En kväll med viktig repetition.

Bugg 2 sorterar lösa trådar.
 
 Ingemar och Elin samt Pia och Marcus passar på att värma upp inför kvällens buggkurs.
 
 Bugg 2:ans 4:e kurskväll startar upp med traditionsenlig uppvärmning. Inga större åthävor innan gänget tar dansgolvet i besittning. Som vanligt bjuder Ulla på några taktfast låtar att bugga till. Får vi lov! 
 
           
Johanna buggar sig varm med både Jesper och Markus.
 
 Gunilla och Thomas siktar på helkväll med BUGG's.
 
 En annan tradition är att denna fjärde kurskväll på bugg 4:an består till stor del av repetition. Detta passade utmärkt bra då vi hade nya gäster, samt tillfrisknade kursdeltagare. Förra gången presenterade vi Bugg 2:ans verkliga kluring, i form av "Torpeden". En buggtur som kräver en hel del träning.
 Men noggranna som vi är bjöd vi samtliga på en återblick av hela bugg 2:an.
 
          
Maria startar kvällen som bugg-dam till Markus
 
 Peter och Britt
 
 En hel del av framtida buggkunnande innebär att nöta in grunderna i minnet. Grundsteg och Cirkelbugg hör givetvis till den absoluta basen. Sedan skall åxå de mer basala figurerna fungera utan större problem, när vi bygger vidare på buggen hos BUGG's. Bugg 2:ans båda inledande "Handbyten" kan nog sägas passa in här. 
 Därför gav vi våra återkommande kursdeltagare nyttig träning, samtidigt som gästerna fick en snabb inblick i BUGG's Bugg 2:a, i och med att vi Bytte Händer i repris.
 
 Ingemar och Malin funderar på buggfigurer.
 
 "Torpeden" är en buggtur som kräver både teknik och tajming. Tekniken måste sitta i killens minne, utan att fundera under själva dansen. För samtigt måste ju takten följas för att få rätt tajming, som är nödvändigt att hitta, om turen ska bli bra som helhet. Lite av ett haltande "moment 22", skulle man kunna säga...
 
"Moment 22"
 
 I dagligt tal har uttrycket Moment 22 blivit till att vara ett cirkelresonemang. Det kommer från boken där uttrycket får sin mest utförliga förklaring. Scenen i fråga handlar om att det enda sättet att bli frikallad från militärtjänst är att vara galen. För att slippa militärtjänstgöringen, då måste man ansöka om detta. Ansökan antas emellertid bero på att man är livrädd och eftersom detta är en sund reaktion, då är man följaktligen inte galen. Det hela blir ett cirkelresonemang, som innebär att det är omöjligt att bli frikallad.
 
          
 
 Ja,jo, nu har väl ovan resonemang sina tydliga brister. Trots detta är det növändigt att få in tekniken lite automatiskt, innan man kan få rörelsen att stämma till takten. Med andra ord så är träning på "Torpeden" en nödvändighet. Å det var just vad vi använde en del av söndagens träning till...
 
 Ett gäng ystra buggare frisläppta på dansgolvet, så här i vårliga tider.
 
 På detta kunde vi konstatera hur fint dessa trenne figurer passade samman åxå! Rätt sammankopplade fick vi en slinga av buggturer, som passar utmärkt tillsammans. När Ni får detta att fungera hemma på köksgolvet, kan Ni klura ut var Ni stoppar in "Midjetaget" som lite överkurs...
 
          
 Peter och Pernilla                               Pia och Marcus
 
 Som ett litet avbrott i bekant träning, tittar vi lite extra på den "enkla" "Buggsvängen". Dock vill vi att deltagarna väljer att göra den i "Högervarv", vilket genast rynkar ögonbrynen en smula. Speciellt när vi ställer lite villkor åxå. Figuren skall utföras så att tjejen fortsätter, del av, sitt fina högervarv runt killen. Ju fler buggsvängar i högervarv killen lägger på, ställer det högre krav att tjejen "kliver på", bland annat. 
 Tja, figuren kommer att tränas på under fortsatta kurser. Här är vi lite petiga, så att säga....
 
 Duktig buggträning, med Robert och Johanna
 
 Som avslutning på kursdelen, släpper vi buggarna fria! Ja, Syltoppens fyra väggar håller Er förstås inom givna ramar. Fast till sprittande musik, låter vi Er blanda buggen efter eget minne och tycke! Å fart på golvet blir det förstås! Vi säger Tack för ännu en trevlig kurskväll, och hoppas gästerna tar ett positivt minne med hem från kvällen!
 
 Fart på buggen som avslut på Bugg 2:an!
 
  Ett Tack och Applåd får stå som slutsignal för Er del av kvällen.
Om Ni inte väljer att träna vidare kl.19.30 under Motionsdansen förstås...
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
 Då endast det bästa är gott nog: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0