Motionsdansen fortsätter locka dansare.

Söndagsmys på Syltoppen. 
 
 BUGG's Motionsdans lockar sina deltagare med härlig söndagsdans!
 
 Vi är så glada att vår traditionsenliga Motionsdans fortsätter att locka sin publik. För hela vårsäsongen har den trevliga trenden från höstens söndagsdanser fortsatt, och lockar till sig en stor skara danssugna. En trogen skara deltagare som återvänder, men även en hel den dansare som allt efter som upptäcker trivseln hos BUGG's! 
 
          
 
          
Mia och Veijo                                     Tommy och Caroline
 
 Lotta och Tommy samt Roger och Yvonne
 
 De tio år som vi arrangerat Kurs och Motionsdans, har självklart givit oss en hel del erfarenhet. Lokalen vi har till vårt förfogande här uppe på Syltoppen, har blivit lite av vår egen dansarena. I mars 2004 hyrde vi lokalen för första gången, och kände oss mycket spända på hur detta skulle fungera.
 Nu 10 år senare, har det hänt en hel del med lokalen. Borta är alla gamla trasiga möbler och det kollossala biljardbordet som bara tog plats. Säffle FF's supporterklubb har tagit väl hand om byggnaden och vårdar den bra.
 Dansgolvet är litet och erbjuder ganska liten dansyta, här skulle man förstås önska några kvadratmeter ytterligare. Bättre ventilation skulle åxå kunna sättas upp på önskelistan. För visst blir det både varmt och fuktigt ibland.
 Men något som Syltoppen är generös med, så är det trivseln. Ulla plockar med lite rekvisita varje söndag, som ger den sista touchen av BUGG's. Å så blir Syltoppen denna härliga danslokal på nytt, varje söndag, om igen!  
 Du som inte provat på BUGG's Motionsdans på söndagarna, utan dansat i större livlösa lokaler, har gått miste om en hel del! Att ta en dans i mysiga Syltoppen, gillas av allt fler! 
 
 Tommy och Caroline i härlig dansbild
 
          
Åke och Inga-Lill                             Victoria och Tommy
 
 Ett senkommet Grattis till Emelie, önskar Martin och vi andra!
 
 Söndags-Motion ger ypperligt tillfälle till traditionell foxtrot.
 
 En annan viktig faktor i att få till fungerande dans, tror vi är att kombinera med danskurser. Skippar man kursdelen utarmar man ju underlaget till danserna. Arrangerar men bara kursdelen, saknas ju lite av orsaken till varför man vill kunna dansa. Vi tror på kombinationen. Först vill vi lära våra deltagare att dansa. Sedan vill vi erbjuda trivsam dans. Dans-filosofi á lá BUGG's, helt enkelt!
 Inte så konstigt egentligen. En bra mix av trevliga danskurser och trivsam dans därefter. En lättfattad linje som BUGG's planerar fortsätta följa! En linje, som vi hoppas allt fler ska upptäcka förträffligheten i!
 
          
 
          
 
          
 
 Mysigt trångt under söndagens Motionsdans
 
 En annan mycket viktig faktor i en bra danskväll är musiken, tror vi. Gäller det dans till levande musik, är detta lika viktigt. Hur namnkunnigt bandet än är, måste gänget leverera bra dansmusik. Själv dansar jag mångfallt hellre till ett nytt band som brinner för att leverera dansbar musik med ett leende mot publiken, än ett välkänt band som lite uttråkat exprimenterar med nya musikaliska influenser.
 De flesta dansare är konservativa i detta stycke. Man vill kunna bjuda upp innan musiken startat och veta att nu kommer det dansbar musik.  (Dina tankar är välkomna som kommentar!)
  
Monika och Lennart
 
 
          
Josefin och Johan hälsade på oss i söndags, och buggade loss.
 
 Dessa musikaliska problem lider ju inte vi av direkt. Syltoppen är i minsta laget för att kunna boka levande band, och räkna med att gå ihop ekonomiskt. Tyvärr! 
 Så vår möjlighet ligger i att erbjuda bra dansmusik med vår utrustning. Här tror vi att erfarenheten ger oss viss fördel. Våra öron är ständigt inställda på att hitta dansant musik. Inte bara traditionella dansband, utan när helst det spelas sköna rytmer lyssnar vi lite extra. Sedan gäller det att våga köpa det där okända bandets nya cd, och lyssna om det finns någon dansant, musikalisk pärla här. En del cd-skivor hamnar därför på bakgården, så att säga, man måste våga för att vinna. Så ett ganska digert musik-bibliotek finns därför numer till förfogande för oss. Lika trevligt varje vecka i att komponera en ny fråsch låtlista till våra dansare!
  
 Björn-Ove tränar "Trasslet" med Monika och Annica
 
          
 Susanne och Jan gillar Motionsdans
 
 Med dessa tankar planerar vi en ny låtlista varje söndag. Vi vill att man ska känna sig trygg med att dansa hos BUGG's. Visst trampar vi i klaveret ibland, och spelar någon låt vi ångrar efteråt. Men det ska inte bli alltför vanligt hos oss. 
 Musik ska vara medryckande och inspirera till dans, hela tiden! Här finns ingen genväg. Vår musik är i vår smak, något annat vore ju fel. Men vi tror många gillar vår musiksmak, och finner musiken dansant. Så vårt löfte till Er kära dansvänner, är att vi ska fortsätta leverera dansant musik till Er. Gärna gamla godingar, men blandat med ny och fräsch musik. Helt i BUGG's stil, helt enkelt! 
 
 Åke och Inga-Lill från Årjäng dansar söndagsmotion med BUGG's. 
 
          
 
          
Åke och Lena                                         Åke och Inga-Lill 
 
 Vi hoppas förstås att dessa ingredienser hos BUGG's skall ha inverkat för att få det härliga dansgäng som vi ser framför oss varje söndag.
 För finns det inga dansare på ett aldrig så nybonat golv, och finns det inga öron som lyssnar till den bästa av musik, blir det aldrig någon dans av det ändå. 
 Ett härligt dansgäng är den bästa av lockelser till en bra danskväll! Å det har vi hos oss! Både Ulla å jag är så glada och stolta att kunna hälsa Er Alla Välkomna söndag efter söndag till BUGG's Kurs och Motion på Syltoppen! 
 
 Visst bjuder Veijo Lena på en bugg
 
 Vanja i bugg med Micael
 
          
 
          
        Kate och Peter                                 Lennart och Ann-Louise
 
 Avslut med "Fall" för Victoria
 
  Vi säger Tack för en trevlig Danskväll hos BUGG's igen! Planeringen för söndagens Kurs och Motion är i full gång hemma hos oss. Vi siktar på att leverera en trivsam söndagskväll igen. Lite kurs i bugg och fox, samt båda våra Linedanser förstås. Som final bjuder vi på dansant musik från kl.19.30, då vi avslutar med Motionsdans igen. Det upplägget hoppas vi att Du inte vill missa!
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne 
 
Å givetvis påstår vi på fullaste allvar, att "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer
Postat av: Ote & Inge

Härliga bilder på ett härligt dansgäng. Snart söndag igen med mycket dans.

2014-02-13 @ 21:58:42
Postat av: Ote & Inge

Nån som vill dansa idag... callinaz i Trollhättans folketspark och Casanovas på Träffen Båberg. Klockan 21.00-01.00 på båda ställerna.

2014-02-15 @ 13:32:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0