Heta rytmer under DansMix.

 Ett nytt moment i DansMix 2
 
 
 Som vanligt gillar jag att titta på Er under uppvärmningen. Det är en härlig fart i DansMix'ens bugg. Lite tända på bugg, då flertalet av Er har suttit och tittat på föregående Bugg 2:a. När så golvet blir "lovligt" för Er så är det inte lång väntan, innan golvet åter sjuder av dansare. Dansare med en härlig fart i sin bugg!
 
 Mia och Stefan samt Tommy och Anna
 
 Många av grabbarna använder " Katapulten" under sin uppvärmning. Bra tänkt tycker jag. Figuren är en skön buggtur att starta upp sin bugg med. Inga stora rörelser och utan några som helst "krafttag", som rycker i leder eller muskler. En buggtur vi gärna lägger till dem, vi kallar "Lek-turer". Buggturer som är skönt att bara njuta till musiken, låta tanken vara fri och kanske nynna med i texten, och att ägna sin danspartner något ögonkast däremellan...
 
           
Stefan bjuder både Elin och Mia på några turer som uppvärmning.
 
 Samtidigt noterar jag att ingen "Medistur" är synlig på dansgolvet. Så vitt jag ser, måste förstås tilläggas. Kombinationen vi kallar  "Medisturen" är ju en fortsättning av just "Katapulten". Utmärkt att använda då det är lite trängre på dansgolvet, och man vill variera sina grundturer en smula.
 Här är en framsträckt högerarm, ett tecken för tjejen, och sedan att greppa. Sedan kliver vi in i den så kallade "Polisturen", och har därmed gjort en variant på grund-utförandet på "Katapulten". Detta fick bli kvällens första buggtur till återseende.... 
 
Roger och Gunnel till vänster, ser ut att vara i just "Polisturen"
 
          
 
 Förra gången hade vi ju övat på att bugga "Kramturen". En av de där lite längra varianterna som väl behöver en repetition, för att sätta sig i skallen.
 Den inledande markeringen, handbytet med efter-följande vänstervarv, "Anknäbben" och högervarvet som därpå följer, är ju något av ett signum på figuren. En uppstart som ibland ger ett leende tillbaka.
 Ibland har vi noterat att detta "förspel" ibland hoppas över. Inget fel i det, bara en variation. Men här hos oss vill vi ju gärna ge Er figuren i sin helhet. Om Ni sedan skalar av den något parti, så är ju det åxå en variation...
 
 Martin och Marie-Louise 
 
 
          
 
          
 Stefan och Gunilla                                  Peter och Marie-Louise
 
 Den buggtur som stod på programmet; som ny variant, var istället "Tjejdyket" En tidigare lite bortglömd buggtur, men i och med att vi gjort några varianter på den, har den fått en renässans. Först fick sig förstås grundvarianten en återblick. 
 Den inledande markeringen, har jag själv fått mig noggrant påpekat. Med ögon spännda i mina, och en allvarlig blick dessutom. Så det får Ni alla lida för under träningen, då detta moment skall tränas in.
Baksteg på 2,3,4 för båda och så är det dags att dyka för tjejen. tjejdyk, med andra ord...
 
 En stilfull ingång på tjejdyket med Åke och Anna!
 
 När tjejen har dykt in i killens arm, backer hon helt enkelt ut på hans vänstersida. förbereder högervarvet genom att vrida vänster och sätta fram högerdojan.
 I de bästa av världar har killen här grabbat höger/höger och bjuder tjejen på en skönt tajmad högersnurr.
 Tja, här fanns inget utrymme för misstolkning, så nu dyker alla tjejer i stugorna för fullt...
 
          
!                                                                     ? 
           
Peter och Patricia får fint flyt på tjejdyket.
 
Andreas och Rose-Marie 
 
En högersnurr på gång för Monika efter guidat "Tjejdyk" 
 
 Vi gillar skarpt när man har kul med bugg, här med Thomas och Åsa
 
 Våra duktiga elever tog snabbt åt sig denna variant och så var det dags att krångla till det hela igen. Det är vi extra bra på! Ett enkelt "Tjejdyk" blir snart ett dubbelt dito. 
 En filminspirerad markering gör klart för damen att dubletten är på ingång. Här gäller det att se till att peruken sitter säkert, för killen behåller sina bägge fattade händer. Tjejen dyker och backar sig ur belägenheten, men nu gör killen ett snabbt högervarv och inbjuder till ytterligare ett dyk för tjejen. Här låter vi enkelvarianten stå som förebild och de fördelar som här finns, ger vi i repris.
 Sagt och gjort, figuren klar, och dyk nu vidare i stugorna tjejer!
 
 Stefan visar "anknäbben" för Caroline.
 
          
Här är det "Kramtur" med Veijo och Marie-Louise. Snyggt utfört!
 
 Som bekant är ju BUGG's DansMix tänkt att vara en liten mix av flera varianter av dans. Nu tyckte vi att turen var kommen att testa på lite av Salsa åxå. Vi ska per omgående säga att några salsa-dansare är vi inte! Vi tror oss bara kunna skrapa så pass på ytan att vi alla ska kunna känna lite av rytmen, på en annorlunda dans. 
 Som vi ofta poängterar är första steget i all ny dans, att lära sig en ny rytm. När rytmen fått fäste i skallen, är det dags att prova några grundsteg. Å det är väl hit vi kom i söndags.
 Vi har fyra grundsteg på vårt "program". Dessa visade och tränade vi på tillsammans...
 
Karlsten och Anna gör en utomordenlig visning av söndagens tre grund-varianter.
          
"Son-steget"                                                 "Rumba-steget" 
 
 
 "Salsa-steget" 
 
 För Er som dansat dessa grundsteg med oss tidigare, gav vi en extra uppgift i att guida tjejen i höger- och vänstervarv efter "Rumba-steget". Kom bara ihåg att markera, killar. Om Ni sedan fortsätter med ytterligare "Rumba" eller "Son-steg", beror på vilken handfattning Ni väljer att markera för tjejen med.
 
Salsa i all ära, men bugg det kan vi nog allra bäst! 
 
 Som vanligt rinner tiden snabbt iväg, så när vi precis oljat upp salsa-lederna, var det dags att avsluta kursen med lite fri bugg. Ulla spelade upp lite välkänd buggmusik, och det blev fart på golvet igen!
 
Sista minuterna är ett fin-fint tillfälle att testa på kvällens nyvunna kunskap! 
 
 Jo, nog tyckte vi att det blev en riktigt trevlig DansMix av det hela! Några favoriter i repris och några nyare varianter i buggen, att gnugga geni-knölarna med. Till detta lade vi rytmer som var nya för en del av Er åtminstone. Med andra ord en meny som väl kan kallas för DansMix hos BUGG's!
 
 Vi ber att få återkomma med mera bilder från Motionsdansen inom kort, och önskar Er alla en fin fortsatt vecka!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
I Salsa har vi mången överman, men "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0