Motionsdans på vårt vis.

 BUGG's Motionsdans följer invant mönster
 
 Martin och Linda under söndagens Motionsdans inledande Fox/Bugg-del.
 
  En rad frågor dyker upp när man arrangerar dans. Vi som står för arrangemanget helt enligt egna ideér, resonerar hela tiden hur man skulla kunna göra en bra dans bättre. Kursdelen är som den är, och vi hoppas den innehåller en lagom dos allvar och dansträning. Men åxå en god portion av lust och skratt.
 
          
 
          
  
          
 
          
 
          
 
          
 Martin och Ote                                         Lisbeth och Peo
 
 Fart i buggandet för Lotta och Lennart
 
 Under vår prövotid med DansCafé har vi lagt in ett längre uppehåll mellan alla låtar. Dels för att dansen som helhet ska hålla ett lugnare tempo. Men även för att att mer ovana dansare skall ges möjlighet att dansa en valfri dans, tacka för den, och återgå till kaffet därefter. Så var tanken i alla fall...
 
          
 
 Emelie dansar förstås, här med Inge.
 
 Vår Motionsdans har följt ett traditionsbundet spår sedan lång tid. En första del som innehåller varannan fox och varannan bugg. Vi har intrycket att de flesta gillar denna blandning, som del av dansandet.
 Under den andra delen kör vi renodlad bugg, och den får strax ett lite snabbare tempo. Det är ju dans för motionens skull, vi har som inriktning. Bugg till medryckande musik, tror vi åxå gillas....
 
          
 
 Å kul är det åxå, av minerna att döma!
 
 Till vår Motionsdans, där vi spelar musik passande för fox och bugg, lägger vi ett kort uppehåll mellan fox- bugg-låtarna. Därav passar det att dansa båda danserna, fox-bugg, med samma partner, vilket får till följd att vilande dansare får lite längre väntan.
 Det följande uppehållet mellan bugg-fox låtarna är lite längre, å här passar det att tacka för dansen och skifta partner. Av tradition är det mestadels killar som bjuder upp, även om dansen givetvis är s.k. "demokratisk".
 Ett alternativ, vi åxå funderat kring, är att låta varannan vara "Damernas" dans. Ett upplägg som nog praktiserades mera förr. Men är inte alls dumt för det...  
 
 Marie-Louise och Stefan 
 
 Ett annat upplägg på skifte av danspartner, praktiserades redan under vår egen kurstid hos Brors Danskurser. Damerna, som i många fall är i antalsmässig majoritet, ställer sig på "kö" och killarna bjuder upp från radens början. Detta gör att alla som vill dansa kommer upp i rättvis ordning. Vill någon vila går vederbörande och sätter sig, och deltar inte i dansandet. Ett upplägg som praktiseras bl. a. under motions-danserna i Årjäng. Ett sätt att byta partner, som förresten Ulla gillar skarpt. 
 Ett bra sätt att prova detta är att hänga med någon dansresa till Årjängs trevliga dansare!
 
 Lennart och Lotta
 
 Sedan brukar vi lägga in lite träning i att "Bjuda upp" för våra kursdeltagare. Det kommer när vi fått lite mera "snurr" på båda dansstilarna. Ett nog så viktigt moment, detta att kunna/våga bjuda upp till dans.
 
          
 
          
   Nina och Fredrik                                    Björn och Pernilla 
 
 Tja, lite fundering kring dans och dansens "spelregler" för fylla ut mellan de trevliga bilderna från söndagens Motionsdans hos BUGG's. En fortsatt trevlig vecka önskar vi Er alla, och notera åxå att det är "Vänliga veckan", å ge gärna en kram som överraskning!
 
Så, Kram från oss och BUGG's, hälsar Ulla å Arne!
 
Å har förstås även vänligheten att upplysa eventuellt tvivlande att: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0