Söndag med hopp om Motionsdans!

 En Motionsdans med "vanlig" musik.
 
Så här kul är det att dansa Motionsdans hos BUGG's, säger Tommy! 
 
          
Caroline och Åke gillar dans!
 
 Lena och Roger i fox'ens värld.
 
 Ja, visst har vi hopp om Motionsdans på söndagarna hos BUGG's! En riktig paradgren hos oss, skulle man kunna säga! För lika länge som BUGG's har dansat, har vi åxå dansat Motionsdans. I år är detta således 10 år med dans i Motionens tecken, för alla vänner till BUGG's!
 
          
 
          

Veijo och Ragnhild 
 
 10 år med Motionsdans har givetvis satt sina spår. Först och främst har vi vår musiksmak. Ganska lika smak för oss båda. Men visst har vi diskussioner hemma vid köksbordet, när låtlistan skall komponeras. Någon låt med sköna minnen föreslår jag, medan Ulla lyssnar kallt till dansbarheten, och ger tveksamt godkännande. Nästa låt gillar Ulla, medan jag blir tämligen svårövertalad. Så fortsätter det, och några låtar kommer inte längre än till provlyssningen. Någon är för "springig" och någon har för långt intro. Någon låt har en dipp, och någon har en trist text. Med andra ord så är vårt musiksåll både finmaskigt och dessutom dubbelt!
 Därför kan vi med gott samvete säga att vår låtlista är ganska genomarbetad, och i vårt tycke riktigt bra. För Er som inte testat på oss, är det bara att komma upp på söndag och göra en egen bedömning....
 
          
Maria och Lennart                                        Roger och Lotta
 
När det bjuds på bugg, blir det fart hos BUGG's! 
 
 Sedan är förstås upplägget en viktig sak i dansandet, tror vi. Vår blandning mellan fox och bugg, tror vi ger tätare byten, och därmed mindre väntetid för de om vilar/står över en dans. För det är varken kul eller skönt att sitta för länge att vänta på sin dans-chans. En tajtare dans, även i det avseendet...
 
          
  
          
 
          
 
Peter och Caroline 
 
 En annan sak vi är ganska kinkiga om, är dansmusikens takt. Först och främst, välmarkerat takt som är lätt att hitta. Här kan en aldrig så fin eller välkänd låt råka ut för att bli ratad.
 Sedan lyssnar vi noga på taktantalet. Så gott som varje spelad låt har ett räknat taktantal / per minut. Även här ligger noga avägt tanke bakom låtvalet, och förhoppningsvis ger detta en lagom och skön fart i Ert dansande. Rätt takt i rätt tid, ger ork till mer och ihållande dans. 
 Lita av målet är just att BUGG's Motionsdans, skall vara ett motionspass i sig. Har man dansat sista dansen med tröjan torr och orken kvar, är inte upplägget bra. Därför är vi ganska nöjda då vi ser våra Motionärer stödja sig på knäna och pusta ut efter sista dansen. BUGG's Motionsdans då den är som bäst!
 
          
 Martin och Anna                                         Lena och Thomas
 
 Micael och Camilla
 
Ragnhild bjuder danslärar'n på buggsällskap.
 
 För visst är dans i alla former, ett härligt motionssätt! Att jogga och löpa faller ur min smak ganska snart. I unga år fungerade det, helt visst. Nu smärtar knän och höfter, om man provar detta. Skidorna bröt jag, som tur var, av för tio år sedan. Cykeln lider av en kronisk punktering, och ser allmänt dammig ut. Dog'sen jagar rådjur på egen hand (tass), och vill helst att jag håller mig både borta och tyst.
 Nej, att hitta en trevligare motionsform än dans, ser jag som ganska svårt! Å så mysigt sen....
 
          
Roger bjuder på glad-bugg till både Maria och Ulla! 
 
 Inge bjuder på "Dubbel-Motion" till Ote och Emelie
 
          
 
          
 
          
 Emelie och Lennart i full bugg!
 
 En lite fökyld Björn-Ove höll sig ifrån dans hela kvällen. NÄSTAN! :-))
 
Lite dubbelbugg räknas, nästan, inte... 
 
 Så visst innehåller BUGG's Motionsdans en hel del förarbete och tankearbete. Nu är ju smaken som bekant delad, och alla kan inte gilla allt. Men att vi försöker ge motionsdansen den bästa förutsättning, det kan vi skriva under på! En god samling motionsdansare ser ut att gilla resultatet, och därför kan vi med gott samvete hälsa, Er som inte dansat med BUGG's tidigare, Välkomna till vår Motionsdans på Syltoppen redan nu på söndag kl. 19.30!
 
Peter och Ann-Louise i buggartagen. 
 
 Full fart på buggen in till sista takten är vad som gäller hos BUGG's!
 
 Nästa söndag siktar vi åter in oss på det aktuella 50-talstemat i Säffle, och bjuder på utvald musik! Därför kommer vi nu på söndag att botanisera i låtarkivet efter sköna covers på denna musik-stil. Flera band har spelat in jätte-bra versioner på denna härliga musik-gengre. Så kom upp till BUGG's på Syltoppen nu på söndag, och dansa till en väl utvald mix av dansant musik, i 50-tals stil!
 En danskväll där vi siktar på stjärnorna, dubbel bemärkelse!
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Till svängig musik ska de va bugg, och: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer
Postat av: Ote & Inge

Alltid sköna bilder på en trevlig danskväll. Ser framemot 50talsdansen på söndag. Ha en skön helg med eller utan dans alla Buggsare.

2014-03-20 @ 23:01:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0