Lite Motion som sista punkt

Kultur, utan mjällig manchesterkavaj!
 
 Ote och Inge tittar upp och dansar en stund
 
 Sedan flera år prenumererar vi på "Får Jag Lov", en tidning som speglar danslivet i landet. Nya numret har fått en lite annorlunda prägel, och går en smula djupare i fenomenet dans. Bra tycker jag, då dans är mer än glamour och paljetter.Tidningen ligger förresten med på bordet vid "köket" för de som vill titta. Annars kan vi rekommendera att själva köpa och ta del av innehållet. 
 
          
 
 
 En foxtrot med Lennart och Linda
 
 I och med nya stilen bjuder tidningen in tre nya krönikörer, och denna gången är det Ulf Georgsson, bl.a. trummis i Flamingokvintetten.
 Hans tankar går kring detta med dansens "Kulturstatus". Ett svar från myndigheterna ger vid handen att detta är tveksamt. Så gott som all annan kulturaktivitet har den låga momsen på 6%. Dans har däremot full moms på 25%, något vi åxå erfar. Att sedan public service, Sveriges Radio, näst intill totalcencurerar musiken vi gillar, måste nudda vid yttrandefrihetens område. Något vi tydligen skall värna om...
 
          
Karlsten och Monika                                   Roger och Lena    
 
 
 Ordet "kultur" i Vikipedia ger ett jättestort område. Irrar man runt i denna labyrint hittar man "finkultur" om såsom bildkonst, klassisk litteratur, jazz, poesi och teater, samt förstås opera.
 Dansbandsmusik hittar vi under klassificeringen: "Anti-finkulturella exempel" !! Där trängs vår kultur med buskis, hollywoodfilm, kiosklitteratur, såpopera och pornografisk film!
 Något att tänka på när vi besöker Dansbandsveckan i Malung, och umgås med 80 000 ytterligare "Anti-finkulturella" figurer, av tveksam men fullt momspliktiga karaktär!
   
 Härlig dansbild med Veijo och Elin
 
 Ulf funderar kring ursprunget till denna kultur-uppdelning, och spekulerar runt 70-talets början och progg-rörelsen. Då blev det fult att tjäna pengar på musik, för den skulle ju spegla det "Kulturpolitiskt korrekta"!
 Då bannlystes ABBA, Melodifestivalen och Svensktoppen, musik skulle ha högre ambitioner. Många av dessa gengrar har återuppstått, med gloria, men dansmusiken lever kvar i skuldträsket.
 Ulf Georgssons krönika väcker tankar och är synnerligen läsvärd. Ett tips att inhandla Får Jag Lov och ta del av detta. och mer därtill!
 
 Anti-finkulturell aktivitet på hög nivå. Men dessto roligare, om Ni frågar mej!
 
 Vi Tackar tillresta kultur-idkare för en trevlig stund tillsammans! Fint eller ej, kul har vi i alla fall!
 
Hälsar BUGG's / Arne o Ulla
 
"Högre kulturell utveckling", eller som vi säger: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0