Bugg 3-4:ans deltagare fick slita hårt.

Hårda bud i söndags.
 
 Lisbeth och Åke under 3-4:ans inledning.
 
 Som vanligt ligger ett digert program på gång för våra fortsättningskursare. Ibland funderar vi, lite ångerfullt, om vi frestar gänget för hårt under kurskvällarna. Fast nu är det ju så att flertalet av deltagarna har buggat med oss ett antal år med oss vid det här laget. Detta gör att buggturerna i sig, förmodligen sitter ganska bra i minnet, och nöjet ligger mycket på det sociala planet, så att säga. Buggkvällarna blir till stor del ett trivsamt umgänge med goda vänner. Även om det inte skadar att friska upp buggturerna emellanåt.
 
          

          
 
 Christina och Per är två av våra vana buggare
 
 Kan väl så vara att vår nyare deltagare får sig en stor portion nyheter under kurskvällarna, fast då skall vi betänka att de har de bästa av praktiskt kunnande, som danspartner's på golvet åxå. Våra mer vana buggare ger en stadig hand, när den egna känns lite osäker för våra nya buggare. Därför kan vi med en god portion trygghet, servera ett välfyllt program under söndagskvällarna.
 
          
 
 Martin och Elin i söndags.
 
 Vi har botaniserat bland "Tjejdyk" under ett par kurskvällar, och tog förra söndagen upp "Lotusdyket", som är en av varianterna på "Tjejdyket". Därför startade vi upp med en kort repetition av varianten, och blandade sedan in då båda andra varianterna av figuren.
 Ulla brukar förmana mig om att Tjejdyket och dess variationer, snabbt ger mättnad. Så här försökte vi att inte bli allt för långrandiga, utan efter lite dykerier, gick vi vidare i kursandet....
 
Karlsten markerar stiligt ett "Dubbelt Tjejdyk" och Marie-Louise noterar..
 
och fortsätter villigt med fortsättningen...
 
Lisbeth är på väg att dyka upp från Stefans dyk.
 
Per varierar "Tjejdyk" med "Tjejkryp" för Monika.
 
 Förra söndagen hade "Avig fattning med piruett" fått en lite skralt med träningstid. Figuren hör till de lite längre varianterna, och tarvar sin träning. Vi gick igenom ytterligare en gång, och noterade momenten. även här finns en liten muntlig ramsa som hjälp för minnet...
 "Som om ett handbyte"
 "Bjud vänster, byt och visa tydligt"
 "Killen går, tjejen går, å tjejen går igen"
 "2+2, och Huggormen emellan"
 Tja, om nu detta kan bistå eventuell träning på köksgolvet, vet i sjutton, men någon vink kan det kanske ge...
 
          
              Lennart markerar till Inga-Lill             Stefan inför "Piruetten" med Victoria   
 
Per och Veronika till vänster, tränar åxå "Avig fattning med piruette"
 
 Maria och Bengt-Åke samt Linda och Martin
 
          
 
 Nu har jag ju en speciell vurm för detta med kombinationer. En kombination som jag gillar att ta till, är att lägga samman nyss tränade "Avig fattning" och därefter "Erotikhandtaget". Naturligtvis fick Ni alla lida för detta, och uppmanades att testa på att lägga samman dem båda. Om nu uppgiften gick i lås, tror jag att Ni fick till en serie med härliga krumbukter, eller hur?
(Å om man sedan slutar med en "InåUt" så får man en trevlig knorr på det hela...)
 
 Andreas och Jennie
 
 Elin och Lars samt Stefan och Lisbeth
 
 Förra söndagen hade vi presenterat den första varianten av en ganska ny trilogi hos oss. Tre figurer som till stor del går på killens vänstra sida. Första varianten, som vi kallar "Borren" tränade vi på förra söndagen. Ett lite speciellt "borrande" ger både namn och karaktär åt figuren.
 
Lars passar på att "borra" Marie-Louise.
 
 Därför var det dags att studera den andra buggturen i serien, som går under namnet "Bommen". Starten gillar jag själv, när man lägger höger hand över eget huvud på 2 takter och vänster där efter på två takter till, Tjejen följer med runt killen med bibehållen dubbelfattning.
 Falsk karusell...
 Bommen därpå, och frivarv...
 Vänster-höger och Torpedingång...
 Baksteg, framsteg och tjejens höger frivarv...
 Ta gärna ett vänster/högertag därefter, då vi ämnar att fortsätta med trilogin nästa söndag...
 
Martin "Bommar" Carina
 
Även Stefan gör en stilig "Bom" med Gunnel
 
 Förstås var vi tvungna att lägga samman de båda inledande varianterna, och visst blev det riktigt bra! Sista minuterna på kurstiden, så nu var det läge att träna på de båda...
 
 Martin och Carina
 
 Veijo ger bra skjuts i frivarvet för Veronica.
 
 När jag nu avslutar ett idogt tangent-tryckande, kan de flesta nog inse att kurs hos BUGG's inte är latmangöra direkt. Men så har vi ett duktigt gäng på fortsättningskursen åxå.
 Ulla å jag Tackar för ännu en trevlig kurskväll, och plockar fram några foton från Motionsdansen till nästa blogginlägg. Full fart med BUGG's, skulle man kunna säga... 
 
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Ett idogt arbete med buggen ger resultat, eller som vi formulerar det:"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0