Mix á lá 50's.

BUGG's go 50's 
 
 Även till denna 50-tals inspirerade kurskväll, hade flera inspirerat sig klädesmässigt!
 
 Visst sätter det en extra festlig stämning på kursdelen åxå, då flera av kursdeltagarna ger sin syn på 50-talet. Många har nog gjort besök på second-hand butiker, för att leta upp något fynd. Djupdykning i mamma eller pappas garderober, eller ett klipp på tradera, som resulterar i en tidsenlig outfit.
 I vilket fall som helst är vi jätteglada att Ni tagit Säffles Tema detta år, till Ert Hjärta. För både denna och förra gången vi vigde kvällen åt just 50-talet, har många ekiperat sig både stiligt och tidsenligt!
 
 Schüllströms i tuff dansant stil.
 
          
Skön stil hos flera dansare.
 
          
 Nostalgi-bugg med Stefan och Patricia
 
 Svängig rock n' roll med John och Victoria
 
 Danspar som pricken över i
 
 Tjeeena, Karlsteeen!
 
 Så ett härligt gäng värmde upp på söndagskvällen inför DansMix 2
 
 Fast nu var det ju faktiskt kurs det gällde åxå! Under två kurskvällar tidigare har vi testat varianter av "Tjejdyket" som en av flera uppgifter. Både Grundvarianten med enkelt "Tjejdyk" och den nya varianten "Dubbelt Tjejdyk" övade vi förr-förra gången, och lade till "Lotusdyket" under förra söndagen.
 
          
 Stefan och Ida 
 
 Med lite rundsnack som grund, kunde vi så köra alla tre varianterna på "Tjejdyket" i repris. Lite lugnare musik till att börja med, och sedan lät Ulla Er prova figurerna till ett något ökat tempo. Vi för hoppas grabbarna tänkte lite extra på tjejerna, som fixat frisyren med nostalgisk stil...
 
 Fart på buggen, med Maria och Roger samt Ida och Stefan
 
 Förra söndagen började vi åxå att ta upp en liten trilogi med buggturer. En ganska ny liten serie kan även tilläggas. Buggturer som vi hittat på nätet, och modererat in så de passar i vår form av bugg. Därför är de inte förekommande på dansbanorna i bygden, utan har en ny "BUGG's-design".
 
          
 
          
 
          
 Micael och Patricia                           Tommy och Annica
 
 Inledningsvis började vi med en figur vi således kallar för "Borren", vilken vi övade förra gången. Figuren innehåller ett moment då vi "Borrar" tjejen på ett speciellt vis. Det delmomentet dök faktiskt upp i Melodifestivalen, av ett danspar där. Kul, tyckte vi... 
 Denna buggtur blev således föremål för repetition, efter allt tjejdykande. Inledning med ett korstag till vänster om killen, för ovanlighetens skull. Fram med tjejen igen och här påminde vi om "kort vänster" för killarna. "Lastväxlartag" och egen ögla för killarna, samt ett extra varv för tjejen. Nu var det dags för frivarv, då vi "borrade" tjejen. 
 
 Björn-Ove och Caroline
 
 Dags för kaffe och välbehövlig andningspause. Tjejerna i luckan servarar Te, kaffe och kaka, till allas trevnad. Ett besök i godisskålen passar utmärkt. Under tiden riggar vi för traditionellt grupp-foto, framme vid scenen.
 En riktigt trevlig tradition sedan 2005 att fotografera våra dansgrupper. Det har blivit ett digert fotoalbum, som föresten låg framme för att titta i. Faktiskt hela tio års fotograferande,har som resultat givit en trevlig återblick av en mängd deltagare under åren.
 
          
Annica och Tommy                                      Ote och Åke
 
 Rose-Marie och Lennart
 
 Den andra figuren i vår trilogi, är en specialare vi kallar "Bommen". Efter pausen var det dags att testa denna variant. En tvåhandsfattning var utgångsläget här.
 *Medan tjejen vandrar runt killen, lägger han sina armar i ett lite speciellt mönster över eget huvud. Avslutar delmomentet med högervarv för tjejen.
 "*Falsk Karusell" som följs av just "Bommen", som är figurens signum. 
 *"Torpedingång" med tjejens baksteg som följd. 
  *Nu guidar killen fram tjejen och levererar ett frivarv för henne.
 Så nu får vi hoppas att Ni inte "Bommar" under träningen på köksgolvet!
 
 Mer att träna på för hela gänget.
 
Patricia och John i stilig träning av "Bommen"!
 
 Rockig bugg med Marie-Louise och Stefan
 
 Eftersom det var ett lite rockigt stuk på kvällen, passade det ju bra att ta en övning med "Twisten" igen. En buggtur som passar så bra då det serveras rockig musik! 
 Insteg med midjetag på tjejen, följt av en stegserie med "korsgång"
 Å förstås en utgång med "Kick Ball Change"! Är det rock så är det!
 
 Andreas och Maria
 
 Självklart fick Ni lite fria tyglar under sista minuterna med "Fri dans"! Buggturer vi minns, buggturer vi glömt, allt i en härlig blandning. Precis som det ska va hos BUGG's!
 
 
 Visst blir vissa dansbilder så där härligt glada!  Stort Tack till Alla Trevliga Dansare hos oss!
 
Vi ställer i siktet på kvällens huvud-nummer! Motionsdans á lá 50's!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
En dansstil från förra seklet i aktuell skepnad, "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0