Bugg 1:an Cirkulerar vidare.

Vi bygger buggen sakta vidare.
 
 Marie och Fredrik får fart på sin bugg.
 
 Söndag och buggkurs igen. En kanske ovan företeelse för våra nya vänner. Lite ovant att lämna hemmets lugna vrå på söndagseftermiddagen måhända. För många av oss lite äldre i gamet, är en söndag utan bugg, något alldeles ovanligt. Självklart hoppas vi att kunna bilda en ny vana hos våra vänner på bugg 1:an, och låta dom åxå se söndagar som en Dansdag! 
 
          
 
 Att lyssna in takten, och få den att mynna ut som takfasta steg, är kanske en av de största utmaningarna då det gäller att lära bugg. Låta sina båda fötter få till en ihållande rytm, bli som vi säger "Motorn" i buggen. Den som driver buggen vidare. Det har "gamla" elever berättat från sin grundkurs.
 Men när motorn väl har startat som den ska, brukar det sällan bli problem att lägga till buggturer i flertal. Det är "bara" att nöta in dem då, så att säga... 
 
          
Robert bjuder damerna på grundfigurer i buggen.
 
 Som vanligt bygger vi buggen med våran "Ramsa", och så åxå denna gång. En rad med buggturer som både passar ihop, och innehåller nyttiga moment. Till att börja med är det svårt att komma ihåg delarna för grabbarna, för det är ju de som skall föra sin dam i varierad bugg, med "Ramsan" som förebild. Inget som grabbarna är tvungna att följa, men som en hjälp att komma ihåg sina buggturer i början.
 
          
Peter guidar både Els-Marie och Marie under första kursdelen.
 
 Den först Riktiga buggturen är ju "Karusellturen", som får två variationer som inledning. Den första varianten, med "Omtag", tränar oavbrutet buggande, då figurens avslut passar så bra till att fortsätta med sina "Grundsteg" efter. "Bara" att trampa vidare i intränad pendelrörelse....
 
En utrullning i "Karusellturen" är en ingrediens. 
 
 Nästa variant ställer alltid till lite problem. Nu har ju gänget fått sin pendel att fungera med fyra steg på fyra takter, och så begär lärar'n att lägga in två steg "på stället", innan fyrstegs-räknandet börjar igen! Trassel!
 Som vi pratade om under första kurskvällen ska vi även trampa stegen på plats, utan pendel. Här kommer ett exempel på detta, och visst kräver momentet sin träning! 
  
          
 
  Förstås lägger vi in lite träning på att föra sin dam med höger/höger fattning åxå. Ett moment i buggen som åxå skall fungera. Dubbelhandsfattning och höger/höger fattning är ju de absolut vanligast handfattningarna i buggen.
 Så att kunna behärska båda dessa, och kunna variera under fortsatt buggande, är ett av momenten som vi tränar på. Kvällen träning på "Frivarv", är ett av flera sätt att byta handfattning...
 
 Sista minuterna med bugg enligt "Ramsan", efter eget minne för grabbarna, blev riktigt trevligt!
 
 Har Ni möjlighet, så sätt på Er egen musik-maskin under veckan och ta några danssteg på köksgolvet. Till bra bugg finns ingen genväg, idogt tränande, är metoden som gäller...
 
 Vi hälsar Tack och Lycka Till, så ses vi på söndag och övar vidare i buggens värld!  BUGG's / Ulla å Arne
 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" En självklar slutvinjett!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0