Motionsdans som värmer.

Ett dansgäng som trivs tillsammans.
 
 Från livlig kurs till lugnare danskväll, är en märkbar kontrast.
 
 Får vi lov att bjuda på lite dansmusik? Med lite möda, dock trevlig möda skall tilläggas, har vi knåpat ihop en, förhoppningsvis, dansant kompott med musik. Denna kväll har vi dessutom sökt upp några lite ovanliga låtar, men riktigt bra får vi nog tillägga. Jo, allt enligt våran smak förstås. Lite musik från  Martin Stenmarck och Kim Larsens repertoarer bland annat, fast med dansband som spelemän denna gång. Så, Får vi lov till en dans...
 
          
 
          
 
Mia och Tommy passar på att ta både fox och bugg.
 
 Varje säsong av våra danser ger en lite skiftande konsellation av deltagare. Visst har vi ett stadigt gäng som dansar med oss sedan flera år, vilket vi gillar skarpt. Ett bättre betyg på vår verksamhet är svårt att få. 
 Dock rusar livet vidare med alla och envar, och man måste göra prioriteringar vare sig man vill eller inte. Av skilda orsaker dyker händelser upp som gör att dansen får ta ett kliv tillbaka. Därför får således varje säsong av BUGG's Motionsdans lite av sin egen profil. 
 
          
 
           
 
 
 Roger och Britt under söndagens Motionsdans.
 
 En återkommande ingrediens är ändå den trivsel, som genomsyrar alla våra Motionsdanser. En blandning av deltagare som i sitt dagliga liv är representerade från skiftande yrken och livsuppgifter. Här i dansens värld vävs dessa olika bakgrunder samman, med ett gemensamt intresse för dans och musik. Vad du gör i livet utanför spelar mindre roll, vad som betyder något är din dans och ditt sätt bemöta människor.
 Just dessa möten med människor, är en stor och trevlig del i dansen...
 
 Stefan bjuder Elin på en fox innan tempot höjs till bugg. 
 
Caroline och Åke samt Karlsten och Britt 
 
 Peter och Ann-Louise
 
 För min egen del känner man av dansen även då man stegar in på jobbet på morgonen efter. Nu är det inte träningsverk eller ömmande leder som jag tänker på, den sidan är inte mycket att göra något åt. Nej, här är det ett slags behagligt "rus" sitter kvar i kroppen, och gör måndagsmorgonen lättare att hantera.
 Sköna människor man mött i dansen, eller växlat några ord med över en kopp kaffe, ger en bestående värme som sitter kvar i kroppen. Inte underligt att man börjat skriva ut dans på recept, mot allehanda krämpor och åkommor...  
 
 Stefan och Annika samt Lena och Åke.
 
 Karlsten bjuder Maria på en dans 
 
 Receptfritt mirakelmedel mot allmän leda och tristess.
 
 Vad som sedan driver oss till detta vanskliga arbete med dans, kan man fundera på ibland. Svaret står skrivet i våra bilder, båd ovan och nedan. Om vi på något sätt kan ge lite glädje, och några leenden i Er dans, är väl de' det bästa av skäl. 
 En stund av nöje och njutning till musik, i vänners sällskap, vad vore väl skönare att ge? Så därför blir man som oftast stående och bara njuter av all den glädje som strålar från Er alla. Tja, tänk hur det är...
 
          
 
          
 
          
 
 Emelie och Tommy formar spännande figur.
 
          
 
          
 
          
 
          
Visst är det en härlig kavaljer, Victoria fått!
 
 Vi begåvas från födsel med skilda gåvor, att vårda och odla efter egen förmåga. Någon blir vacker och någon dess motsatts. Någon kan måla Guds änglar och andra knappt ett staket. Någon kan skriva skön poesi, medan andra skriver så knappt man kan läsa. Vissa skulpterar så man faller i trans, medan det man själv kunde forma, skulle kallas för trams.
 Om nu vår Skapare stänkte några korn med dans över ens hjässa, i pur ånger över alla andra egenskaper han försakat, så får man väl vårda det frö man fått. För visst är dans en "Gudagåva" man kan vara glad att kunna utöva. Att dansa med din partner så Ni blir en skönhet, måla ett leende med glädjerik dans, skulptera en symbol av glädje i skön harmoni, är väl något med lite strävan, att ge lite tid?
 
 Därför tar jag inga ord som förringar dans, på det minsta av allvar. Nej en ny lista med låtar ska vi knåpa ihop, och dansa till vår Skapares ära på söndag igen, och själv ska jag tacka för det lilla jag fått.
 Om sedan Ni, alla Dansvänner, gör oss sällskap i detta är väl lyckan i det närmaste total!
 
Hälsar BUGG's / Arne, med bifall av Ulla!
 
På den yttersta dagen kanske svaret blir oss givet, till dess tror vi: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
PS. Imorgon räknar vi att publicera ett litet bild-reortage från tisdagens motionsdans i Liane, Årjäng. DS.

Kommentarer
Postat av: Ote och Inge

Man blir så glad av dans.Vi har så kul på våra möten. Trevlig helg alla Buggsvänner.

2014-02-07 @ 21:00:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0