Lutar åt Finalkväll, som Faller väl ut!

Bugg 3-4:an buggar sin sista kväll.
 
 Ett glatt Gäng äntrar golvet inför sin kursfinal
 
 Höstens upplaga av fortsättningskursen har haft ett synnerligen duktigt buggäng. Många har dansat med oss under flera år och gått kursdelarna mer än en gång. Det var nog en stor orsak att vi vågade att lägga in en god portion repetition, under höstens fortsättningskurs i bugg hos BUGG's. För våra nyare deltagare, har haft många stadiga bugghänder att stadga upp sin bugg med här. 
 I vlket fall som helst blev det skön fart på buggandet, när kvällens sista buggäng tog dansgolvet i besittning i söndags kväll. 
 
 Victoria och Lennart samt Marcus och Rose-Marie
 
 Tommy och Victoria är trogna dansare hos BUGG's
 
 Förra gången hade vi testat en ganska ny buggtur, som vi vimsade bort namnet på förra söndagen. Buggturen ska heta "Snurre Sprätt" och inget annat. Buggturen innehåller två, lite annorlunda sidbyten med tjejens båda frivarv. Ett schema finns på förra veckans blogg, där det avslutande midjetaget åxå finns med. Midjetaget lade vi ju till under söndagens träning, och buggturer fick därmed sin rätta utformning.
 
 
 Peter och Cia
 
 I bakgrunden får Peter fart på den avslutande utrullningen i "Snurre Sprätt".
 
  Jo, sen var vi ju förstås tvungna att bråka med er en liten smula åxå. Helt appropå slängde vi ur oss uppgiften att avsluta "Avig fattning med piruette"  i sista "Axeltaget", med just "Snurre Sprätt". Lite funderingar tror jag det blev. En invand buggtur, får ett annorlunda avslut. Men de flesta av Er fixade utmaningen ändå!
 
          
Peter och Annica                                       Per och Kristina 
 
 BUGG's-tjejerna på fall!
 
  Så här sista kvällen kunde vi väl kosta på oss att skojsa till det en smula åxå. Vi har två figurer som hamnar under epitetet "Bara på skoj". Den första varianten kallar vi för "Fallet" och kom väl först till som ett kul avslut på en låt. Men med lite mixtrande kunde vi även få varianten att få en fortsättning efter tjejens "ryggläge". 
 En hel del muntra miner blev det, å till och med "danslärar'n" ler i bakgrunden....
 
          
 
 Tommy har fått Victoria på fall...
 
 Den andra varianten som har lite skoj över sig är ju "Lutan". En vänster-höger fattning byts ut till höger-vänster under sidoförflyttning. Med ett litet knyck rullas tjejen in till killens sida, och följs upp med just "Luta"
 Sen får ju killen själv avgöra lutningsvinkeln, för här finns ju en å annan parameter att ta hänsyn till...
 
 Skön lutning för Pierre och Anna
 
 
Ett visst överasknings moment har figuren, tror vi Britt tycker.
 
  Några minuter återstod av finalkvällen, och då passade "Twisten" fint att lägga till. Insteg med baksteg för båda. Kryssteg på 4 takter. Går ur krysset på 1 och 2, varpå vi lägger till "3-4 steget" eller "Kick ball change" som det åxå heter. Själva tycker vi en vänster buggsväng passar att avsluta twistandet med. Vad tycker Ni?
 
 Britt och Peter är fullt koncentrerade på att börja "Twista".
 
De sista skälvande minuterna fick bjuda på fri bugg. 
 
 Visst kan vi väl säga att det blev en fartig avslutning på 3-4:ans buggkurs! Ulla bjöd på lite jul-inspirerad rockmusik som avslutning, och då buggade gänget fullt ut.
Även här vill vi rikta ett Stort Tack för trevlig kursdel och hoppas Ni åxå gillade upplägget. Vi vill åxå rikta ett Tack för den fina avslutningspresenten ännu en gång! Julen är räddad, kan man gott säga!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Å har absolut ingen orsak att ändra uppfattningen: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0