Ett härligt gäng som gillar sin dans!

 Vi siktar mot stjärnorna.
 
 DansMix äntrar golvet och börjar ivrigt sin dans!
 
 Även DansMix 2 dansar sin andra kurskväll, och det känns som vi är igång på allvar. Första kurskvällen känns lite som en provkväll. Det skulle ju kunna vara så att någon tycker detta med dans hos BUGG's var en sorglig historia under första kvällen, och beslutar sig att strunta i det hela...
 Nu känns det inte så speciellt ofta, utan Ni återvänder även dennna andra kurskväll, och därmed känns det som om vi är med på banan igen, så att säga. Åh, Välkomna tillbaka föresten!
 
          
 
          
Tommy och Ote                                   Caroline och Martin 
 
 Ulla spelar upp några takfasta låtar, och med detta buggar DansMix'arna på med allt mer uppmjukade leder och stigande temperatur i kroppen. Alltid lika kul att titta på Ert buggande! Intressant är åxå att kika på grabbarnas val av buggturer. De sista varianterna vi tränat på brukar dyka upp, och visst buggades det både "Låskolv" och "Avig fattning med piruette" . Två turer som vi planerade att repetera en smula.
 
 Tommy och Ote samt Lennart och Pernilla 
 
 Så därför startade vi upp med en snabbgenomgång av "Låskolven" till att börja med. Inget långrandigt här, utan vi noterade vissa detaljer, och gänget fick köra igenom figuren under två byten. En buggtur som bär BUGG's signum, och som vi förstår gillas av både killarna och tjejerna. Trevligt tycker vi!
 
          
 
 Gunilla får tydlig guidning i "Handbyte bak tjejens rygg" av Lennart.
 
          
 
          
 
 Vår variant av "Avig fattning med piruette" är en lite längre historia. Så att lära sig denna variant första kvällen, är inte självklart. Därför är en repris av stor vikt, tror vi. 
 *Insteget och killens höger-varv ger inga större problem. En notering kan vara att han kan snabba på sitt varv. Om nu rygg och kropp vill, blir rytmen fin om varvet görs på takt 1 å 2. Säger "skrôtten" ifrån görs killens varv på fyra takter och tjejen trampar takten på plats under tiden.
 *Sedan är det ju i rättvisans namn dags för hennes tre varv. Kom bara ihåg att guida tredje varvet med "Lastväxlartaget"! Båda två
 *Vänster/Vänster-taget känns visst lite knepigt att ha då man inleder axel/axel steget, men med lite träning kommer detta mer naturligt. Rygg mot rygg, och ett varv till för tjejen!
 *Den nu uppkomna fattningen är, som vi säger, i avigaste laget. Därför bjuder vi höger/höger och släpper vänstern grabbar.
 *Nu kommer momentet som kräver sin "man". Den nyss släppta vänstern "smeker" killarna först tjejens högeraxel, över ryggen och grabbar tag i hennes vänsteraxel. Sträck ut och Ni är klara för piruetten. Swisch iväg! 
 
 Tommy ger en Brittisk accent åt kvällen, här i bugg med Annica.
 
 Visst blir det bara roligare och roligare med bugg, Stefan och Marie-Louise?
 
  Vi har ett par varianter av buggturer som är lite längre. Den "Aviga fattningen" är en av dem. En annan är "Erotik-handtaget" som vi hoppas hinna med under DansMixens gång. Båda dessa turer går givetvis att dela av och kombinera efter eget tycke. Hos BUGG's strävar vi dock efter att lära ut dem efter, det som vi uppfattar, som originalutförande. Även den ikväll aktuella "Kramturen", hamnar väl i denna grupp, med samma förutsättning. 
 
         
Årjängs-grabbarna Lennart och Roger i bugg med Britt och Maria.
 
 Därför inledde vi en första genomgång av "Kramturen" innan pausen. Här är det ett lite kul förarbete, som är så typiskt denna buggtur. Den speciella markeringen, handbytet bakom ryggen och sedan det följande vänstervarvet, som ställer begreppen på kant till att börja med. 
 På detta lägger vi "Anknäbben" som lockar till leende för många. (För visst ska bugg locka fram leenden!)
 *Tjejens högervarv därpå, å så är vi tillbaka på ruta ett!
 *Nu först lägger vi på första kramen, och sedan den andra.
 *Killen sänker vänster/ vänsterfattningen då han anser turen klar, och Ni har kramats färdigt. 
 *Kommer han sedan ihåg sitt snabba högervarv, och guidning av tjejens dito, är både lyckan och "Kramturen" klar. Duktigt!
 
 Stefan och Mia med fart i dansen!
 
"Ytter å ytter, å inner å inner"... 
 
  För att ge tankarna lite extra ank- andrum, så snappade vi upp lite Schottis igen. Ni var jätteduktiga förra gången och dansade riktigt bra. Några ord till vägledning försökte vi oss ändå på.
 Notera att Ni inte greppar runt varandras ryggar, utan fatta om överarmarna, och få ett lite rum mellan överkropparna.
 För killen gäller det att rikta högerdojan i dansriktiningen under snurrarna, för annars hamnar ekipaget i mitten av golvet.
 På med musiken, å ytter å ytter... 
 
 Insteg i Schottis...
 
 Axeltag i "Låskolven"...
 
  Så tog vi en genomgång till av "Kramturen", då gammeldans-tonerna ebbat ut. Som sagt, en lite längre buggtur med flera moment, så några träningsrundor passar nog bra. Med några minuter kvar av kursdelen, låter vi Er få lite lösare tyglar, och dansar "Blanda å ge" istället. Ulla serverar några fartfyllda låter så här mot slutet.
 
 Å piruette på gång...
 
 
"Kramtur" i bakgrunden... 
 
  Javisst är det variation i buggen hos BUGG's!
 
 Tja, egentligen hade vi planerat att testa på "Borren" åxå under kvällen, men som vanligt rinner tiden iväg då man har kul. För även om vi siktat mot stjärnorna som inledning, så kom vi en bra bit på vägen i alla fall!
 Å det kommer väl fler kvällar med det härliga buggänget hos oss! Vi spanar redan på nästa söndags stjärnor!
 
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  Varför nöja sig med mindre stjärnglans? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0