Bugg 2:an buggar vidare.

 
 Marie och Markus dansar söndags-bugg
 
 Lite uppvärmning efter eget schema, blev som vanligt inledningen för våra Bugg 2:or. Vi hoppas våran gamla Ramsa sitter minnet som lite hjälp att starta upp Eran bugg med. Bra att ha några figurer att dra igång buggen med som inledning. Men gärna tvåhandsfattning och lite takttramp innan vi släpper loss... 
 
          
 
 
 Fredrik och Erika
 
 Lite repetition passar bra som fortsättning här. De båda inledande kurskvällarna har vi ju studerat "Handbyte" i två varianter. Det första handbytet skedde ju bakom killens rygg, som finns schemalagt tidigare i bloggen.
 Några påminnelser tog vi förstås upp, för att göra figuren mer rätt, enligt vårt sätt att dansa bugg. Vi poängterade vikten av att killen skulle flytta sig, för att göra tjejens väg lite kortare runt honom. Och så förstås vikten av att positionera sig rätt, och vända tjejens rygg i dansriktningen innan vi startar upp figuren.
 
          
 
Ann-Charlotte och Robert under söndagens buggkurs 
 
 Även handbytet bakom tjejens rygg tog vi repetition på. Här finns det åxå några moment att titta lite extra på. Först och främst gäller det att positionera sig rätt, om vi är rädda om våra damer. Däför vänder killen ryggen i dansriktningen som första moment. Markeringen på tjejens axel är viktig nu i början av buggandet, efterhand kommer tjejerna att nöja sig med den lilla vridningen av deras högerhand som inleder figuren, som markering av densamma.
 Se till att tjejen passerar killen i dansriktningen, efter handbytet, och att inte killen höjer sin h-hand förrän hon roterat sitt första högervarv. Fungerar allt som tänkt har vi nu återfått en höger-höger fattning.
 
 
 
Visst har vi kul på våra möten! 
 
 
Markus och Eva 
 
 
 En liten återblick av "Karusellen" fick inleda nästa buggtur. Även här noterar vi, bl.a, att killen ska hålla kvar sin dam i karusell-fattningen, ända till 4:e takten ut. Utrullningen som följer kan vi följa upp med både "Omtag" eller "Vänster frivarv" för tjejen...
 
          
Lotta och Markus med "Handbyte bak tjejs rygg"  
 
 Nu presenterade vi ett alternativ utgång, på denna användbara buggtur. Från fjärde taktens fattning, den vi kallar "Karusellfattningen" , inleder vi den nya fortsättningen.
 Utrullningen sker med den fattningen kvar, och killens högerhand lågt, och hans vänsterhand i högt läge. Tjejen roterar i högervarv ända tills hon kommer i så kallat "Lås", helst på fjärde takten därpå.
 För på följande 1:a fångar vi varandras blick och säger "Hej". 
 Killen håller kvar sin vänsterhand under tjejens passage bakom hans rygg, medan högerhanden bara ger tjejen skjuts i rätt riktning, innan den släpps.
 Tjejen kliver på bakom killens rygg, vänster fot på andra takten, och högerfot på tredje. 
 Nu är hon redo för sitt avslutande högervarv, som killen givetvis guidar.
 En s.k. avig fattning uppstår, men den rätar vi upp som vanligt...
 
Bengt och Lotta 
 
          
 
          
 Anna och Fredrik                                      Eva och Robert
 
 Som vanligt rinner tiden iväg för oss, och den avslutande fria delen får ta sin början. Här är det tillfälle att prova på sitt minne, och blanda buggturer efter egen smak, för grabbarna. 
 Vi siktar på fortsättning, med bland annat repetition av denna figuren, nästa söndag igen. En bra vecka, trots höstrusk, önskar vi Er alla Bugg 2:or!
 
 Hälsar BUGG's/ Ulla å Arne

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0