En härlig fart på DansMix 1:an!

 En fullspäckad kurskväll, med både nytt och gammalt!
 
Att se BUGG's DansMix'are under uppvärmning är en skön syn!
 
 Att ha förmånen att kunna stå mitt i en cirkel av ivrigt buggande dansare, är något oslagbart Ja,jo, nu menar jag inte oslagbart i rent fysisk mening, för en å annan ofrivillig törn för man ibland i detta utsatta läge. Fast det är det värt, för vilken härlig syn med Er alla som buggar så energiskt och duktigt! Jo-då, buggarna hos BUGG's är inte lätt att slå, inget tvivel om den saken!
 
 Makarna Bohman tar en bugg.
 
          
 
 Åke och Vanja med fart i buggen.
 
  Ganska raskt gick vi ut på golvet och började ge Er några uppgifter. Till en början får vi nog säga att de var av det lite lättare slaget. För det var "Karusellen" i tre välkända varianter som skulle poängteras. Både varianterna "Omtag" och "Frivarv" ligger med i Bugg 1:ans kursdel, medan "Original-varianten" är en lite bortglömd figur. För den skull ska den inte hamna på tippen, för hos BUGG's vill vi att buggarna även ska ha de lite mer ovanliga figurerna åtkomliga i minnet.
 Ulla spelade upp lite mer taktfast musik, och Ni fick i uppgift att blanda in varianterna i buggen!
 
 Maria, och Veijo samt Roger och Linda i action.
 
 Att bugga med Veijo är kul, säger Pernilla!
 
 Hur många varianter som "Karusellen" är ingång till, kan säkerligen diskuteras. En snabb, lite osäker beräkning, ger åtminstone sex varianter. En sjunde variation ligger numer på den glömda listan, då det är "Karusell med över huvud taget". (eftersom vi inte kan enas om att danslärar'n har rätt, eller vad det nu kallas...:-)
 Istället fick "Hej-turen" bli en av de lite mer avancerade varianterna. Nja, inte så klurig i sig, men hos BUGG's ska vi montera in ett hurtigt "hej" på exakt rätt takt. Ett litet konst-stycke i sig. Å ve den som som ropade "hej" för tidigt...
 
          
  
          
 
 Nästa variant av Karusellen blir med tillägget "Tjejkryp". En variant som jag minns sedan mina första buggsteg, och som väl platsar i listan av figurer än, enligt oss. Här skulle vi byta sida med lite kluriga armrörelser för killen, som oftast behöver en extra genomgång. Sidbyte tillbaka, och tjejen får en markering om att dyka bakom killen, för att sedan dyka upp på hans vänstra sida. Avslutning med höger buggsväng och figuren är klar.
 På med speleverket igen, mera träning...
 
          
Lennart och Anki i trägen träning.
 
Sista "Karusellen" för kvällen fick bli varianten med "Killkryp". Lite mer sällan använd figur måhända, men även här vill vi att våra dansare skall ha möjligheten att berika sitt register. Mest för skojs skull lade vi till "Polisturen" som avslut, visst passar den fint där...
 
Tommy och Victoria har en gemensam hobby i buggen.
 
 Ett nappatag med Linedancen tog vi efter pausen. En lite lurig variant denna, som heter "Switch". Lätt att trampa ur, men vi övar vidare nästa söndag igen. Å här och var blev jag riktigt imponerad, duktigt!
 
 Lite Fox fick det åxå bli!
 
 
 Som brukligt är under DansMix'en lägger vi in lite foxtrot. Hittills har vi tränat fox stegen både framåt och bakåt. Sedan lade vi till den lite kluriga högersvängen, som vi delade upp i två halv-varv med en sekvens bakåt för killen emellan. Nöten att knäcka, om man säger, är att hitta fox-rytmen. 1-2-3å1-2-3å1....osv, är själva nyckel till att dansa vår foxtrot. Då har vi dubbelsteget med, och dansen får den sköna rytmen, som vi sedan bygger vidare på.
 
 Vanja och Stefan
 
 Maria och Peter får fint flyt på sin "Side by side"!
 
 En lite egen variant hos bugg'sarna är den trevliga "Side by side" i foxtroten. För att få vårt flyt i figuren, gäller det att kliva ut i sidi-positionen i rätt ögonblick. En sekvens med fox-stegen, och sedan det viktiga insteget och högervändningen tillbaka till utgångsfattningen. Att ha lagt den andra halva högersvängen på minnet, är en stor fördel nu. Lite sköna tongångar fick vara ledmusik här...
 
          
 
          
Lite kort om tid har vi alltid, men riktigt bra gick det ändå!
 
 Thomas och Jennie buggar gladbugg, trevligt!
 
          
 
 Åsa och Åke
 
 Jo, å så hade vi en lite nyhet åxå. Själva har vi testa figuren under några veckor, och fått till något som går att träna vidare på för Er alla, tror vi. Buggturen har fått namnet "Fallet" som vi tycker ger ett ganska talande namn.
 Här är timeingen lite klurig och skall passas samman med en tajt inledning. Själva fallet ska åxå passas in i rätt takt, och tjejen skall observera sin handfattning med vänster hand.
 Av naturliga själ blir kommande 1-takt och tillhörande steg lite frånvarande, men återgången avslutas med "Skjutsen" på takt 4. Vi tränar vidare nästa söndag, och lägger till några variationer på figuren då.
 
Stilgt "fall" med Mia och Tommy.
(observera den utmärkta handfattningen hos Tommy!)
 
 Ett allmänt fallande i söndags.
 
          
 
 Å här "Faller" Linda för Martin...
 
           
 Även Britt var på "Fall" med Tommy.
 
 Sista Minuterna med lite fri dans, brukar vara uppskattat.
 
 En härlig kurskväll även här, å visst tränades det nya varianter under sista dansen!
 
Ulla å jag Tackar för uppmärksamheten, och hoppas vi ses igen nästa söndag!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Å tillägger mest för ordningens skull: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Men det vet ju de flesta redan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0