)
 
          
Sandra och Christer                              Johanna och Robert 
 
 Ännu en sån där där härlig buggbild med glada buggare hos BUGG's!
Stort Tack till Annica och Robert!
 
  Några minuter med fri bugg, fick avsluta denna femte kurskväll för våra glada Bugg1:or. Å visst kunde vi konstatera att det gjordes framsteg, i mer än Era "Grundsteg", denna kväll! Det går framåt i buggen!
 
Tack för en trevlig kurskväll med Er! 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Tror fler å fler upptäcker, "Ska det va bugg, ska det va BUGG's!"  Helt säkert!
 
PS. Sedan tipsar vi Er Bugg1:or om att Ni kan söka upp BUGG's på facebook,
samt klicka på fråga om att gå med i gruppen. Så "godkänner" vi detta direkt!
Välkomna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0