Vårens andra kurskväll hos BUGG's!

Riktigt härlig fart på söndagens kursdel!
 
 Pernilla med dotter, lät sig smaka av söndagens Café.
 
 En stund efter klockan 17 började gäster att droppa in till vår Café-del i söndags. Några passade på att ta del av Ullas sortiment, vilket vi gillar skarpt. Tack till Er!
 Under denna första timme råder ett litet lugn, trots musikalisk repertoar förstås. Dansgolvet besätts av tidiga dansare, och själva får vi tid att växla några ord med våra Gäster. Vid behov tar vi ett snack om dans förstås, och försöker ge både ord och dansträning som vägledning. Denna tidiga danstimme gillar vi, och hoppas Ni tycker detsamma.
 
 Veronica och Martin, liksom resten, av gänget värmer upp.
 
 Ulla bjöd på några fartiga låtar som uppvärmning, och vi lät gänget få några parbyten. En viktig del i buggen att byta danspartner, då alla har sin egen stil i dansen, vilket ger en viktig del av träningen. Sedan tjatar jag oupphörligt om att det är viktigt att byta in de som väntat på sin tur, då det sällan är helt jämna par. Men Ni är duktiga på det åxå, skall tilläggas!
 
          
 
          
 
 En av förra gångens tränade buggturer var ju "Låskolven". En figur som dykt upp under senare år, och passar bra att köra i repris. Några handgrepp som skall sitta rätt, och utan tvekan. I förra veckans blogg lade vi till ett litet steg-schema av figuren, för Er som tränar hemma. I vilket fall, tog vi några byten som träning...
 
 Stefan och Pernilla med fin fart i buggandet.
 
 Det är inte alls ovanligt att "Katapulten" dyker upp under våra repetitioner. En orsak är att jag gillar den skarpt själv, samt att den har ett stort antal variationer som är jättebra att kombinera på flera sätt.
 Grundvarianten med höger-höger fattning, och killens lite offensiva insteg i tjejens högerarm, gemensamma baksteg och vänster-vänster fattning. Killens "av-fyrning" av tjejens frivarv på fjärde takten, och återfångande med höger-höger fattning, ger grundvarianten sitt avslut. Detta fick inleda söndagen kursdel.
 
          
 
 Den andra varianten är förstås "Katapult med stöt" som ger tjejen sitt extra varv, innan vi åter tar vänster-vänster-fattningen. Samma "av-fyrning" som i grundvarianten följer därpå. Kom bara ihåg killar, att inte bjuda vänsterhanden förrän tjejens extravarv är klart!
 En episod som ofta återkommer i mitt minne, är buggandet under de första åren. På den tiden reste "Yngves Danskurser" runt och lärde ut bugg. I den skolan var det tydligen en vana att tjejen gjorde sitt "extra-varv" utan vårt sätt att markera varvet. När man då råkade ut för fenomenet, kunde man lite självsäkert säga:
-Jaha du dansar på Yngves du!
 Varvid tjejen förstås svarade:
-Ja, hur vet du det?
Tja, man kan väl sortera in snacket under ungdoms-synderna måhända... 
 
Åke och Marie
 
 Som tredje moment i varianter på "Katapulten" studerade vi "Polisturen". Här håller som bekant killen kvar tjejen bakom sin rygg, båda händerna hållandes tjejen nästan framme på hans vänstra sida. Åtminstone fyra takter, brukar vi rekomender att fattningen pågår. 
 En orsak att vi tog med figuren är att vi skulle presentera ett nytt sätt att avsluta densamma. Nämnligen med den nya "Baklåset". Ett namn som poppade upp under kurskvällen för övrigt! Vi tackar för den goda idén! Vem det var minns vi inte, hjälp oss gärna med en kommentar!
  
          
 Anna buggar loss med grabbarna
 
 Det är alltid kul att presentera något nytt för Er! Största delen av gänget är så duktiga i vår repertoar, och kan figurerna lika bra som oss. (eller bättre!) När det så dyker upp något nytt, blir alla lite tveksamma och sorlet stiger. Ett gott tecken på att Ni alla funderar. Vi fortsätter med träning av nyheten nästa söndag!
 
 
 Ett lite stillsammare tempo efter pausen.
 
 
Åke och Victoria samt Elin och Martin
 
 Vi hade utlovat lite Foxtrot under vårens kursdel, och det hoppas vi att Ni ska gilla. För kommer man ut på dans, så är ju faktiskt hälften av spelad musik är avpassad för just Foxtrot. Därför tycker vi att det är viktigt att kunna föra sig i denna dansform åxå.
 Vi vill åxå tillägga att vi tänker att lära ut traditionell foxtrot, en stil vi tycker passar bäst som sällskapsdans.
Därför började vi att prova på grundstegen i dansen, och Ulla bjöd på passande tongångarv till detta. vi fortsätter under våren att lägga till fler moment i fox'en. Hoppas sedan att Ni kan få glädje av detta när sommarens alla danser startar upp!
 
 
 Fox träning i söndags
 
 
 Peter och Blanca
 
Joakim och Camilla
 
 
 Fredrik och Marie-Louise
 
 Med ett fåtal minuter kvar av kurstiden, letade Ulla upp några låtar med skönt bugg-sug. Som vanligt rinner tiden allt för snabbt förbi under kursdelen, och man önskar att kunna stanna klockan emellanåt. men ett skönt tempo i buggen blev det under de sista minuterna, och vi tror säker ni håller med i att det är så här som bugg ska vara...
 
 
 Peter och Ann-Louise bjuder på skön avslutningssbild från i söndags.
 
Vi Tackar för visat intresse, och hoppas på återseende nästa söndag igen, med mera kaffe och dans!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Å finner slutorden lika passande som tidigare: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0