Trevligt och fullbesatt för DansMix!

En stor skara på söndagens fortsättnings-kurs.
 
 Micael och Cecilia buggar i gott och stort sällskap.
 
 Som vanligt är skiftbytet hos oss en livlig tilldragelse. Medan Bugg1:an lämnar planen, kliver DansMix-gänget ut och gör sig redo för sin första buggsteg. Något längre välkomsttal är varken aktuellt eller hörbart, nu vet gänget vad som är på gång, ingen förklaring är av nöden tvungen. Bara nu det blir nå'n musik, så ska här värmas upp!  
 
Andreas och Jennie tar givetvis första buggen tillsammans.
 
 Några ur Bugg1:an stannar kvar och tittar sina Vänner i fortsättningskursen. Många av våra dansvänner här, har dansat i många år hos oss, och därmed lärt sig större delen av vårt utbud av buggturer. Dessutom åxå mycket väl! De som gått några år hos oss har fått ett tämligen rikt förråd av variationer i sin bugg. Så här kan grabbarna ge sina buggtjejer ett varierat program under dansen. Så visst kan det vara ett sant nöje i sig att stanna kvar, och titta på lite bugg i den högre divisionen. Här är lätt att hitta motivation och inspiration att fortsätta sitt buggande hos BUGG's! 
 
 Lennart lämnar Årjäng för en kväll, och bjuder bland andra, Mia på lite bugg.
 
 
 Martin med sin Anna under inledande buggen.
 
          
 
          
 
 Av erfarenhet låter vi inte tiden lida iväg alltför länge, innan vi börjar med kommentarerna. Vi noterade att lite tvekan uppstod i förra gångens "Tjej-kryp", därför studerade vi denna lite extra. Det lite kluriga sidbytet med armar å allt, kan ställa till det innan man fått in rytmen. Killens vänster höjs och sänks, medan hans höger gör tvärtom och sedan "läggs som locket på".
 Sidbyte tillbaka, och killen handlov på hennes högeraxel.
 Lätt tryckande markering och tjejen dyker bakom killen.
Med dessa detaljer till ytterligare övning, verkade allt att fungera fint.
 
 Andreas och Gunnel buggar till vänster i bild 
 
 Även den ganska vanliga "Hej-turen" har sina fällor, som till och med danslärar'n trillade i under demonstrationen. Ja hos BUGG's försöker vi hitta alla källor till glädje! 
 Nåväl, figuren klurigheter gäller väl i första hand själva utrullningen till låset. Här gäller det att tjejen verkligen fortsätter att rulla ut sina högervarv tills hon kommer ut i lås. Går allt som tänkt sitter hon i detta lås på takt fyra, och fångar killens blick därefter, varefter de gemensamt utbrister i "Hejet" på takt 1. 
 Ja dessa två repriser på repetitionen fick inleda söndagens DansMix1 till gemensamt nöje!
 
 Roger bjuder Britt på glad buggsväng, medan Åke genomför variant på "Pilbåge" med Åsa.
 
 Jo, för det var just "Pilbågen" som skulle rannsakas denna femte kurskväll, i två variationer till på köpet. Den första grund-varianten är tämligen vanligt förekommande och tarvar kanske ingen mer detaljerad genomgång. bjud armbågen på ettans-takt och fyra sedan av tjejen på takt fyra. Två huvudingredienser i figuren
 
          
 
 
Roger bjuder på armbågen i "Pilbågen" till Britt
 
 Variationen på figuren inleds med ett midjetag på tjejens högra höft. Båda släpper sin vänster/högerfattning och använder dessa händer till handstöt på följande 1:ans takt. Om sedan inte killen tänker att skoja till det hela med några ytterligare handstötar, krokar han ur midjetaget på kommande takt 2-3 och skickar iväg som en traditionell "Pilbåge" på följande 4:e takten. 
 Inga större problem med detta, kunde vi skönja under efterföljande musikalisk träning.
 
 John och Ida
 
          
 
          
 
 Bugg-kul i Fallande skala!
 
 Förra gången hade vi ju introducerat en ny variant i "Fallet". I grundvarianten tränade vi då in taktföljd och fattning. Korrekt utförd skulle tjejen stödjas, enbart med killens högerarm i fallet. Hon tar tag med pilbågsfattning om killens armbåge, både som stöd och som förberedande fortsättning. 
 
          
Här faller både Cecilia och Patricia för sina respektive kavaljerer, Stefan och Veijo.
 
 Variation på "Fallet" gjorde vi i tvenne varianter. Dels testade vi på att hålla damen i sitt utsatta läge, längre än nödvändigt. Två eller fyra takter ansågs lagom att pina sitt offer i. Fast så hemskt såg det inte ut att vara, om vi studerar bildern ovan! Eller...
 
          
Jennie och Micael                                   Peter och Mia 
 
 Å dels provade vi på att lägga in varianten som tjusigt slut på buggen. Att danslärar'ns musikaliska nynnande som demonstration, inte alls fick sin rätta uppskattning, kunde han därefter återgällda nöjsamt då gruppen själv skulle prova på konststycket till musikalisk slutkläm. För att kombinera "Fallet" i rätt moment av slut-toner var inte alls så enkelt som det verkade. Delad glädje är dubbel glädje, säjs det ju. Därför borde vi kommit upp i glädjefaktor närmare hundra, om jag räknat rätt...
 
 Inga-Lill från Årjäng testade säffle-grabbarnas bugg, här med Tommy. 
 
 För en gångs skull hade vi lyckats prick rätt på tiden och kunde bjuda på några minuter med fri bugg, innan kaffepausen. Passade utmärkt bra då vi hade några varianter att träna lite extra på. Några gamla och någon ny till detta! 
 
 Caroline bjuder Veijo på lite bugg
 
 Peter och Maria tar de sista buggstegen innan kaffepausen hägrar.
 
 Skön musik för foxtrot erbjöds efter pausen.
 
 Denna kväll skulle vi prova på vår variant av vänstervarv i fox'en. På samma sätt som vi delar höger-varvet i två "Fox-takter" i vardera ett halvt höger-varv. Så delar vi även vänstervarvet i två delar, i två "Fox-takter", 1-2-3å...
 Killens steg blir här v-fots vridning direkt på 1:ans takt. Ett lite större kliv med högern på 2:ans takt, och samla på 3å. Då skall helst killens rygg vara i dansriktningen, och damen förts behagligt. 
 
 En koncentrerad Thomas med Maria
 
 Det följande andra varvet som skall föra killen, (och damen därefter), med näsan tillbaka i dansriktningen, startar med ett, vänster, rakt bakåt-steg för killen. Höger däremot vrider honom (och henne) i vänstervarvets första kvartsvarv. På takt 3 riktar han sin vänsterfot i dansriktningen och samlar som vanligt på å-takten. Har då allt gått som tänkt, har ekipaget roterat ett vänstervarv. Lite ytterligare övning kan behövas...
 
 Viktoria och Åke visar stiligt vänstervarv.
 
 Som planerat lade vi in ytterligare en lektion med Linedancen "Switch" och nu gick den riktigt bra. En liten filmsnutt har vi nöjet att presentera:
 
 
 
 Pernilla och Åke
 
 
  Eftersom gänget line-ade så bra, fick vi några minuter över till lite avslutande bugg. Ulla bjöd påpassligt på en av Värmlandsradions rally-låtar, det var ju rallyhelg, vet ni...
 
 Annica och Martin samt Patricia och Roger buggar slutminuter i söndags. 
 
  En riktigt trevlig kväll, kunde åtminstone vi konstatera! Vi säger varmt Välkomna åter nästa söndag då vi dansar final i båda kursdelarna. Sedan siktar vi på fortsättning med Bugg 2 och DansMix 2 förstås!
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Å veckans eskapader har bara förtydligat: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's" 

Kommentarer
Postat av: Ote och Inge

Nya friska tag på Söndag.Med armar och allt...

2014-02-13 @ 09:16:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0