Så trevligt det är med Motionsdans!

Motionsdans i medvind!
 
 Tommy och Pernilla tar en dans, som många fler.
 
  En intensiv kurskväll växlar över till mer stillsam dans. Det är så vi vill ha det, två sidor av samma verksamhet. Två sidor som åxå ger en utmärkt bild av vår verksamhets olika möjligheter. Denna sista del av kvällen ger den härliga möjligheten att njuta av musik på sitt alldeles speciellt sätt.
 
          
 
 Robert och Anna
 
 Fast någon vecka har jag funderat lite kring en annan sida av dansandet, och speciellt då vårt buggande. Man träffar som oftast andra dansvänner, och inte sällan kretsar samtalen kring dans. Föga förvånande förstås.
 Samtalet gled in på detta att lära sig många buggturer. Självklart finns det olika behov i detta. Här kom åsikten om att det räcker med en handfull buggturer fram. Att man inte behöver så många för att klara sig långt i buggen. En åsikt, som i handling, naturligtvis gör buggen lättare att klara av. Man når snabbare den nivå i sitt buggande som känns fullt tillräckligt.  
 
          
 
 Anna, Robert, Fredrik och Marie testar Motionsdans.
 
  Självklart har den åsikten ett stort mått av sanning i sig. För de som vill lära sig dans och bugg för att klara av det stundande brölloppet, julfesten med jobbarkompisarna eller det stundande födelsedagsfirandet, finns inte behovet att traggla in dussintalet bugg-figurer. Här finns ingen orsak att studera varför man gör si eller så. Redan vår Bugg 1:a ger en nivå i buggen som räcker väldigt långt. Om då takt och rytm sitter som tänkt! 
 I det fallet kan en repris av nämnda buggkurs ge nyttigt "kött på benen", om man skojsar till det...
 
          
 
          
 Första halvan med både Fox och Bugg är populär.
 
 Nu spelar det förstås in att vi är lite "nördiga" vad gäller bugg, ett faktum som förmodligen speglar av sig i vår verksamhet. När man går vidare i BUGG's kurser, hoppas vi att man vill öka på sitt kunnande i bugg. Få en inblick i varför man gör på ett visst vis, och inte gör på ett annat. Vi provar på vilka buggfigurer som passar tillsammans, och vilka möjligheter en viss handfattning kan ge som fortsättning. Så i vår fortsättning i bugg, går vi lite djupare än vad som behövs för att fixa sin festbugg på ett fullt tillräckligt sätt. På intet sätt i nedsättande termer!
 
 Några fler buggturer att blanda in i kväll
 
 En handfull buggturer räcker väldigt långt! Om sedan kavaljeren har insett vikten av att följa musikens rytm, en lagom stadig förning, kommer vederbörandes danstillfällen ge mycken glädje. Ett faktum man tidigt fick höra som kille. Grabbar som för sin dam takfast, och med lagom styrka i armarna, står högt i kurs hos tjejerna. 
 
          
 
 Veijo bjuder Caroline på lite bugg.
 
 Hos oss har vi kanske dragit buggen ett steg längre än så. Vi har ett ganska stort lager av buggturer, som vi försöker delge under kurskvällarna. I dagsläget ligger vi väldigt nära 50-talet variationer på buggturer.  Förvånansvärt många av våra deltagare har tagit åt sig en stor del av dessa buggturer. Några kan varenda en, och påminner oss dessutom på buggturer vi själva glömt bort. Så visst finns ett behov att snöa in på bugg för många! 
 
          
 
          
 
 Om igen, att kunna så pass många varianter på buggturer, är inte nödvändigt för att dansa bugg! Men för oss, och tydligen några fler, ger fler buggturer ett fantastiskt sätt att variera sin bugg på. Fortfarande kan jag stå och facineras av Er underbara bugg, med så många sköna stilar och variationer. Med träning blir gänget så härligt samdansade, och oavsett buggpar så blir den så trevlig att titta på! Å så kul Ni har det sen...
 
 Mycket folk hela kvällen, och här hänger Marie och Fredrik med på söndagsmotion.
 
 Vi brukar påpeka under kurserna att alla turer, inte passar alla! Ta till Er de varianter Ni gillar, och som känns bra att bugga. Träna vidare på dessa varianter och Ni kommer att få en härlig bugg.
 Om man sedan vill utveckla sig själv, finns ju alltid den möjligheten åxå. Dans har oändliga möjligheter, det är du själv som sätter gränserna. Visst är det fantastiskt med dans...
 
 
          
 Roger och Alva                                       Lena och Robert
 
 Veijo och Lisbeth i variationsrik bugg!
 
 Så diskussionen om buggens utformning kommer säkert att fortsätta. Forma Din bugg som Du vill. Tänk på vikten av takt och rytm, och Du har kommit långt. För med en buggsväng och ett leende, kommer Du långt!
 
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Det finns det inga variationer på!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0