Halloween-Dans

Vilken trevlig Dansafton det blev!
 
 Tommy och Marie-Louise tar en dans under kvällen.
 
 Vi funderade vad vi skulle kalla lördagens Dansafton. Som jag skrev på "Gula Lappen" i söndags, så är det ju "Halloween" den 31:e oktober. Å eftersom det var lördag, mellan den 31:e oktober och 6:e november, så är det rent almanacksmässigt "Alla Helgons Dag" istället. Röd dag och helgdag, vilket jag påmindes om på morgonen när jag skulle hämta tidningen.
 Strunt samma, visst låter det festligare med HalloweenDans! Korrekt eller ej, måhända i flera aspekter, så fick det bli en Dans med undertiteln Halloween. Å en riktigt trevlig sådan, blev det åxå!  
 
          
 
          
 
          
 
 Lilla Signe tog det säkra, före det osäkra.
 
Marcus bjuder Syrran Malin på en bugg.
 
 Vi hoppas Ni gillade kvällens fox-låtar.
 
 Det musikaliska upplägget för kvällen, var en kompott av nyare låtar under första halvan av kvällen. När vi sitter hemma och plockar musik till de vanliga Motionsdans-kvällarna, är det ett lite annat låtval. Då och då stöter vi på danslåtar som vi båda tycker passar bättre till just Dansafton. Svårt att sätta ord på fenomenet, men denna kvällen blev det ett urval från denna kategori. En rad låtar från, typ Radio Rix, och liknande, men som våra dansband har satt ett dansant prägel på. Tycker vi. Låtar som ger en lite annorlunda prägel å dansen, men vi hoppas förstås Ni gillade upplägget!
 
          
 
          
 
          
 
          
 
          
 
 Strax efter kl. 22 gjorde vi ett break, som man säger. Kaffet var klart och bullarna så där lagom ljumna. Det blev förstås kö till fika-luckan i en hast, och där bjöd tjejerna på kaffe med dopp, och ett litet BUGG's-hjärta därtill. 
 Skönt med lite vila för ben å fötter, för visst känns det på efter intensivt dansande!
 
 
 När kaffet lämnat strupen och bullen lagt sig tillrätta, var det dags för musik igen. Att vi gillar lite rockiga tongångar har vi nämnt tidigare, så nu fick resterande dans gå i den stilen. Många dansband har gjort riktigt bra covers, på den låtskatt som har sina rötter i 50-60-och 70-talet. Tycker vi.
 Och på dans-intensiteten var det fler som hade liknande tycke. Så kul att titta på Er fina dans, och att så många nynnar med i de välkända textraderna. Å full fart på dansen, det var det minsta man kunde säga...  
 
          
 
          
 
          
 
          
 
  De allra flesta hängde med till klockan klämtade midnatt, och skjortor och T-shirts hade betydligt ökat fuktkoncentration. Men visst ska det vara så efter några avslutande rock-låtar, när BUGG's har Dansafton!
 
 Vi Tackar alla Glada Dansare för en genomtrevlig Danskväll! Hem till dusch och säng, å lite vila på det. För det är ju inte många timmar tills vi ses igen!
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0