En ljus danskväll i höstligt mörker!

Fulltaligt dans-gäng buggar trilogi. 
 
Lars och Lisbeth i härlig buggbild
 
 Hösttid är resetid, då man söker ljus och värme. Några av våra deltagare har varit på resande fot, och därför missar man ibland någon kursdel. Så visst dyker någon extra repetition upp ibland. Tja, nu är vi inte så fastlåsta att vi håller någon spikrak kurs, utan vi vi gör tvära girar och tar något rundningsmärke i repris ibland. För visst är det väl så att hela våran kursdel blir lite av en repetition för de flesta, då Ni glädjande nog valt att dansa med oss sedan flera år. Ett gott betyg för vår verksamhet, tolkar vi...  
 
 Karlsten ser ut att lägga en "ögla", Monika väntar spänt på fortsättning.
 
 Förra gången hade vi tagit "Avig fattning med piruett" i sedvanlig repris. Buggturen är lång och trixig, och vi hade några återvändare på kurskvällen. Därför blev det en lite uppsnabbad återblick igen. Ingången, killens singelvarv ända till tjejens tredje varv är klart, brukar flyta på ganska bra.
 Sedan gäller det att hitta "rygg mot rygg" med vänster/vänster-taget. Ett lite obekvämt moment i början.
 Efter tjejens andra högervarv har vi en ännu lite avigare fattning, och nu byter vi till höger/höger...
 Och kommer ihåg, killar, att fånga tjejens vänsteraxel..
 Åh, "Piruette"!...
Javisst blir det en riktigt balett av det hela...
 
          
 
          
 Marcus och Linda                                    Monika och Peter
 
 Både "Borren" och "Bommen" hade vi nu provat på, men den senare skulle ha sin sedvanliga repris från förra söndagen. Sedan kombinerada vi ihop båda två, och såg till att ingen halkade efter. Vi planerade ju att koppla samman med den tredje varianten senare under kursdelen, så alla skulle med, som man säger.
 
 Fartig bugg med Åke och Elin
 
 Så mycket mer hann vi inte före pausen. Ett växande kaffesug, och den sociala biten, skulle tillgodoses. Gänget trivs tillsammans och det är trivsamt snack kring borden. Själva förberedde vi för att ta säsongens sista gruppfoto, på Er i Bugg 3-4:an. Kommande söndag räknar vi med att ta med provfoto igen, om det är så att någon önskar ett eget foto-minne från kursen.
 Passa även på att ta en till i vårt foto-album under pauserna! En lila-ryggad pärm vi brukar plocka med oss, där gruppfoton ända från hösten 2005 finns att titta på! En kittlande historik över så gott som 10-års kursande med BUGG's. Å faktiskt känner vi igen en och annan buggare från denna pionjärtid!
 
          
 
          
 
          
 
  Men när kaffet var urdrucket och gruppen förevigad, tog vi ett nappatag med vår buggserie igen. Den avslutande "Vänsterlåset" stod på tur. 
*Ett lås på vänster sida om killen igen, fast denna gång guidar killen med låg höger, och hög vänster...
*Återgång, och även här med kort vänster, innan öglan läggs...
*Tjejen bakom ryggen, och ett högervarv till...
*Här gäller att killen kommer ihåg "Lastväxlartaget" igen..
*"Torpedingång" och baksteg för tjejen...
*Framsteg och guidat högervarv för tjejen.
Om jag nu inte snurrat bort mitt eget minne, så kan kanske raderna friska upp figuren i Ert minne...
 
Lennart bjuder Maria på en tjusig "Bom"
 
 Som vanligt skojsar vi till det en smula, och tänder tävlings-sinnet på Er. Tre figurer som blir en ganska lång serie att komma ihåg. Speciellt för killarna att guida sin dam i. Nu gäller den enkla regeln att om killen guidar fel, eller med tvekan, så vinner tjejen poäng. För killen sin dam genom hela trilogin, utan fel eller tvekan, vinner killen poängen. Enväldiga domare blir Ni själva, och låt rättvisan ha sin gång....
Ja tänk vad man kan tramsa till det....
 
 Bugg-action med Anna och Martin,
men frågan är vem som vann?
 
          
 
          
 
          
 Stilig studie i "Kramtur" med Åke och Pernilla.
 
 "Kramturen" är en av de där traditionella buggturerna, som helt oförtjänt glöms bort en smula. Den är lite speciell, och har några unika moment. Sedan har ju vi behållit den gamla ingången, med vänstervarvet efter handbytet, "Anknäbben" och följande högervarv för tjejen. Något vi understundom ser rationaliseras bort. Lite synd tycker vi, då mycket av buggturens charm sitter i de leenden som ingången ger.
 Annars illustrerar vänstra bilden ovan, "Första Kramen" perfekt. Den högra bilden ger en mycket bra beskrivning av den "Andra Kramen", som är ännu trevligare än den första. Utgången med killens sänkta vänsterhand, får Ni framkalla ur minnet!
 Vi Tackar föresten Pernilla och Åke för ovärdelig hjälp med buggturs-beskrivningen! Tackar!
 
 "Första Kramen" med Lars och Nina
 
  Jo, å så buggade vi väl på, kan man säga. Deltagarna såg ut att trivas i alla fall. Kämpaglöden var det inget fel på. En å annan svettpärla glimmade till i blixtskenet, å det är ju ett gott tecken på motion av bästa sort. Därav drar vi slutsatsen att kvällen kan anses lyckad, så här långt. Nu stundar Motionsdansen, å det ber vi att få återkomma med inom kort...
 
 Full fart på variationsrik bugg, som synes. Monika och Peter i förgrunden.
 
  Från ett disigt och regnigt Sjöhaget, sänder vi de Varmaste Hälsningar till Er alla! BUGG's / Ulla å Arne
 
 Å helt övertygade, tillägger vi sanningsenligt: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0