Vi dansar in det Nya Året!

 Ett utmärkt sätt att fira nyår!
 
 Ann-Louise tänder ljusen som inledning på vårt Nyårsfirande.
 
 Visst har vi i flera år funderat om att arrangera ett nyårfirande i dansens tecken. Osäkert väder har förstås alltid spelat in i tankarna, fast mer avgörande har nog varit arbete under helgerna. Vård-yrket har som bekant ett rullande schema och jobbet kallar som oftast. I år kunde det dock prickas in ett par lediga dagar vid nyår, och självklart passade det bra med en nyårfest med dans som huvudnummer!
 
Victoria och Tommy gästade oss, och fastnade på en härlig dansbild.
 
          
Inge och Britt                                      Per-Arne och Linda
 
 Karlsten tog en tur till Syltoppen och dansade med, bland andra, Emelie.
 
          
 
John lämnade sin ordinarie festlighet, och hälsade på hos BUGG's!
 
  Vi var förstås lite fundersamma om en Nyårsdans skulle fungera. Här är det självklart en högtid där traditionen spelar in i hög grad. Traditionellt Nyårsfirande med nära och kära, kan vara bokat sedan lång tid. Trots detta satsade vi på arrangemanget och bjöd in våra Vänner i BUGG's.  
 
          
Lotta och Tommy                                      Annica och Tommy
 
 Björn-Ove bjöd givetvis på dubbelbugg!
 
 Jo, men visst kom det gäster till vårt Nyårsfirande! Dryga tjugotalet var villiga att bryta gamla traditioner, och ta en dans med Dansgänget hos BUGG's! Så här kunde vi bjuda ett antal festklädda gäster till bords, under kulörta lyktor och glittriga dekorationer, så feststämningen var god redan som inledning.
 Som brukligt är till våra Dansaftnar, inleder vi kvällen med en "Trivseltimme" då vi sitter ner och äter en bit mat tillsammans. Denna kväll hade menyerna en lite festligare prägel än annars, och oxfilé var en återkommande anrättning på borden. 
 
          
Tommy och Victoria dansade energiskt under hela kvällen.
 
 Bengt-Åke bjöd upp Britt till en bugg. 
 
          
 Björn-Ove och Patricia                                     Karlsten och Ote          
 
 Till denna lite speciella danskväll hade vi givetvis plockat samman en ny spellista. Några nya cd-skivor hade kommit ut under sista delen av hösten, och här plockade vi ur några guldkorn.
 Elisa's nya jul-platta innehåller mestadels jul-låtar förstås, men några av dem var sköna buggar, som vi blandade in i repertoaren.
 Sedan har ju Lasse Stefanz kommit med sin nya "Julparty" som inte innehåller några jul-låtar, utan en hel del sköna dans-spår istället. Vi Tackar!
 Arvingarna gav ju tidigare i höst ut ett smakprov på "singel-platta", och nu kunde vi lyssna på dansvänliga spår från nya full-cd'n, som gänget lyckats riktigt bra med.
 Även norska bandet Vagabond har gett ut sin platta "3", som åxå innehöll några riktigt bra buggar. Så visst kunde vi blanda ut låtlistan med några nya fräscha låtar åxå, precis som det skall vara hos BUGG's!
 
 Lotta och Tommy får fronta på denna dansbild.
 
 "Ulla's Café " får hjälp med tårtan av Linda i bakgrunden.
 
 Kaffegäster i kön vid "luckan", Emelie och Per-Arne står först.
 
 Som vanligt bjuder vi på kaffe i pausen strax efter 22-snåret. Lite festligare inramning med nybakt tårta på guld-fat, till kaffet. Om nu bakverket inte var helt kalorifritt, kunde vi konstatera att smaken var desto bättre. Svårt att låta bli en extra bit som repris...
 
          
 
          
 
 Tommy och Yvonne buggar under ballonger och färgade lyktor.
 
          
 
 Ingen dum idé att dansa in det nya året, här med Inge och Emelie.
 
          
  
          
 
          
Premiärgäster på dansen, som kombinerade kurs och fest.
(å som blev riktigt duktig, kan tilläggas!)
 
 På en av dataskärmarna kunde vi följa nedräkningen mot tolvslaget. Sista sekunderna räknade vi högt ner och firade in 2014 med porlande dryck. Även om vi inte hade eget fyrverkeri, kunde vi ändå njuta av ljusspelet på den perfekt högt belägna planen på Syltoppen, då det bjöds på rikligt fyrverkeri runtomkring. I bakgrunden spelade vi "Happy New Year" med ABBA, så visst var stämningen riktigt härlig! 
 
          
Fortsatt dans med gänget en timme ytterligare. 
 
 Tillbaka in i värmen och fortsatt dansande en timme till. Avslutningsvis blev det bara bugg och lite ökat tempo, som sig bör då det dansas hos oss.
 Lagom till tolvslaget noterade vi åxå vårt "10 Års-Jubileum" detta nya år. Under hösten har vi ritat en speciell Jubileums-logga som kommer att följa oss under året. En logga som vi hoppas ger en bild av ett glatt dansgäng som kan fira sitt 10:e år med flaggan i topp!
 
 
 Vår Jubileums-logga för år 2014.
 
 Om vi lyckats skapa nya traditioner med årets Nyårs-Dans, återstår att se, men en trevlig kväll hade vi i alla fall! Flera trevliga dans-kvällar siktar vi förstås på att ha detta 10:e år hos BUGG's.
 Redan nu på Söndag den 12:e januari, startar vi upp med våra ordinarie kurser, med en Bugg 1:a och en DansMix 1. Givetvis avslutas samtliga våra kurskvällar med Motionsdans, som är öppen för Alla Dansvänner! 
 
 Vi hälsar nya som gamla Dansvänner Välkomna, detta Jubileums-år!
 
 Ett spännande Dans-år står för dörren hos BUGG's! Med 10års erfarenhet i buggkurser, kan Ni tryggt vända Er till oss och vara övertygande om en kul och spännande resa i dansens tecken!
 Välj BUGG's, varför nöja sig med mindre!
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne!
 
 Eller som vi brukar säga: "Ska de va bugg, ska det va BUGG's!"
*******************************************************************************************
PS. Annons angående kurserna kommer i ST och PD redan nu på lördag, samt på bloggen inom kort!

Kommentarer
Postat av: Ote & Inge

Vi bugar och tackar än en gång för den trevliga kvällen i goda vänners lag. Det vore trevligt med en upprepning till nästa nyår.

2014-01-02 @ 21:38:27
Postat av: Anonym

Tack Arne o Ulla för att ordnade Nyårs dansen.Ledsen att jag inte kunde vara med er mer än en halv timma.Men för mig kändes det rätt att få önska dem som var där en Gott Nytt år live.Eftersom det är högst osäkert hur det blir med mitt kursdeltagande i vår så fick jag passa på nu när jag har kallufsen och orken kvar.Tack ni som jag fick dansa fox med, ni får ursäkta att jag inte orkade bugga men så är det.

2014-01-03 @ 10:40:55
Postat av: John-Erik Åkerlund

Ursäkta anonymiteten var ett förbiseende John

2014-01-03 @ 11:14:26
Postat av: ote och Inge

Gott nytt år till dej och Marita åxå john.kram.

2014-01-03 @ 20:43:09
Postat av: Ote och Inge

Till alla som ska dansa till Elisas i mellerud på söndag så är tiden för inläppet 20.30. Dansen börjar 21.00. Hoppas på många Buggsvänner.

2014-01-03 @ 20:47:35
Postat av: Bengt Kling

Du var verkligen tjusig här i din svajande röda kjol.
God fortsättning till er på det nya året.
KRAAAM/
Bengt

2014-01-06 @ 00:56:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0