Fortsatt Dansglädje i kubik!

En kursdel med mycket glädje!
 
 Det är ett fartfyllt gäng som äntrar dansgolvet till Bugg 2-3:an.
 
 Även denna kursdel börjar vi med lite återblick. Här har vi ju valt att lite mer aktivt, gå ut med just ett portion repetition från början. 
 Därför snackar vi lite "Basic" till att börja med. Buggsväng är ett kapitel för sig. En detalj i buggandet som både ingår i buggturer, men som åxå används som "mellanspel" i buggandet. Buggsväng i vänstervarv brukar inte vålla bekymmer, speciellt när killen för med höger/höger fattning. Vänster/höger fattning är snäppet upp.
 När det sedan kommer till högervarv för tjejen, blir inte allt helt självklart. Figuren som singelvariant kräver uppmärksamhet vid stoppet efter tjejens högersteg på 1:ans takt. För det är ju först här vi kan guida henne korrekt i högersnurren. Naturligtvis tog vi upp det hela till musikalisk träning.
 
 Josefin och Markus buggande i förgrunden 
 
 Självklart tog vi ett exempel på högersnurrens användning som del i buggtur åxå. Förra gångens repetition av "Handbyte bak killens rygg" är ett bra exempel. Här kommer högersteget för tjejen som viktig ingrediens, strax före avslutande högersnurr.
  
 Marcus och Sofia
 
 Micael och Emelie
 
 Då vi ändå talar om denna figur, tar vi en annan med snarlik ingång i repris. Vår egen "In å Ut-tur" börjar på samma sätt som "Handbyte bak killens rygg",
 Tjejens inledande vänstevarv under killens högerarm, går i retur, om man säger...
 Handbyte till vänster/vänster, och högersnurr under killens vänsterarm...
 Handbyte bakom hans rygg, å efterföljande högersnurr under hans högerarm...
 Tillbaka till utgångsläge och vi konstaterar, "mycket jobb för lite resultat..."
 
        
Martin med både Pernilla och Anna
 
 Lite repetition av förra gångens "Låskolv" hann vi förstås med. En buggtur vi själva tycker är riktigt trevlig, och används ganska flitigt av de flasta BUGG'sare. Att den sedan har BUGG's signum, gör den ännu trevligare, tycker ju vi!
 
 Att gänget gillar bugg står helt klart.
 
Dags för lite pause på detta. Även om september visade sig från sin soligaste sida, så kändes det inte riktigt lika varmt som förra gången. Men visst kändes kaffet riktigt bra ute i den strålande sensommar-solen...
 
 Skönt sväng-gäng i dubbel bemärkelse...
 
 Pierre och Rose-Marie
 
 En buggfigur som ofta används hos oss, är "Karusell med sidbyte och tjejkryp". En buggtur som åtminstone jag, inte sett utsocknes nå'n gång. Ännu en variant på den gamla "Karusellen" dessutom.
 Karusellingång...
 Sidbyte med armar å allt. ( ett internt uttryck för komplicerat sidbyte)
 Sidbyte, utan armar å allt. (ett internt uttryck för okomplicerat sidbyte)
 Killens högra handlove på tjejens dito axel...
 Lätt markering och tjejen kryper baklänges...
 Handbyte och avslutande högervarv för henne, vänster om killen...
 
 Lotta och Bengt-Åke testar på "Låskolven"
 
 
Vad vi gillar glada buggare! 
 
 Sandra och Lars testar på "In å Ut-turen", och Lars markerar utmärkt!
 
 Ja, nu rann ju tiden iväg i en hast igen, som vanligt. Vi hade planerat några varianter på våran "Midjetaget" som sista punkt. Nu fick grundvarianten bilda avslut, på denna andra söndags kursdel. Vi ber att få återkomma nästa söndag med både repetition och demonstration av gundvariant och några variationer på figuren som tillägg.
 
 Några sköna bugglåtar fick leverera inspiration till avslutande bugg!
 
 Så 19.30, lokal "Syltoppenstid", avlsutade vi Bugg 2-3 och Tackade för visat intresse. Vi tolkar den efterföljande applåden som bifall, och siktar nu in oss på fortsättning nästa söndag. Då hoppas vi dessutom att den lokala "Syltoppstiden" skall överensstämma med Svensk normaltid. Det vill säga ca 8 minuter tidigare....
 
Tack till Er alla trevliga buggare hos oss, Hälsar BUGG's / Ulla å Arne!
 
Med eller utan det "Martinssonska varvet" säger vi förstås: "Ska de va bugg. ska de va BUGG's!" 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0