En härlig kväll med Motionsdans!

 En toppenkväll i söndags.
 
Det blev en härlig stämning i söndags. 
 
 För tredje gången i år bjöd vi upp våra Vänner till Motionsdans på Syltoppen. Som vi tidigare nämnt, är BUGG's Motionsdans en kär tradition hos oss. Sprunget ur behovet att få dansa, anordnade vi alltså för 10 år sedan vår första Motionsdans, och den traditionen har vi hållit fast. En riktigt trevlig tradition, vill vi så klart tillägga...  
 
          
 
          
 
 Karlsten och Pernilla bjuder på skön dansbild.
 
 När vi plockar samman söndagens låtlista väljer vi låtarna med en stor omsorg. Nya låtar har företräde på listan, och är de sedan pigga i rytm och text, får de extra pluspoäng. Så gott som alla dansbandsplattor köper vi in, så låtbiblioteket är stort. Vår eget tycke och smak ligger förstås till stor grund här, det är ju det som är BUGG's stil, så att säga...
 
 Tommy kommer upp till Syltoppen och tar en dans med, bland andra, Patricia
 
          
 
          
 
 Yvonne och Veijo i förgrunden.
 
 Helt naturligt är ju att vi sätter vår prägel på hela verksamheten, det är ju just det som är BUGG's stil. Lite petiga i förarbetet måhända, vi vill gärna att det mesta skall andas BUGG's. Om sedan Ni gillar upplägget och trivs på våra kvällar, vare sig det handlar om Kurs eller Motion, blir vi förstås nöjda.
 
 Bengt-Åke och Jennie dansade under söndagens Motionsdans.
 
 Ett gott bevis på Ert gillande brukar väl vara besöksantalet. Strax efter vi startat upp söndagens Motonsdans, var det dryga femtiotalet som dansade med oss, och dansgolvet var riktigt mysigt trångt. Mestadels kursdeltagare som stannade kvar, men ett gott antal som besökte oss för Motionsdansens skull.
 Härligt att se så många välja dans så här på söndagskvällen!  
  
 Lotta och Tommy samt Lena och Roger i full fart. 
 
 Vad vi förstod var det ett antal som dansat på Medis under lördagskvällen åxå. Kultbandet Lasse Stefanz stod då för dansmusiken, och gav säkerligen prov på sin breda repertoar. En trevlig kväll, hörde vi överlag, även om bandet följs av, inte bara, danspublik. En trogen skara fans brukar digga till musiken på sitt eget sätt, och tar sin plats av dansgolvet. Alla betalar sin entré och bidrar på så sätt till att möjliggöra fortsatt dansmusik i stan, vilket är bra tycker vi!
   
          
 
          
 
 Sara och Susanne buggar åxå.
 
 Ola tittade upp till oss och tog en bugg med Emelie
 
          
 
          
 
 Ringdans eller Dubbelbugg?
 
 En viktig tanke med vår Motionsdans är åxå att avdramatisera detta med dans. För visst kan dans vara något så spännande och nervöst att extra mod behöver tillsättas, innan man vågar ta klivet in på dansgolvet.
 Med återkommande dans i avspänd atmosfär, vill vi göra dansen till en vardaglig aktivitet. Ett av flera sätt att idka motion på, i trevligt sällskap. Att sedan det härliga sällskapet får allt större betydelse, gör ju verkligen inte aktiviteten mindre värd!
 
Paret Bohman i full action 
 
          
Mia och Stefan                                         Lena och Åke 
 
 Inge tillför lite extra energi.
 
 I dagarna kommer det ut information angående om året 50-tals tema i Säffle. På kommunens hemsida ligger en broschyr ute, som förmodligen droppar ner i postlådorna frampå, där BUGG's finns, med kommande aktiviteter. 
 Både 23 februari samt 23 mars låter vi inledningsvis, Motionsdansen få en prägel av femtiotal, med den tidens sköna låtar. 
 
          
 
          
 
 Lena tar en bugg med Lennart under kvällen. 
 
 Vi har redan börjat köpa in och lyssna till goa låtar, både med original-artister och covers med skönt stuk. Vår förhoppning är att kunna leverera en danslista med härliga låtar som ger en fin 50-tals känsla under dessa båda söndagarn Motionsdans. Om sedan någon prickig klänning eller blankade myggjagare dyker upp, ger ju detta bara mer stämning...
 
Jan och Susanne dansar Motionsdans hos BUGG's 
 
 Hela tiden pågår en jakt på fler trevliga buggturer. Allt eftersom dyker nya varianter upp. Sista åren har ju trilogin med "Borren", "Bommen" och "Vänsterlåset" dykt upp. Lika så "Jo-Jon" och "Låskolven" eller "Lotusdyket" och "Tjyv å polis".
 Som de flesta andra som arrangerar buggkurser vill vi ge några nya varianter emellanåt. Dessa varianter måste förstås tränas både hemma på köksgolvet, och sedan lite mer i verkligheten under våra danser. Emellanåt testar "danslärar'n" sina funderingar på de stackars damerna under Motionsdansen. 
 
 Här är det Britt som råkar illa ut.
 
 Och en stund senare drabbade detta även Monika
 
Full fart på buggen för Ola och Annci
 
 John har en helkväll med dans, å här med Lena
 
 Björn-Ove och Therese bjuder på fin dansbild.
 
För denna både trevliga och välbesökta Motionsdans, säger vi ett stort Tack till alla deltagare!
Nästa söndag bjuder vi åter igen på en välkomponerad låtlista, var så säkra!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne.
 
Vi hoppas Du gillar bugg med variation, å då säger vi: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer
Postat av: Ote och Inge

Längtar till Söndag.väl mött i morgon.

2014-01-31 @ 09:03:37
Postat av: Ote & Inge

Det kommer att bli en toppenkväll i kväll, 115 personer som har anmält sej, oj oj i denna lokal som inte är stor. laddar opp nu med god härlig musik på datorn och wwww.dansbandsdax.se Väl mött i kväll.

2014-02-01 @ 12:36:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0