DansMix med djupdykning.

 En dansrik helg avslutas med BUGG's!
 
 Som vanligt mötte ett glatt gäng upp till dans!
 
 För flera av våra deltagare hade det varit en helg, välfylld med dans. På fredag firade ju vi själva Ullas bemärkelsedag, vilken vi givetvis avslutade med traditionell DansAfton. Mycket dans blev det och trevligt hade vi. 
 De som hade fortsatt abstinens efter dans, bjöd Medis upp till dans som bot. Här gästade trevliga Extas Orkester, och bjöd på musik. För oss bestod lördagskvällen mest av förberedelser till söndagens buggkurs. Men visst sög det i buggtarmen när klockan närmade sig dans i stan. Speciellt när vi visste vilket bra orkester som spelade upp... 
 
 
 Thomas och Monika
 
 Så visst kan det hända att några hade lite känningar i ben och armar då de beslöt att avsluta danshelgen med BUGG's Kurs & Motion. Fast dansare är ett tåligt släkte, så självklart orkade Ni ett par buggturer till...
 
          
 Anna, och Tommy i stereo
 
 Martin tränade bugg tillsammans med Vanja
 
 Denna kväll hade Årjängsgrabbarna bjudit med sig ytterligare sällskap från sitt dansgäng, vilket vi gillar skarpt. Alltid trevligt med fler som vill testa på och dansa oss!  Därför fanns det dubbel anledning att ge en repris på dubbel variant av buggtur! Till allas nytta!
 
 Roger bjöd Lotta på dansresa till Säffle och BUGG's. 
 
 Förra söndagen hade vi ju testat på detta med "Tjejdyket", som är en lite bortglömd variant. Lite full av krumbukter, men det kan bara vara en anledning till ytterligare träning, som gör oss smidigare i figuren. 
 Därför blev den första uppmaningen i repris, att fatta höger/höger och Markera tydligt igen...
 
 Marie-Louise och Veijo
 
          
 
          
 Martin och Annica                                  Stefan och Lotta
 
 Egentligen hade vi tänkt att hålla på den andra varianten av tjejdyket till denna söndagen. Fast Ni var så duktiga förra gången och klarade av grundvarianten av "Tjejdyket"! i en hast. Därför fick Ni prova på "Dubbelt Tjejdyk" redan förra söndagen, och ta varianten i repris nu i söndags.
 Att vi sedan hade återvändare och nya gäster, gjorde ju bara reprisen än mer aktuell. 
 
          
 
 Jennie har siktet inställt inför dyket med Åke.
 
 För ett par år sedan "dök" ännu en variant av "Tjejdyket" upp, när vi hittade och byggde om till "Lotusdyket". En buggtur som har kopierad ingång lik "Rallyturen". Men efter kopplingen bakom killens nacke, slutar likheterna. Killen guidar tjejen i ytterligare vänstervarv och får nya korsvis, höger över vänster. Killen gör ett raskt högervarv, medan tjejen gör ett baksteg, och har därmed ansattsen klar inför sitt följande tjejdyk. 
 Avslutning enligt grundvarianten, och så är vi alla en erfarenhet rikare...
 
 Micael skapar förutsättning för dykning, å Marie-Louise hakar på.
 
 Kaffepausen blev lite sen, med det smakade bara bättre för det. Att det sedan bjöds på resterande glass från fredagen förgyllde det ännu mer. 
 När glassfatet slickats rent, var det dags för dans igen. Denna gången skulle vi fortsätta med de heta rytmerna i Salsan! Förra gången hade vi tränat på de tre första varianter av grundsteg, Son- Rumba- och Salsa-steget, vilka fick bli uppstarten efter kaffet. Då vi tränat detta, lade vi till den sista varianten som vi kallar "Cassino-steget". För Er som inte testat dessa rytmer tidigare, blir detta nog så mycket att memorera in. Men för Er som detta var busenkelt för, blev uppmaningen att köra bara två gånger av varje figur, samt att lägga till ett guidat höger samt ett vänstervarv för tjejen efter Cassino-steget. Första figuren, bland Grundstegen. 
 
          
Salsasteget, med Veijo och Marie-Louise
 
          
Cassinosteget, med Martin och Ote
 
          
 Salsasteget, med Lennart och Gunnel
 
 Som vi nämt tidigare, är inte meningen att vi ska bli Salsa-dansare av rang. Nej,meningen är att prova på en ny rytm och en ny dans. Sedan är det åxå nyttigt att känna sig lite som nybörjare igen. För här är det Grundsteg vi talar om, och när det ska läggas till någon figur till dessa blir det svårt igen. Något att tänka på då vi dansar med nybörjare i buggkurserna... 
 
 Peter bjuder Lotta på några buggturer som avslutning.
 
 Som vanligt lider vi av tidsbrist hos BUGG's. De minuter som återstår av kurstiden, låter vi buggandet stå i centrum igen. Fri dans, med andra ord. Lite raskare takt på musiken och låtvalet hoppas vi ska ge Er starkt buggsug sista minuterna. 
 
 Veijo markerar buggtur för Camilla
 
 Stefan har spännande figurer på gång för Åsa.
 
 Vi hoppas förstås att vi kunnat ge en trevlig bild av vår verksamhet för våra nya gäster. Kanske så trevlig att ett återbesök till och med känns lockande.
 För visst är en bugg med det mysiga dansgänget hos BUGG's något att längta till! 
 
 Hjärtligt Välkomna Åter Allesammans, Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Som dessutom dyker ner, och dyker upp å säger: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0