En riktigt lyckad Motionsdans!

 Återigen blickar vi tillbaka i tiden.
 
 Tommy och Maria Nostalgi-dansar med BUGG's! 
 
 Det är ett antal torsdagskvällar vi har suttit och lyssnat till dansmusik under åren. För som regel presenterar vi en ny lista varje söndagskväll, och försöker blanda samman en dansant lista. Denna verksamhet har gjort oss ganska kräsna med musik-valet. Visst blandar vi in en å annan gammal goding i listan, det hör ju till, men denna kväll skulle vi ju bara köra musik med ett antal år på nacken. Skulle det bli för mycket av det goda?
 
          
 
          
 
          
 
          
 
 Martin och Caroline
 
 50-talet har ju varit på tapeten, om man säger, och därför har vi lyssnat igenom låtarkivet ännu en gång. Denna gången för att sortera ut låtar som kan taggas som just 50's. Det blev en hel del låtar med den taggen, kan vi lugnt säga!
 Många har ju orginaliteten som sin charm, men kanske inte räcker kvalitetsmässigt ända fram. Att plocka samman förra tema-kvällens lista var en liten utmaning. Men trots allt fick vi samman en skaplig lista med original--artister att dansa till, både som fox och bugg. 
 Till söndagens lista hade vi siktat på att fylla med blandade artister som spelar sin version av de gamla hit'sen. Skulle vi tappa charmen när det skulle spelas covers?
 
 Deltagare från båda kursdelarna väljer Motionsdans med skönt stuk.
 
          
 
 Tommy och Victoria
 
           
Inge och Lena

          
 Robert och Caroline
 
          
 samt Robert och Linda
 
 När vi satte oss vid köksbordet förra torsdagen, och skrev in "ramen" med rätt antal pauser, och i lagom längd, var vi därför lite nyfikna. Skulle startfältet bli både dansant och nostalgiskt?
 När vi började att plocka in låtarna, kändes det lättare än beräknat! Vi börjar som regel med att lägga in fox'arna, en liten vana vi har. Oj, vad lätt det gick! Problemet blev istället att vi hade så många som platsade som trevliga foxar! Vilka skulle vi plocka bort?
 Samma visa gällde när det blev dags för buggarna. Så många sköna "Gamla Godingar" det finns! Låtlistan knåpades ihop snabbare än väntat, och vi kunde verkligen sitta och lyssna lite extra, till den rockiga musiken.
 Den här biten av BUGG's sysselsättning kan vara riktigt trevlig!
 
 Härlig gladbugg för Victoria och Tommy
 
          
 
          
 
 Annci får en bugg med Lennart
 
 Så vi var faktiskt ganska nöjda när vi släckte ner datorn, och ansåg låtlistan klar. En hel del förväntasfyllda åxå, med att få spela upp den på söndagskvällen. Idel gamla godingar som sagt, bara det inte blir för mycket av varan...
 
          
Roger bjuder Lena på bugg
 
 Vackert färgfull bugg med Susanne och Jan
 
          
 
 Under kursdelen blandade Ulla in en å annan 50-talare åxå. Är det detta tema som gäller, så kör vi fullt ut. Ulla brukar spana in Er åxå under kursdelen, och lägga märke till vilka låtar som Ni spritter till lite extra av. 
 Vilka det är? Nja, det håller vi nog som vår lilla hemlighet!
 
 Jo visst spritter det i benen då och då. Eller hur, Björn-Ove, Emelie, Monika och Lennart?
 
 Kristoffer, Annci, Lena och Roger i härlig action!
 
 Tommy och Lena
 
 Vi Tackar för sista kursdelen och dämpar belysningen. Syltoppen bjuder på en lite trång, men härligt mysig miljö när vi dansar i enbart lampetterna sken. Lokalen var cafeteria under folkpakens glansdager. Den tidens dansbana låg ner vid vägen, strax norr om nuvarande kansliet. Vad man hört från den tiden var att parken vart upplyst av ett stort antal färgade lampor. Säkert mysigt på den flydda tiden!
 Vi nöjer oss så gott att dansa till lampetternas sken. Blir så bra så...
 
 Emelie som häftig Rockabilly-brud, i bugg med Tommy.
 
 
 Som vanligt blir det fullt på golvet av dansare när musiken spelar upp. Ett tacksamt gäng, våra BUGG'sare, att anordna dans för. När några takter spelats ser Ni ut att trivas i alla fall. Ett skönt lugn sänker sig i lokalen när Ni gillar musiken och lever in i den under dansen. Kända texter som de flesta känner till refrängen och nunnar med. Skön dans då den är som bäst!
 
           
 Camilla i bugg med Roger och Lennart 
 
         
 Fart i buggen med Maria och Robert samt Inge och Alva
 
          
Emma och Kristoffer tittade upp å buggade 50's.
 
                             
 Roger och Lennart bjuder Ulla och Lena på en svängom.
 
          
 Både dubbel och enkel bugg!
 
En sak är säker! Alla njuter av skön nostalgisk musik! 
 
 Som vanligt lägger vi upp vår dans med en blandning av fox och bugg som inledning. Allt i ett moderat tempo. Här är det tillfälle att verkligen njuta till musiken, för hos de flesta är detta musik man växt upp till, vare sig man är född på 90-talet, 80-talet som 70-talet. Eller kanske redan på 60-talet, och kretsar runt de femtio... Eller, huvaligen, födda kanske under det gyllne 50-talet åxå! Jo faktiskt, en å annan vandrande relik är ännu upprättgående, från denna historiska tid....
 
 Tjejsnack i yngsta årgång, med Victoria och Emelie
 
 Mera härlig gladbugg, med Lotta och Roger.
 
 Som vi uppfattade kvällen gillade Ni upplägget fullt ut! Visst har låtarna några år på nacken, och ligger väl förankrade i minnet hos flera ålderklasser. Men vad spelar det för roll? Härlig rockmusik gillas av de yngsta hos oss. Likaväl som vi fick pensionärerna på Lindbackens ålderdomshem att trumma med i takten mot rullatorerna, under vår uppvisning där!
 Femtiotalets rock-musik har satt spår i en hel rad generationer, och gillas av de flesta. Så även hos BUGG's Motionsdans i söndags! Att det blivit mer härliga dansbilder från kvällen än normalt, är ett talande tecken bara det! Titta och njut av alla härliga bilder från kvällen!
 
 Fartfylld bugg med Monika och Lennart
 
 När skepparen är på kryss i fjärran vatten, buggar Annica hos BUGG's istället.
 
Årjängs-gänget verkade att trivas, här är Roger, Lena och Lennart
 
 Emelie bjuder lekledar'n på en dans.
 
 Ett trångt dansgolv, med Maria och Inge i förgrunden.
 
 John och Annci gillar rockig bugg.
 
 Dubbelt så fartigt med sköna låtar därtill.
 
Rockiga tongångar lockar Monika, Björn-Ove och Annica till dubbelbugg.
 
 HEEJ Ulla! Säger Victoria och Tommy! 
 
 Victoria faller för Tommy!
 
 Både Ulla å jag säger Tack, för en Härlig Motionsdans hos BUGG's!
 
Å viker inte en tum,  "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"   Även som 50's!

Kommentarer
Postat av: J-E Åkerlund

Hej Arne du glömde en åldersgrupp, den vandrande reliken från 40-talet.

2014-03-27 @ 00:38:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0