Motionsdans med Festival-Tema!

Schlageryra i danstakt.
 
Välkomna till Motionsdans. 
 
 Som vanligt inleder vi dansen med lite foxtrot inblandat i buggandet. Lite lugnare dans att tagga ner det lite högre kurs-tempot. Upplägget har som tidigare sagts, varit i stort sett lika under åren. En blandning av fox och bugg som inledning, och bugg som avslutning av kvällen. Som vi uppfattar, ganska uppskattat. Sedan har nog några foxar extra trillat in i låtlistan, då vi tycker oss se att Ni även gillar denna dansform. Så därför hälsar vi Er Välkomna upp på golvet till BUGG's Motionsdans! 
 
 En schlager-fox med Roger och Annica
 
 Denna kväll hade vi samlat ihop en hel rad med dansant schlagermusik att dansa till. Fortsatt sikte på några Motionsdanser med utvalt musik-tema under våren hos BUGG's. Här har vi förstås valt att följa med i Säffles 50-talstema och erbjuder två dans-tillfällen med rockig nostalgi från denna tid. Första söndagen var ju den 23 februari då vi dansade 50's, och nästa gång blir ju den 23 mars. Kul att kunna erbjuda lite variation på vår dans, detta jubileumsår..
  
 Schlager-Quiz ger lite huvudbry.
 
 Kvällens tema-dans i Melodifestivalens och Eurovisions-festivalens tecken hade åxå en liten extra knorr, med en lättsam Schlager-Quiz. I samband med att vi spelade upp kvällens låtar, ställde vi samtidigt några följdfrågor som dansgästerna fyllde i sitt frågeformulär. En blandning av lite lättare frågor, och några som man fick fundera lite mer på. Till på söndags hoppas vi ha rättat Era inlämnade svar, och då kunna säga: -Vi har en vinnare!  
 
          
 
Monika och Björn-Ove dansar Schlager  
 
En festlig fart blev det på dansgolvet av musiken i alla fall! 
 
 Nu är ju inte all schlager-musik speciellt dansvänlig, kan man snart konstatera, då man botaniserar bland alla årens melodi-kavalkader. Stillsamma ballader sorteras bort, hur fin sång och text de än innehåller. Sedan innehåller festival-plattorna en hel del snabba varianter, och låtar där takten dolts duktigt. Dessa kommer åxå bort ur dansant avseende. Så en hel del lyssnande blir det innan vi kan servera en skaplig låtlista att dansa till. Men faktiskt blev den riktigt skaplig, tycker vi....
 
          
 
          
 
          
 
          
Thomas och Gunilla dansade till mer eller mindre kända artister.  
 
Visst går det att bugga till schlagermusik åxå. 
 
Vi tackar Anna och Martin för en härlig dansbild! 
 
          
 
          
 
 Kluriga frågor passar bra för Mia!
 
 De sista låtarna fick vi korta av en smula, då duggade extra-frågorna tätare, och danskvällen avslutades med några sköna buggarlåtar från tidigare år. Vi hoppas att Ni gillade konceptet, och känner att tema-danserna ger lite variation på våra Motionsdanser.
 Till nästa Motionsdans återgår vi till mer normala gängor, och lyssnar lite extra till några nya dansplattor som kommit in under veckan. Vilka låtar det blir är inte bestämt än, men vi försöker följa trenden och bjuda på stans bästa cd-musik att dansa till...
 
Susanne och Jan samt Veijo och Britt får bjuda på kvällens sista dansbild.
 
 På söndag dansar vi motion igen, men redan på fredag dansar vi på Syltoppen igen! Då står "Ulla's Dansafton" på tur, och lite extra firande, hälsar hon. En hel del anmälningar har redan inkommit till "Trivseltimmen" kl. 18.00, då vi tar lite matigt tillsammans.
 
 Till själva Dansaftonen behövs ingen anmälan, utan då hälsar vi alla danssugna Välkomna till BUGG's Trevliga Dansafton kl. 20.00 med dans fram till midnatt. Gör slag i saken och besök vår Dansafton då vi bjuder på garanterat dansant cd-musik!  Helt i BUGG's sköna stil!      Entré endast 50:-!     Välkomna!
 
Själva slår vi oss ner vid datorn och pusslar samman en härligt dansant lista till på fredag. 
En skön samling gamla godingar, kryddat med flera fräscht nya låtar!
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Å utbrister i schlagertakt: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0