Vårpremiär för Bugg 2!

Vi startar upp andra avdelningen för i vårens kurser.
 
 Vi dansade uppvärmning för Bugg 2:orna.
 
 Visst kändes det som vi behövde pigga upp oss efter den turbulenta avslutningen på OS i Sotji, och den trista förlusten för hockey-landslaget. En förlust som svider på flera vis, tyvärr, och ger lite av en matt glans på silvermedaljen som laget tar med hem.
 Så vad kunde då vara bättre än att glömma sorgerna med en bugg-kurs hos BUGG's. Å här stod en omstart och Bugg 2 på agendan och den lockade självklart sin publik!
 
 Maria och Karlsten nappade på 50-tals-temat!
 
 En extra glädje åt kvällen skänkte förstås temat för kvällen. För som de flesta säkert vet så arrangeras det 50-tals-tema runtom i Säffle under året. Både företag och föreningar tar till sig idén och ordnar, i sin egen genre, en återblick på femtiotalet. Hos BUGG's passar det ju alldeles utmärkt att bjuda på musikalisk återblick och spela kända låtar från denna tidsepok.
 
Johanna och Peter
 
          
 
          
 
          
 Karlsten bjuder Yvonne och Linda på bugg med tidsenlig "kis".
 
 Helt traditionsenligt på Bugg 2:an, startade vi upp med en liten återblick på grunderna i vårt sätt att dansa bugg. Bugg 2:an är ju en kursdel som verkligen tar dansarna ett betydande kliv upp i sitt bugg-kunnande. Bugg 1:an ger en bas i buggen och räcker en god bit på vägen, då det stundar dans i bygderna. Därför är det extra viktigt att grunderna i buggen får sig en lite återblick, så dessa ligger som stadig grund.
 Bugg 2:an tar sina deltagare en god nivå upp i buggen och ger möjlighet till en fin variation i sommarens kommande bugg. Vi lär ut knepen och figurerna, och sedan är det upp till Er att träna på dem, för träning, det behöver vi alla för att komma vidare!
 
 En hel del buggare blev det på dansgolvet.
 
          
 Jubilerande Jonas får inspirerande bugg i present av Maria.
 
 Jonas och Patricia
 
          
 
          
 
 Veijo och Linda samt Britt och Marcus. 
 
 Som andra punkt i programmet, tog vi repetition på Bugg 1:ans sista figur. Detta passar utmärkt på flera vis. Naturligtvis har vi ju som vana att repetera föregående kurskvälls buggtur. Så att alla får med sig figuren, även om man missat en gång.
 Men sedan är ju just denna figur så viktig att ha med sig i bagaget, då den åxå är en utmärkt kombinationstur. En buggtur vi kommer attt lägga till lite här och var under Bugg 2:ans kursdel. Sagt och gjort, träning på "Midjetaget"!
 
 Caroline och Thomas tränar kvällens buggtur.
 
  På Bugg 2:ans första kurskväll kommer "Handbyte bak killes rygg" upp som ny variant. Även om figuren är lite klurig att lära sig till att börja med, får vi nog ändå placera den bland bas-turerna i den fortsatta buggen. Den kommer till användning i Er fortsättning, helt säkert.
 För att underlätta utförandet, tränar vi igenom stegen var för sig, och noterar speciellt killens steg-schema. Vi killar ska ju underlätta för våra damer, och därför gör vi ett steg-mönster som gör damens väg lite kortare. Dessutom håller vi killar oss ur vägen, och låter damen kliva på i figuren, inför avslutande högersväng.
 
Monika dansar bugg med härligt 50-tals inspirerat hårsvall! 
 
          
 
          
Sista minuterna med "Fri bugg" och Ulla serverade tidsenlig skön musik.
 
 Visst är det en skön 50-tals kille som Annica får bugga med!
 
 En spännande och kul kursdel är till ända, och ändå har kvällens tema-inspirerande bugg bara börjat. Vi tackar Bugg 2:ans deltagare för visat intresse och har helt glömt bort de lite missmodiga tankar som kanske fanns i inledningen. Vi gläds åt medaljrekord i OS, och åt att vi startat upp vårens andra trevliga kursomgång på ett kul sätt! Ett bra recept på glädje är dans med BUGG's!
Stort Tack till Er alla! Hälsar BUGG's / Ulla å Arne 
 
Till toner från flydda tider, säger vi helt tidsenligt: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0