Trångt och fartfyllt på 3-4:an!

 
Monika och Tommy hänger förstås med när det buggas på Syltoppen.
 
 Vi hälsar som vanligt Välkomna till våra Dansgäster, efter uppvärmningen. Å denna andra söndag kunde vi åxå hälsa Välkomna åter, till ytterligare några Dansgäster hos oss. Några missade första kurskvällen av bugg 3-4:an, medan några var bekanta sedan vårens kurser hos BUGG's. En kort sammanfattning lyder, Välkomna till BUGG's igen! Allesammans!
 Så när det var dags för uppvärmning i söndags, blev det riktigt fullt på dansgolvet. Å tänk vad jag trivs att trampa runt stolpen i mitten av golvet, och njuta av alla duktiga buggare hos oss. Ett härligt gäng!
 
          
 
          
 
          
 
Förra gången hade vi börjat med grundvarianten av "Tjejdyket" som första "nya" punkt. En buggtur med åtskilliga år på nacken, men trots detta får vi anse den som grundvarianten till de kommande figurerna. Så repetitionen av denna, gick vi igenom ganska snabbt. 
 
Stefan och Veronica i Dykträning.
 
 Förra gången hade vi utvecklat (eller invecklat?) grundvarianten, och kombinerat till en figur vi kallar "Lotusdyket". Denna variant har en snarlik ingång som "Rallyturen", ja mycket snarlik, till och med förvillande lik, ingång som just "Rallyturen. Fenomenet kom upp till kort diskussion, som blev till en trevlig notifikation. Vår gemensamma f.d. bugglärare Bror, på Brors Danskurser, lär ha haft en variant på markering på "Tjejdyket". Kul med historiska återblickar. 
 
Elin och Tommy tränar alla tre varianterna.
 
 Jo den tredje varianten på "Tjejdyket" är en ganska ny buggtur. En riktigt tillkrånglad figur vid första anblicken, och man undrar om det verkligen går att komma ur krumbukterna. Men det gör det!
 
 Så här följer några ord om "Dubbelt Tjejdyk".
För att tjejen ska hinna och få lite mental förberedelse, gör killen en "Travolta"-markering.
* Vanlig ingång i "Tjejdyket" men nu håller killen fast båda händerna.
* Killens snabba vändning efter halva figuren är ett krav, för att tjejen ska kunna göra andra dyket.
* Andra halvan är identiskt med vanligt "Tjejdyk" med tjejens utbackande och avslutande högervarv.
 
"Travolta"-Veijo gör en stilig markering.
 
 Några punkter för extra studier blir det förstås, men när detta var avklarat fick gänget i uppgift att blanda de tre varianterna efter eget tycke. Ett härligt trixande då tjejerna dyker och dyker upp igen.
 Nu kanske man inte ska bjuda tjejen på dessa, lite akrobatiska. figurer en hel låt måhända. Men visst kan de vara kul att blanda in som lite extra krydda i buggandet. 
 
          
 
 
 Nästa buggtur till rannsakning, kommer verkligen som uppgift under kurskväll två, under bugg 4:an. Därför passade den extra bra ikväll. "Avig fattning med piruett" är namnet som låter mer kryptiskt än vad det är.
 Jag drar en kopia från förra hösten, då vi lärde ut turen förra gången. Då skrev jag så här om utförandet:
 
 För att belysa ingångens särdrag, testade vi den liknande "In å Ut-turen" vars ingången är snarlik. Här ger killen en blick åt tjejen, då hon går bakom killen. Viktigt markering!
 I kvällens "Aviga fattning" kastar inte killen någon blick bakåt, vilket blir figurens markering.
 *Killen dyker i högervarv under egen arm, och ger sedan tjejen 3 vänstervarv, varav sista med vänster/vänster-fattning.
 *In i axel-axel (höger/vänster) rulla rygg mot rygg å tjejen ytterligare ett högervarv.
 *Killen bjuder höger/höger, och guidar tjejen i ett halvt vänstervarv, OCH fångar hennes vänsteraxel med sin vänsterhand.
 *Här ger killen tjejen fart i sin avslutande piruett i högervarv.
 Har jag missat något får Ni skälla på mig i kommentars-fältet...
 
 Det låter ju som det mesta kom med redan då. Ta föresten och klicka Dej gärna tillbakat till 20:e oktober 2013. Kul att titta tillbaka i bloggen, och se vilka som buggade då...
 
          
       Insteg å markering                            Fångandet av hennes v-axel 
Stilig visning av Patricia och Andreas. Vi Tackar!
 
Per har fångat Elins axel, redo för "Piruetten" 
(Catch and Go, skulle man kunna säga...)
 
 Tja, vi ska ta upp den igen på söndag. Figuren fick onödigt lite tid för träning, speciellt för Er som den var helt ny för. Vi ber att få återkomma, som sagt....
 
 Stefan "Borrar" Anna, helt efter uppmaning.
 
 Vi raskade vidare till nästa uppgift, vi hade planerat in istället. Vi har tre figurer som vi gillar att kombinera samman i en viss ordning. Nämnligen, "Borren", "Bommen" och "Vänsterlåset". Dessa tre figurer ska vi pyssla med, bland annat förstås, under Bugg 3-4:ans resterande tid.
 Lite av charmen med "Borren" och de tre följande figurerna är att de går till stor del på killens vänstra sida. Lite ovanligt i sig kan man säga, men figurerna tycker vi ger en trevlig variation i buggen
 
 Veronica och Peter under kvällens avslutande träning.
 
 En riktigt trevlig kurskväll blev det igen. Ulla spelade upp några medryckande rocklåtar som sista buggmusik. Ett härligt tempo på buggandet, och visst blandades det in varianter på "Tjejdyk", "Piruetter" och "Borrar" !
 Med andra ord en så variationsrik bugg, som man sällan ser annat än hos BUGG's!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Vi varierar gärna, men inte vad gäller: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  Där är vi hopplöst enformiga! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0