Bugg1 börjar hitta rytmen!

 "Alla bugg-barn i början!"
 
 Vi gillar skarpt då leenden börjar dyka upp på våra Buggare!
 
 Från förra söndagen blev det som bekant inga bilder tagna på Bugg1:an. Ingen ovanlighet i sig, då vi har fullt upp att vägleda våra nya deltagare i buggens första, lite osäkra, dans-steg. Mycket nytt som skall visas, och mycket att påminna om så här i början.
 Men i söndags plockade Ulla fram kameran och plåtade lite grann under första kursdelen. Som vi sade är vi noga med att plocka bort eventuellt "dåliga" foton. Inga armhålor eller urringningar, ovanliga miner eller något som på något sätt ger deltagare något nedsättande. Nej, men däremot är vi barnsligt förtjust i glada dansbilder. Bilder som speglar dansglädje, lägger vi gärna ut på vår blogg, och vi tror oss veta att detta är uppskattat av både deltagare och dansintresserade i stort. Så vi hoppas förstås att våra nya deltagare skall gilla en liten bild-resumé från söndagens buggkurs!
 
 
          
 
 Vi är ju som bekant noga med att pränta in både Grundsteg och Cirkelbugg så här i början. Att sedan dessa båda grundläggande steg-kombinationer följer musikens rytm, försöker vi i största grad påminna. Kommer någon ur sin rytm, vilket självklart händer alla och envar, kommer vi gärna fram och räknar in takten på nytt. Något som kan kännas lite pinligt förstås, men vi vill verkligen Ert eget bästa! 
 
Vi tränade även Grundsteg och Cirlelbugg med höger/högerfattning. 
 
 Vi har tidigare noterat detta i att lära en ny dans, kräver att man hittar den nya rytmen först. Storma fram och kräva komplicerade figurer i inledningen, tror vi inte på. Därför nöter vi grundstegen, kanske till någons leda, för att de ska sätta sig i ryggmärgen.
 Här hos BUGG's finns dryga fyrtiotalet varianter på bugg-figurer, och då vi börjar botanisera bland dessa förutsätter vi att grunden sitter som gjutet. Då är det inte tid att tveka på stegföljden i grundstegen.
 Så vi trampade Grundsteg och Cirkelbugg, då och då kom "danslärar'n å petade i stegen...
 
Dubbelhandsfattning är en av de första sätten att föra sin dam med.
 
Caroline och Ingmar tränar sina första steg..
 
 Karlsten är en "klippa" för våra nybörjare. 
 
Håkan och Annika
 
 Jonas lämnar lastbilen å tar en bugg istället.
 
 Elin och Markus i "Dubbelhandsfattning". 
 
          
 
 Dags för grabbarna att börja "föra" sin dam, full koncentration krävs.
 
  Redan förra gången hade vi lagt till den första varianten av buggtur. Då plockade vi in den första varianten av "Karusellen" som har tilläggsnamnet "-med omtag". Då fick deltagarna möjlighet att bugga vår första lilla serie av buggturer. Spännande att kunna bugga några figurer om och om igen, ett första frö till riktig bugg!
 
Här är det ett frivarv på gång!  Stiligt! 
 
          
 
          
 
          
Annica tränar bugg med både Robert och Karlsten
 
 När vi hade repeterat denna första mini-serie igen, var det dags att lägga till ytterligare en variant. Detta är åxå det en "Karusell", men med ett "frivarv" inbakat i sekvensen. Här dök en liten snubbeltråd  upp, och vi benade ut begreppen en smula. Vi förevisade den "riktiga" varianten, och bad sedan Er att fuska till en lite enklare figur.
 Denna lite fuskiga variant, vet vi kommer att användas istället för den "riktiga" varianten, till 99,999 procent! Ungefär..
  
 I år är Jesper "fit for fight" och tar en bugg med Johanna.
 
          
  
 Med denna andra buggtur i bagaget, var det så dags för Er åxå att stifta bekantskap med BUGG's lilla "Ramsa" för nybörjargruppen! Något som många före Er har gått igenom, och som vi vet har kommit till användning.
 Först och främst på kursen förstås, men framför allt då det stundar bugg ute på lokal. Inte ovanligt att grabbarnas minne gapar helt tomt på buggturer, då orkestern spelar upp den första buggen! Men inte för grabbarna som buggat med BUGG's, för då plockar de fram sin lilla "Bugg-Ramsa", och det går som man säger, "Som en dans!"
 
 
 De sista minuterna tog vi därför och tränade på "Ramsan" med Er, där vi visade först, och Ni fick göra likadant därefter. En liten "Copy-cat" som man säger.
 Ulla spelade upp musik på detta och upp till bevis! Ja, jo, nu är det inte så lätt i början att komma ihåg hela serien. Vi vet! Men vi kommer att repetera den åtskilliga gånger frampå, var så säkra. 
 Än en gång har vi flyttat fram gränsen för Ni trodde var möjligt att lära, det ska vi fortsätta med nästa söndag åxå!  
 
Gunilla dansar med i båda kursdelarna, och ger stöd åt grabbarna i första gruppen. 
 
 En riktigt trevlig andra kurskväll blev det för gänget i Bugg1, och vi tog ett steg upp i trappan, vi kallar bugg. Många steg ytterligare ligger framför deltagarna, för hos BUGG's siktar vi högt då det gäller bugg. Å tänk så mycket kul som väntar "våra bugg-barn i början" åxå, det kan vi lova...  
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Då det gäller de första stegen i bugg, säger vi förstås: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0