Vi dammar av några gamla varianter.

Ett härligt Dansgäng trivs tillsammans! 
 
 Årets första DansMix är en välbesökt historia.
 
 Vad vi förstår så grasserar en hel del förkylningsvirus, här och var, och givetvis drabbas en å annan av våra deltagare. Så därför saknar vi någon emellanåt, men trots detta är säsongens första DansMix mycket välbesökt.
 Vårt "gamla" trogna gäng är rikt representerat och sedan har en hel del från höstens Bugg 2:a tagit ett kliv upp. Glädjande är åxå att några hoppat med i BUGG's-gänget från annan danskurs. Så därför kan vi helt sanningsenligt konstatera att vi har ett härligt Dansgäng till årets första DansMix!
 
Ote tar en bugg med Andreas
 
          
Stefan buggar med både Anki och Annika
 
 Roger och Gunnel
 
 Som första figur till repetition är en mycket vanlig variant hos oss, nämnligen "Tjej bak killes rygg".  Om det nu är så att vi är extra petiga i vårt sätt att instruera buggturer, eller om det finns fler varianter på denna vanliga buggtur, kan väl diskuteras. Men då och då stöter vi på ett annorlunda sätt att genomför den på.
 Om tjejen inte genomför sitt första halva högervarv under de två inledande takterna av "själva" figuren, blir helheten inte som vi tänkt oss. Näst intill omöjligt att få till hela rörelsemönstret under det tänkta taktantalet, och buggturen blir inte så tajt och följsam som den kunde blivit. (Jo, vi är väl lite nördiga kanske...)
 Här tränar vi på vårt sätt och stegar igenom figuren, och tar hjälp av Veijos utmärkta visning på killens axel. Tecknet ger ett lättfattligt tips till tjejen för att få med det viktiga halv-varvet. Även ett bra tips för fler killar, då de stöter få varianten och vill förändra genomförande av denna buggtur. 
 
Martin och Marie-Louise 
 
  På detta tog vi en snabb-repris på våran, nästan egna, "Midjetaget". Denna variant är en jätte-passande buggtur att kombinera samman med flertal andra turer. En uppkommen avig fattning, är ett utmärkt läge att lägga på "Midjetaget" som följetur. 
 Här noterade vi att vi höll kursen, så att säga, och ingen rotation som t.ex. i "Karusellen". Till detta betonade vi extra det viktiga baksteget för båda två, och tjejens framsteg på högerfoten, innan vi lät henne göra sitt högervarv. 
 Tja tänk vad en liten enkel buggtur kan vara ämne för kommentarer och pekpinnar. Men så blir det bra åxå...
 
 Ett duktigt tränande av "Midjetaget" under söndagens buggkurs.
 
 Av två vanliga buggturer från Bugg 2:an, tog vi följdriktigt den första först. "Handbyte bak killens rygg" är en buggtur som är lärorika på ett par punkter. Här har vi en buggtur som blir bäst om vi hjälps åt. Killen går fram då tjejen går bak, och killen går höger då tjejen går vänster, så behåller vi vår bugg tajt och fin. Sedan blir ju figuren betydligt mindre springig för tjejen om vi hjälps åt.
 En nog så viktig punkt att belysa noggrant, är detta med "Dansriktningen" i figurens utförande! Då tjejen har rundat killen och bytt handfattning, kommer hon ju i god fart fram till vänster om killen. Har inte då killen tänkt lite i förväg på detta med "Dansriktningen" är en kollision inte alls långt borta.
 Inte ovanligt att tjejer känner obehag inför obetänksamhet här. Så en bra kavaljer lägger möda med att tänka på dansriktningen när han guidar sin dam. En nog så viktig punkt i danskursande tycker vi... 
 
 Monika får en svängom med Stefan
 
          
 
          
 
 Å se sedan vad bra, just övade "Midjetaget", passade in då vi buggat "Handbyte bak killens rygg", och hamnat i den "Aviga fattningen"! Ett riktigt skolexempel på vad utmärkt "Midjetaget" är som tilläggstur. Så har vi en hast skapat en liten mini-serie av buggturer igen. Tänk vad det kan slumpa sig ändå...
 
Vanja och Lennart får lite mer att öva på under DansMix'en. 
 
 Då vi ändå är inne på detta med att byta händer, lägger vi förstås till "Handbyte bak tjejens rygg". Här har vi åxå en buggtur med anledninng till några kommentarer förstås: 
 *Ser vi på själva genomförandet, noterar vi markeringen som förta punkt. Måhända slarvar vi lite till mans med den i dansens virvlar, men under kursandet vill vi gärna se den som start-manöver.
 *Då vi studerar "Dansriktningen" märker vi att här råder helt motsatt förhållande och killen skall vända egen rygg i "Dansriktningen innan vi startar upp figuren. 
 *Att sedan tjejen skall passera killen och inte "kollidera" efter handbytet noterar vi pliktskyldigast. Flytet blir naturligtvis mycket bättre på så sätt.
 *Att killen inte höjer sin och hennes högerarm, efter handbytet, förrän hon roterat sitt första högervarv, är däremot mycket viktigt att notera! En smärtsam upplevelse för damen och skamsen kavaljer, blir konsekvensen om killen förivrar sig här. Detta ska vi förstås förhindra i möjligaste mån...
 
          
Genuint goa grabbar guidar grundligt gulliga gummor genom glädjerika golvsvängar. 
 
 Som av en ren händelse passar dess båda handbytande buggturer, alldeles ypperligt att träna tillsammans. Då den ena är klar, passar den andra som fortsättning. vare sig vi lagt in "Midjetaget" eller ej.
 Att sedan grabbarna skall tänka på att rikta ekipaget i rätt "Dansriktning", ger extra krydda åt träningen...
 
Lite stillsam fox, hoppas vi stillar ivriga bugg-nerver! 
 
  Jo, några steg i foxen lägger vi åxå till under DansMixen's kursande. Förra söndagen fick högersvängen en lite styvmoderlig bahandlng, så vi tog en liten extra genomgång här. Vi delade upp stegen i var sin "Fox-takt", (1-2-3,å) och tog dem var för sig.
 *En takt rakt fram, en i ett halvt första högervarv, nästa rakt bakåt, följande nästa halva högervarv och sista då rakt fram igen. (Sett ur kavaljerens ögon) Ett av säkerligen flera sätt att utföra momentet, men så gör vi...
 
          
 Tror visst att gänget gillar några fox-steg under kursen!
 
 Nästa dans för träning var förstås kvällens Linedance. Nu stegade vi igenom oss varianten "Switch" gemensamt, under noggrann visning. Sedan placerade vi om oss, och utförde "Switch'en" med just byte (Switch) av positioner av raderna. Visst är detta en lite klurig, men kul variant! Ett visst mått av tankemöda förstås, men det fixar ju Ni! Bilderna uteblev förstås igen av ren iver...
 
Här dansas det gladbugg med Rose-Marie och Lennart!
 
  För att inte bryta traditioneerna, så ilade tiden snabbt förbi igen. Med de sista fem minuterna kvar av kurstiden, lät "danslärar'n" danseleverna ha roligt några minuter åxå. Å visst hade gänget kul när de buggade av hjärtans lust fram till att slutsignalen ljöd.
 Vi tackade för uppmärksamheten och hoppas förstås att vi inte skrämt bort Er, utan att vi ses nästa söndag igen! 
 
          
 
          
Veijo och Britt                                         Stefan och Gunilla 
 
 Tommy och Annica buggar i förgrunden.
 
Traditionellt låter vi en applåd avsluta kursdelen, och vi bjuder därefter upp till nästa del av kvällen...
 
Samtidigt vill vi Gratulera alla Ni som insett: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0