Trångt och mysigt hos BUGG's!

Motionsdans ger bra dansträning!
 
 Javisst har vi mysigt under våra Motionsdanser!
 
 I och med söndagens Motionsdans noterade vi mitten av vårens Motionsdanser hos BUGG's, och ett stort steg mot vår och ljusare tider. För visst är våra danskvällar ett mycket behagligt sätt att komma igenom vintern på. Med en kväll att längta till varje vecka, en kväll varje vecka som ger lite extra glädje. Så ser vi på våra danskvällar, och hoppas Ni gör det åxå!
 
      
 
 
 Åke och Yvonne
 
  Ett annat sätt att se på danskvällarna är åxå den nyttiga teknik-träningen de ger. Som vi ofta talar om så är dans och dansteknik, är lite av en färskvara. En sak är att plugga in nya turer under kursdelen, en helt annan är att nöta in dem i minnet. Det hinner vi inte under kurstiden, utan här blir Motionsdansen en utmärkt tid att testa på nya steg och figurer. En god orsak till att Motionsdansen ingår i Er kursavgift, då den ger tillfälle att slipa kursens nya figurer till att passa just Dej. 
 
      
 
 Ann-Louise och Peter
 
 Här kan killarna åxå testa de nya varianter på flera tjejer, och blir därmed säkrare i att föra och guida i de nya buggturerna. En god orsak bara detta att utnyttja tiden till Motionsdans. 
 Ett tillfälle man själv använder till att testa nya figurer, som inte kommit i omlopp under kurserna än. Så gör danslärar'n något mystiskt kan Du vara ett testobjekt, eller åxå har han bara virrat till det igen.....
 
 Ragnhild och Stefan
 
 Till Motionsdansen gillar vi åxå att man får mer sporadiska besök åxå. Flera Dansvänner jobbar eller går utbildning på annan ort, och besöker Säffle någon helg då och då. Att man då gör ett besök hos BUGG's och vår dans gillar vi skarpt. Ni är så Välkomna så, även om det blir lite mer sällan. Kom när det passar... 
 
 Ann-Louise och Peter samt Britt och Åke i förgrunden.
 
 Skön fart på buggen hos BUGG's! Det skriver nog de flesta på!
 
 Under den inledande delen av Motionsdansen bjuder vi på en blandad kompott av dansmusik. Är det nya plattor i omlopp vill vi gärna bjuda på dem och göra musiken intressant och fräsch.
 Ibland gör vi en lite djupare dykning i arkivet och letar låtar med lite mer särprägel. Givetvis är dansbarheten en röd tråd i låtvalet, men sedan är det kul att bjuda på något annorlunda åxå. I söndags dansade vi till låtar av Martin Stenmarck, Bruce Springsteen, och Kim Larsen bland annat. Själv är jag förtjust att hitta några danspärlor från annat än renodlade dansband. Hoppas Ni gillade dem åxå!
 
          
 Åke och Inga-Lill lämnade årjäng och besökte oss.
 
 
          
Emelie och Tommy bjuder på fina buggbilder
 
          
 Ragnhild bjuder både Björn-Ove och Stefan på lite bugg.
 
 
 Inge ser till att Victoria och Ote får bugga dubbelt.
 
 Roger och Inga-Lill i buggartagen
 
          
 
          
 
          
 
          

          
 
 Lena och Tommy
 
 Ibland blir man lite glad när man öppnar lokaltidningen, och läser att det ska satsas 100 000 kronor på dans i stan. Men det är av övergående natur. Kulturförvaltningen önskar pengarna av kulturnämnden för att kunna bjuda intresserade på dansföreställningen "Complete". Säkerligen finfina grejer, men själv önskar man pengarna gick till en liten dansbana i vår närhet, så traditionell sällskaps dans kunde utövas under fina sommarkvällar istället.  Återigen krockar fin-kulturen med den mer allmänna varianten. När man sedan läser att det ska satsas 55 000 på ett konst-register i kommunen, suckar åtminstone jag tungt, och inser att ska det dansas så får man fixa detta på egen hand. 
 En av landets mest uppskattade kultur-aktiviteter, sällskapsdans, passar inte i de fina lokalerna. Det är bara att inse. Så vi fortsätter väl att vara kulturarbetare i det tysta ett tag till, å dit hör vi ju allihopa!
 
 Thomas och Gunilla har helkväll med dans.
 
 Stefan bjuder Vanja på ett "korstag".
 
 En skön översiktsbild fotad av Malin, trångt och mysigt hos BUGG's!
 
 Så härmed har vi nöjet att Tacka Er alla kulturarbetare denna söndagskväll för väl utfört arbete! Ett idogt arbete i att vårda och bibehålla kunskap i en av våra traditionsrikaste aktiviteter. En företeelse som förekommit i vägkorsningar, på träbroar och bryggor, på logar och hembygdsgårdar med behjärtansvärt idiellt arbete som grund. Ett kulturarv, som givit landet ökat befolkning i oanad utsträckning, som vi åxå kan vara stolta över att få föra praktiskt vidare till kommande generationer. En sysselsättning som är oöverträffad i att ge kontakt mellan människor. Ja, vi talar givetvis om traditionell sällskapsdans!
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Å vårdar givetvis vidare vår lilla nisch av detta på bästa sätt, med: "Ska det va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0