DansMix1 bjuder på repetition.

Dags för lite Buggfigurer igen.
 
 Veijo och Patricia samt Tommy och Elin värmer upp som inledning.
 
 Andra kurskvällen är alltid något speciellt. Möjligt är att några kommer och kollar in stämningen på första kurskvällen, kanske tycker då att verksamheten inte passar, och skippar sedan resten. Det resultatet verkade inte stämma in det minsta på söndagens andra kursdel, DansMix1. Dansgolvet blev lika fullbelaggt som förra söndagen. Så därför blev dansgolvet tämligen välbesökt under inledande uppvärmningen. Trevligt tycker vi!
 
          
        Stefan och Elin                                      Andreas och Patricia 
  
 Lennart tar några buggturer med Maria
 
          
 
          
 
 Denna andra kurskväll hade vi vigt åt varianter av "Katapulten" som första punkt. Eftersom vi vet vad tiden hos oss springer iväg, så snålade vi in på uppvärmningslåtarna, stegade raskt ut på dansgolvet och hälsade allesammans Välkomna till denna andra kurskväll! 
 
 Peter och Vanja samt Stefan och Anki fick inleda med "Katapult" i flertal.
 
 Buggturen "Katapult" är i sitt grundutförande en riktigt trevlig variant. Personligen lägger jag den som favorit, och dessutom passar den utmärkt som uppvärmning av stela bugg-leder.
 Att den sedan hamnar bland de figurer jag väljer då det ska "lekas" bugg, är inget negativ på något vis. Figuren passar lika bra att lattja bugg under någon skön lågtaktare, eller som fungerande variant då tempot kliver upp mot högsta taktantal. En riktigt allround buggtur.
 
 Yvonne får ett frivarv av Åke.
 
 Den första variationen vi testar på, under fortsatt buggande, blir tillägget "Handstöt". Här ger killen en liten extra skjuts innan han släpper sin högerhand, vilket markerar för tjejen att snurra ett helt högervarv.
 På den tiden "Yngves Danskurser" arbetade i bygderna, stötte man ganska ofta på tjejer som roterade detta extra-varv utan "vår" markering. En liten gimmick man då hade, var att kommentera tjejen med:
 -Jaha, du dansar med Yngves kurser...
 -Ja-a hur vet du det? 
 -Jo, sånt känner man direkt, vet du...
 Tja, det var då det, borde väl vara preskriberat vi det här laget....
 
 Peter och Rose-Marie tränar "Katapult" i förgrunden.
 
 Nästa variant av buggturen blir den ganska kända "Polis-turen" som är en vanlig variant. Ingen större skillnad, utom att killen håller kvar höger/höger-fattningen och vandrar runt med uppkommen dubbel-fattning i 4 eller 8 takter. Högersläppet på takt "ett" för att tjejen skall komma i rätt takt för sitt kommande baksteg.
 Givetvis tränade vi på varianten tillsammans, för att sedan ta musiken tilll hjälp. Inga problem här inte!
 
          
 
          
Tommy och Anki                                    Roger och Kate 
 
  En liten kombination av dessa varianter går under namnet "Medis-turen" hos oss, och är en egen variant med BUGG's signatur. Lite rundsnack får inleda demonstrationen. Ulla å jag visar först, och sedan låter vi hela gänget stega sig igenom buggturen. Turen har figurerat hos några år nu, så för de flesta deltagarna är den välkänd.  
 
          
 
           
 
          
 
          
Ote och Thomas                                        Stefan och Annci 
 
  -"Där det finns en polis, finns det åxå en tjyv" , blev den föga vinnande inledningskommentaren av "danslärar'n, inför nästa figurs träning. Sammankopplingen skulle hittas med nyss tränade "Polisturen".
 För här dyker ännu en lite egen kombination upp. Tjejen bjuds lämpligtvis på en höger buggsväng som inledning. Här uppkommer ett riktigt bra upplägg för killens kommande, lite tjyvaktiga, dykning under tjejens arm.  Bibehållen höger-fattning och gemensam promenad in i polis-fattningen. Om man så väljer 4 eller 8 takter är som sagt ett helt eget val av sammankopplingens längd. Känn efter vad som passar Er bäst, kära Dansvänner.  
 (Vad som sedan tjyvas under buggturen, får Ni räkna ut själva, men jag fått lätta bannor av Ulla i alla fall..)  
 
 Elin och Roger har flera Katapult-varianter att lägga på minnet.
 
 Lite pliktskylldigast lägger vi till den sjätte och sista varianten på "Katapulten" Gammal variant i sig, men ska inte glömmas för det. En Katapult med Vänster/höger-fattning som utgångläge.
 Figuren återkommer i dubbelbuggens första kombinationer, och har därför ett inledande högervarv för tjejen. Då för att låta "vänster-tjejen" använda två takter, för att invänta höger-tjejens markeringsteg i sin buggtur. Tja lite onödigt vetande just nu, men så är fallet ändå...
 I vilket fall, ska killen se till att inte låsa fast sin högerarm under utförandet. Det demonstrerade vi åxå...
 
          
 
          
 Så släpptes gänget fritt att träna sina 6 varianter på "Katapulten"!
 
 
Låsta positioner för Tommy och Carro, eller...
 
Lennart och Annika i stiligt, tajt hand-fattning, under "Rygg mot Rygg"!
 
 På lite förekommen anledning, tog vi och tittade lite extra på "Rygg mot Rygg-turen". En variant som det är viktigt att komma i ett tajt läge, innan den utförs.
 Den kommer oftast i den lilla miniserien "Rally-turen" och då som avslutning. Här noterar vi "Rygg mot rygg" lite extra för sig.
 Som inledning i alla högervarv för tjejerna, låter vi dem gå fram med sin högerfot.
 Det utrymmet på golvet som uppstår då damerna kliver fram på högerfoten (takt1), använder vi killar till att placera vår högerfot på under kommande takt (2).
 Då kommer vi i ett tätt läge, som fodras för att inte rycka i varandras ryggar. Har vi sedan en tajt handfattning är förutsättningarna de bästa. Bara att träna på...
 
Roger och Gunnel tränar på!
 
  Vad vi förstått hade det tränats hemma under veckan på förra gångens "Elektric Slide", som var aktuell Linedance. Som vi talat om är det av vikt att träna in rörelsemönstret i eget huvud. Att kika på grannens fötter under dansandet är inget bra recept på succé. Trampar grannen fel, så gör man själv likadant.
 
Ett samdansat gäng under söndagskvällens Linedance! 
 
 Ulla lät kameran gå under line'n. 
 
 Visst linedance en trevlig komponent under kvällen!
 
Dags för några ord om detta med foxtrot!
 Förra gången tränade vi på takt och framlänges rörelsemönster för killen. Nu var det dags att testa detta då killen dansar sammalunda baklänges. Fungerade riktigt fint.
 Sedan tog vi å testade på att svänga i högervarv, ett halvt varv i taget. Första halvan av varvet ska gå på en "Fox-takt" (1,2,3,å). Här efter passade en "takt" i bakåt-version utmärkt in. 
 Sista halv-varvet skulle åxå passas i en fox-takt. Lite klurigt, men vi tränar på...
 
 Visst gillar gänget kram-dans åxå!
 
Annica och Tommy foxar i förgrunden.
 
          
 
 Som vanligt ilar klockan iväg för oss, men som omväxling hann vi med planerade punkter i alla fall. Vi hoppas förstås att Ni alla hittade något "guld-korn" under kvällen, och gillade kompotten. Självfallet siktar vi på nya varianter och påfund nästa söndag igen. Å Du är som vanligt Hjärtligt Välkommen tillbaka!
 
 Ida och Karlsten verkar nöjda med sista minuterna med BUGG!
 
Varma Danshälsningar från BUGG's / Ulla å Arne
 
För Dig som gillar varierad bugg är valet självklart, "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer
Postat av: Ote & Inge

Åh va roligt vi har på våra möten. Kul med med filmsnuttar åxå, mer sånt. Väl mött på Söndag.

2014-01-22 @ 21:55:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0