Till dans i Skåpafors!

 Lätt att bli i extas till Extas!
 
Ett härligt gäng med spelglädje i massor.
 
 Av skilda orsaker har vi aldrig dansat till Extas Orkester en hel danskväll. Stött på dem i både Bengtsforsparken och i Segmons Park, men som sagt, tyvärr har kvällarna blivit alltför korta då. Under hösten har bandet givit ut sin första (?) full-cd som vi förstås inhandlade omgående. Lite skeptiska, ska nog erkännas. För att stå upp med premiär-plattan och konkurrera med flera band som som har betydligt längre erfarenhet, nja det måste bli svårt...
 
          
 
          
 
 Susanne och Jan kom till Skåpafors och dansade till Extas.
 
 In med plattan i skivfacket, och på med ljudet i hög volym. Både Ulla å jag lyssnade igenom låt för låt och tittade förvånat på varann. Bandet radade ju upp hit-låt på hit-låt! Jättebra låtar med bra inspelning, och framför allt en jättebra sångröst! Plattan blev något av en favorit i spellistan, och Ni som dansat med BUGG's under Motionskvällarna har stött på dem så gott som varje kväll.
 Därför var det med, en inte så liten, nyfikenhet vi styrde kosan mot Skåpafors i lördags för att dansa till Extas. För sanning att säga är vi ganska svårflörtade när det gäller dansmusik, å det är betydligt mer namnkunniga band vi gnällt över på hemresorna...  
 
          
 
          
 Tjugotalet BUGG'sare slöt upp i Skåpafors. 
 
 Att starta upp sin danskväll med en fox, är bra start på danskvällen. Mm, bra gung och gott tempo i premiären. Sedan radade bandet upp sköna låtar i ett pärlband! Ett låtval som föll mig i smaken, fullt ut! Snabba buggar kan bli jobbiga ibland, men här serverade gänget dem med helskönt sväng och perfekt buggrytm. Niklas i batteriet trivdes och behandlade kaggarna gôtt hårdhänt, i några intron, medan Emil gav oss några extra riff på gitarren! Jisses va kul det blev!
 En del orkestrar får lite bannor av oss, om inte leenden och blickar till publiken finns med. Här syntes det att grabbarna gillade att spela och de gillade sin publik, det ska dom ha en stort plus i kanten för! Fortsätt så, hälsar vi.
 Nu är väl inte jag rätt man att avgöra saken, men förmodar att damerna i danspubliken njöt av mer än Christians goda sångröst. När sedan värmen steg i lokalen, och grabben sjöng vidare i enbart väst, blev damernas leenden ännu lite bredare...   
 
 Full pott för Extas, enlig oss.
 
 Några låtar tog jag mig lyxen att bara sitta å titta och lyssna till bandet. Sköna låtar som man kunde njuta till, samtidigt som bandet bjuder på sin egen show. Grabbar som gillar sin musik, gillar att spela och spexar sins emellan. Allt under trygga kapellmästare Tonys nöjt övervakande blick...
 
 BUGG's tog stor del av golvet
  
 Det var en stor del av BUGG's dansare som hade hörsammat inbjudan till Skåpafors Folkets Hus. Så här kunde vi nog räkna in dryga tjugotalet kända ansikten från våra danskvällar. Dansarna från BUGG's behöver sällan något extra stärkande innan dansgolvet skall beträdas, så här klev ett stort gäng upp redan från första tonen från orkestern. 
 Som svar på Extas fartfyllda musik, bjöd våra dansare på fartfylld dans. Varmt i lokalen och fönstren fick öppnas, samtidigt som besöken i baren tätnade och vatten-karaffen tömdes i raskt tempo. Lite korv med bröd smakade utmärkt pausen. Torr T-shirt hämtades och sedan var det bara att bugga vidare.
 
           
 
           
 
          
 
          
 
          
 
          
 
 Micael och Åsa
 
 Som final tiggde vi till oss en extra bugg, som Niklas i batteriet höjde tempot på. Ingen fara för BUGG'sarna, du kan snabba på trumpinnarna ett hack till nästa gång, Niklas :-) vi är vana...
 
           
 
          
 
 Nu får vi hoppas att Folkets Hus-föreningen i Skåpafors vågar att bjuda in de stökiga BUGG'sarna en gång till, för vi hade riktigt kul i lördags, och dansar gärna i repris. Ett stort Tack för att vi fick komma och dansa hos Er!
 Ett stort Tack åxå till ett Jättebra dansband som bjöd på en mycket dansant kavalkad. Fortsätt så, Ni har nått stort på gång, om Ni vill! 
 Till alla våra sköna Dansvänner hos BUGG's riktar vi åxå ett stort Tack! Vilket skönt dansgäng Ni är, och så glada vi är att Ni dansar med oss!
Hälsar tacksamt BUGG's / Ulla å Arne  
 
 Behöver det sägas måntro? "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
PS. Klicka gärna på länken nedan, och besök Extas trevliga hemsida!
 
Till EXTAS Hemsida!
 
PS 2. Klicka in Dej, och gå med i BUGG's facebook grupp för snabbare avisernigar om nya blogg-inlägg, m.m!                                                                                                                                                         DS.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ja det var en görbra kväll, ha de gött ;-)

2014-02-03 @ 21:16:33
Postat av: Ote och Inge

Jag vi lovar att det var en kanonkväll. Hoppas på en ny omgång. Nu blir det Extas i säffle(:-

2014-02-03 @ 23:24:27
Postat av: Ote och Inge

Helgens danstips:

8 Februari 21.00-01-01.00
Fernandoz i Forshaga folketshus.
8 Februari 21.30-02.00 Streaplers på
Tanumstrand. Få se vart vi hamnar om vi åker någonstans.

2014-02-05 @ 16:39:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0