Trångt och mysigt på Bugg 3-4:an

Lite figur-funderingar för oss alla.
 
Ett dansgäng som verkligen gillar sin bugg.
 
 Det var ett fulltaligt gäng som dansade bugg under 3-4:an i söndags. Hösten är ju som bekant virustider, och en del frånvaro blir det ibland. Men i söndagskväll verkade nästan hela gänget friska igen, och pigga på bugg. Senkomna dansare fyllde på golvet under uppvärmningen, så det var ett stort gäng vi kunde hälsa välkomna till denna 5:e kurskväll. 
 
           
Första Kramen med Marcus och Maria, och andra kramen med Per och Pernilla
 
 Första uppgift blev att repetera förra gångens "Kramtur" för att räta ut eventuella frågetecken. Vi håller ju fast vid den gamla och lite längre ingången, som innehåller några kul moment. Tjejens vänstervarv efter handbytet bakom killens rygg är en annorlunda del, likaväl som "Anknäbben" ger en liten lustifikation åt figurens ingång. 
 Några trevliga och informativa bilder ser vi här ovan, med första, respektive andra Kramen.
 
          
 
 Veijo och Gunnel på språng i buggen.
 
 En hel del av 3-4:ans sista kvällar har gått åt att träna på vår egna trilogi med buggfigurer. Dessa tre turer har BUGG's signatur till fullo, och har en annorlunda prägel då de startar upp på killens vänstra sida. Nu var det dags för en sista finputs av serien, och vi tog del för del efterhand.  
  Ända fram till kaffepausen tränade vi på turerna här, och som sista moment före kaffet fick uppgiften bli att lägga samman de tre figurerna. Efter pausen skulle det bli upp till bevis om de satt sig i minnet som tänkt.
 
 
 Härligt glad dansbild, med bland andra, Nina och Martin.
 
 Under kaffepausen passade det bra att kolla in gruppbilderna vi tog förra söndagen. Själva tyckte vi att de blev riktigt bra, och hoppas Ni håller med. En beställningslista låg på kassabänken, för de som vill beställa ett eget foto av höstens 3-4:a grupp. Ditt namn och adress på listan och en peng i kassan, så kommer fotot per post.
  
 Tommy och Maria
 
 Nu skulle det bli tävling av! Tja, låter nog mer än vad det är. Vi försöker undvika att lägga in några tävlingsmoment i vår bugg. Vår Bugg skall passa som social dans, med byte av danspartner emellanåt. Så de som lockas av tävling i bugg, har nog mer passande gäng att träna med. 
 Dock kan vi kosta på oss en liten sporre i att göra hela serien, "Borren", "Bommen" och "Vänsterlåset" utan att killen kommer av sig i guidningen. Därför lyder de enkla reglerna i kampen:
 "Om killen tvekar eller kommer av sig i guidningen av figurerna, får tjejen poäng. Killen erhåller poäng om de tre figurerna guidas rätt och helt i följd"!
 Svårighetsgraden höjs givetvis då musikens tempo höjs, och killens betänketid kortas av. Fast nu handlade detta inte om någon pristävling förstås. Ett litet moment för att ge buggandet en extra portion glädje bara... 
 
Pernilla och Lennart 
 
 Britt och Peter i gott dans-sällskap
 
 Vi tog åxå upp en liten figur, som dök upp i våras. En figur som legat så pass i dvala att namnet nästan glömts bort. Vi resonerade kring "Pysen" eller "Pysens bror" men nu tror jag vi kallade den "Snurre Sprätt" istället. Om någon känner sig säkrare på saken får Ni gärna göra ett tillägg. Men några sprättiga moment innehåller den...
 
          
 
 En vild minnesbild av det hela kan låta som följer:
* Med h-h fattning guidar killen tjejen i vänstervarv, och fattar lätt piruettfattning på hennes axel.
* Killen snurrar högervarv och under egen h-arm.
* Sprätter till tjejen ett extra v-frivarv
* Möter och fattar h-h, och guidar tjejen i högervarv
* Sprätter henne i ett höger frivarv, medan killen gör fritt, eget vänstervarv
* möter v-v och stöter henne v-frivarv,
* fångar med midjetag. Baksteg och h-utrullning för tjejen.
Eller finns några fler minnesbilder från i höstas? Tja det där med sista midjetaget föll nog ur minnet söndags, men flimmrade upp när jag funderat ett tag. Själv får jag skylla glömskan på den höga åldern....
 
 Full fart på träningen av nya buggturen.
 
 Som jag nämnde i söndags, märks det när vi presenterar nyare buggturer. Många står och funderar, och skall ventilera nya grepp med danspartnern. Det märker vi av med ett ökat sorl i lokalen. Kul att även Ni "äldre" buggare får tänka till ibland. Fast visst såg det riktigt bra ut när vi tränat ett tag. Nästa söndag ska vi lägga till detta med avslutande Midjetaget åxå...
 
 Roger och Veronica.
 
 Som vanligt blev det full fart på buggandet som avslutning.
 
 En kortare muntlig uppmaning om "Borrar" och "Bommar", "Vänsterlås" och "Kramturer", samt någon version av kvällens nyhet, blev den dansanta uppmaningen till gänget som avslut. Ulla serverade inspirerande musik, och fart på buggen blev det förstås igen... 
 
Vi Tackar för en trevlig kurskväll igen, och siktar in oss på mera Motionsdansbilder inom kort!  
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Å sprätter förstås in: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Gärna med en å annan Kram(tur)!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0