Bugg 2 har kväll med lyft.

Söndag med med bugg 2:ans gäng
 
Stig och Linda får fart på söndagsbuggen
 
 Tja, nu var det inte så att vi tränade några lyft i buggen precis, även om momentet finns, det åxå. I "unga" år satte faktiskt Ulla sin fot i taket på Syltoppen någon gång. (En ren fot, måste vi förstås tillägga) Jovisst innehåller buggen lite akrobatik om man så vill.
 Nej, med lyft menar jag att gruppen steg upp ett steg i söndags. Vi ägnade en hel del tid åt ren dansträning, och Ulla snabbade upp musiken några takter. Förstås förmade vi om tajtar bugg, vilket krävs om musiken snabbas på. Långa steg tar tid, och tid blir det ont om då. Likaså är det viktigt att vara, fotmässigt, på bettet som vi säger. Vikten på främre delen av foten, så det blir snabbare fotrörelser.
 I vilket fall som helst blev det en hel del bättre buggande under kurskvällen. 
 
          
Kerstin och Fredrik tränar på sin bugg.
 
 Marie och Robert
 
 Förra söndagen började vi att träna på "Karusell med lås", figuren vi oftare kallar "Hej-turen" Denna här buggturen är ju ännu en variant på "Karusellen", en figur det finns ett flertal variationer på. Vår version av denna innehåller sitt lite lustiga utrop, något som ger överaskande miner på oinvigda damer.
 Vi tränade singelvarianten under några byten, och lade sedan till både "Handbyte bak killes rygg" och "Handbyte bak tjejens rygg", och fick därmed ihop en trevlig liten miniserie att träna på. Mera musik och träning förstås...
 
          
 Siv och Rolf                                         Bengt och Linda
 
Lena och Robert får in ett passande "Hej".
 
 Eva och Bengt
 
 Under vår sista punkt på söndagskvällarna, kör vi ju en timme med Motionsdans. En timmes dans som är ämnad för motion, som titeln säger. Men som även är ett alldeles utmärkt tillfälle till att träna på sin bugg lite extra. För som vi säger, dansträning är en viktig del i att förbättra sin bugg!
 Tillfället passar förstås inte alla, i så fall är rådet att ta en svängom under veckan på köksgolvet. All träning är bra träning.... 
 
          
 Markus och Kerstin tränar åxå på "Hej-turen".
 
 Fredrik skjutsar iväg Marie efter "Hejet". Snyggt!
 
 Som sista punkt under kvällen tog vi och testade på "Torpeden". En buggtur som har en hel del trixiga moment, och som vi tränar vidare på näste söndag.
 De sista minuterna tog vi i alla fall och lät gänget bugga ur eget minne, bland de buggturer vi hittills lärt oss. Och faktiskt, det har blivit en hel del vid det här laget... 
  
          
 
          
 
 Ulla har kollat gruppfotot vi tog under pausen, och som verkade riktigt bra. Vi tar förstås med oss ett provfoto nästa söndag för Er som vill beställa ett eget, som minne från höstens andra kursomgång.  
 Till dess önskar vi förstås en trevlig fortsättning på veckan, och säger på återseende!
 
BUGG's / Ulla å Arne
 
Lägger förstås till: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0