Motionsdans, både här och där.

Hur står det till med Er dans? 
 
 Jo tack, bra får vi nog säga. Ja, alltså som svar på frågan i rubriken, om nu någon undrar. Det dansas ganska friskt här hos BUGG's på söndagskvällarna.
 Först och främst är ju vårt tillfälle till dans, ett sätt att träna lite extra på danskursens figurer. Turerna i buggen är många och kräver en hel del träning innan de sitter i ryggraden. För killarna så handlar det om kort betänketid innan passande buggtur skall levereras under dansen. Tjejen positionerar sig i förhållande till killen, till dansriktning och övriga dansare. Planerad buggtur kanske inte blir optimal, utan en annan får bli "plan B" i en hast. Dess fler buggturer i minnet, ger fler alternativ i dansen. Men som sagt, det gäller att de sitter lätt åtkomliga i minnet för killen. Å här kommer träningen in som viktig del!
 Utan att ha någon kunskap i ämnet, men skulle tro att flera kampsporter ställs inför liknande snabba val. 
 
 En svängom hos BUGG's.
 
 För tjejerna är åxå träningen viktig. Killarna ger små tecken och guidningar inför sina figurer. Sedan är flera av figurerna sammansatta av många moment. Hon skall under delar av en sekund, bli införstådd i vad som kommer och följa killens guidning genom figuren. Själv är jag full av beundran hur tjejerna klarar att följa våra, säkerligen högst varierande, guidningar i buggen! Då sedan killarna blandar bland 50-talet figurer, blir det många snabba val att följa för tjejerna!
Själva brukar vi skojsa till det och skifta förare. Ulla för med killstegen, och jag följer med tjejens steg. Milde tid vad fumlig man (jag) blir. Prova själva någon gång!  
 
          
 
          
Lennart och Monika                                   Ote och Peter  
      
 En nyckel till att få till flyt i sin bugg, utöver idog träning förstås, är att hålla "motorn" igång. Grundsteg och Cirkelbugg skall alltid vara igång, och givetvis i takt till musiken under dansen. Detta tillsammans med stadiga armar hos dansparet, ger bästa förutsättning till snabba moment i buggen. Tjejen är ständigt redo på killens guidningar, och "glappet" blir minimalt. Den viktiga fysiska kontakten med andra ord. 
 
 Veijo och Lotta samt Lena och Tommy.
 
 En annan viktig del är åxå den psykologiska kontakten. Båda dansarna måste vara uppmärksamma på varandra. Små tecken både ges och skall uppfattas. Här kommer den viktiga ögonkontakten in, något vi ofta tjatar om. Kryddar vi det hela med några leenden, blir alltihop ett rent nöje!
 
Gladbugg i söndags, här med Inge och Linda.
 
  Men utöver den nyttiga träningen på dansen, så ligger en stor del av utövandet på nöjeskontot! Dans som motion är svårslaget nöje. Ett konstaterande många ständigt noterar. 
 Att man sedan berikar sitt sociala nätverk är åxå en mycket viktig del i dansandet. Något vi verkligen kan skriva under på, efter 20 års dansande!
 När man läser att "Säffle är dött", handlar det nog en del att ta vara på de tillfällen som finns. Dans är måhända ingen dussinvara i stan, men den finns om man söker en smula. Vår blogg besök av mellan 250-300 besökare under veckan, och vår facebook sida har dryga 200 följare. Så ett helt okänt utbud borde vi inte vara. Å vi är bara en av Säffles "dansleverantörer"...
 
 Peter och Ann-Louise är stadiga gäster hos BUGG's!
 
 Sedan kan vi konstatera att det bjuds på dans, både här och där! I Lia i Årjäng, dansas det på tisdagarna, och här är det bugg som gäller. Ett gäng som sätter dansglädjen i första rummet! För oss blev det en tur dit i tisdags, efter lite funderande. Förkylningstider hos oss åxå tyvärr.
 Väl framme  hos gänget där, möts man av ett bildrikt reportage i NWT's Årjängsbilaga. Kul att deras dans uppmärksammas i aktuell lokalpress!! 
 
Dansglädje i Lia!
 (Att bilderna som togs, skulle pressläggas, blev en senare överraskning!)
 
 Så från oss kommer ett Tack till Er Alla som utnyttjar BUGG's dansutbud, och själva riktar vi ett stort Tack till det härliga Dansgänget i Lia för trevlig tisdagsdans! Därför kan vi helt sanningsenligt säga att det står Gott till med Dansen! Både här och där!
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Å lutar oss förnöjt tillbaka och påstår att: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0