En kväll med god blandning.

 Några lösa ändar knöts samman.
 
 "Danslärar'n"  funderar över kvällens program, medan gänget värmer upp.
 
 Medan gänget värmer upp tar som vanligt på de sista gästerna på sig skorna i hallen, och droppar lagom in till kursstart. Kursen drar igång med en gång, och ikväll är den ganska välfylld med diverse buggfigurer. I den mån det nu finns en plan, är det så att vi skulle kasta ut några lösa ändar, som vi tänkte att knyta samman under kvällen. Dock är det ju inte alltid som våra planer går i lås, men vi tar tjuren vid hornen och siktar mot stjärnorna...
 
          
Veijo och Patricia                                 Tommy och Veronica

 Peter och Pernilla
 
 Under sista uppvärmningslåten gav vi åter uppgiften att lägga in båda varianterna av "Pilbågen". Figuren kan Ni utan problem, det vet jag, men här var återigen uppmaningen att notera det ingående "Armbågstaget". Denna speciella fattning kommer till användning under några figurer i dansandet, och den förra gången tränade "Fallet" är en av dem.
 
          
 Buggblandning med Carina och Bengt-Åke 
 
 Därför noterade vi "Armbågstaget" på nytt, och gick vidare till "Fallet". En liten skillnad i vår besättning gjorde att vi tog något extra byte till att träna figuren. Tänk på att använda den som buggtur under dansen, men åxå som avslutningstur när aktuell låt spelar sina sista toner. När detta stämmer in som bäst, får buggens final en stilig knorr... 
 
 
 Rose-Marie på fall med Bengt-Åke 
 
 Även Victoria faller för buggturen
 
 Nästa figur till träning var vår egna "In å Ut-turen". Nu är detta inte någon mer avancerad buggtur, men ändå lite kul att lägga in emellan övrigt buggande. Att den sedan skulle få en passande plats i kommande serie, det höll vi på, än så länge.
 
          

 Kul med bugg för Jennie och Andreas
 
 "Som om ett handbyte bak rygg" är ett uttryck som kommer som förklaring ibland. Med detta menar vi att buggturen har samma ingång som ett "Handbyte bakom killens rygg", långsökt så det förslår. Men så gör vi.. 
 Nåväl, en höger/höger fattning, och killen guidar tjejen i ett vänstervarv under hans egen högerarm. Här kommer den viktiga blicken som ger tjejen vink vilken buggtur det handlar om. 
 
 "In å Ut-turens" första insteg, och viktiga blick. Elin och Roger visar.
 
 Samma läge med Monika och Peter.
 
 Guidning tillbaka och handbyte till vänster/vänster. Högervarv för tjejen och samma resa under killens vänsterarm. Killen bjuder till höger/höger, och tjejen avslutar figuren med ett högervarv fram, under killens dito arm. Å därmed kan vi anse denna lilla escapad som färdig. Träning på buggturen förstås...
 
 Victoria och Lennart tränar åxå på denna tur.
 
 Jennie och Martin samt Peter och Rose-Marie
 
 Nygammal figur i ny kostym, eller "Tröja" om vi nu skall vara lite vitsiga. En titt på nät-film gav oss uppslaget att servera gamla "Över huvud taget" med nytt namn och lite putsad fasad. 
 *Karusell som inledning på 1-2,men utrullningen får ett lite annorlunda steg-schema.
 Tjejen rullar ut på 1:an, där killen har låg höger och hög vänster som vanligt.
 *På 2:an höjer killen sin höger, och lägger en ögla att lägga över sig själv, samtidigt som han kliver lite åt höger med höger ben. Vi säger att han kliver in i "tröjan", om nu öglan kan liknas just vid en tröja....
 *Gott om tid, 3-4, att kliva in i "Tröjan" (öglan) och kränga ner den till brösthöjd. Dubbelhandsfattning sim bi behålls figuren igenom.
 *På kommande etta bugar killen och tjejen kliver fram på sin högerfot, vänster om killen.
 *På kommande takter gör hon ett högervarv, och vi lägger på ett högervarv till lås, för att gör figuren mer komplett. Tycker vi... Å namnet då? Tja, "Tröjan" blev det, å så får det väl bli...
 
 "Tröjan" på gång för Jennie och Martin...

 och sekvensen när killen bugar, och tjejen kliver fram på sin högerfot.
 
 Samma detalj, men med Lotta och Peter, samt...
 
 sekunden efter när tjejen börjat högervarvet mot lås..
 
 En figur som åxå fick en snabbgenomgång, var "Snurre Sprätt". En axelfattning med "Sprätt" och sedan en höger buggsväng, och här åxå med "Sprätt". Avslutning passar bra med ett "Midjetag" eller "Axeltag".
 Så en hel del lösa ändar blev utkastade, innan det stod kaffe på menyn....
 
          
 Linda passade på att träna på killens steg och förning
 
 Insteg i "Avig fattning med piruette" med Pernilla och Peter
 
 Figuren som går under namnet "Avig fattning med piruette" är en av våra äldre figurer, och de flesta har redan den på sin repertoar. Så här var det mest frågan om repetition. Men vi gick förstås igenom den, moment för moment, så att eventuella tveksamheter kunde redas ut.
 
 Utgång ur den "Aviga fattningen".
 
 Men eftersom vi skulle lägga samman figurerna, noterade vi att vid ingången i "Avig fattning med piruette" blickade killarna inte bakåt åt tjejen, vilket killarna gör i "In å Ut-turen!
 
 Stilfull ingång i figuren, med insteget utan blick åt tjejen. Pernilla och Roger.
 
 Hej säger vi till Peter och Lotta
 
 
 
 Som sista examen och uppgift lade vi samman en liten serie igen. Inled serien med "In å Ut-turen", fortsätt med "Avig fattning med piruette", lägg till "Snurre Sprätt" som avslut. Eller rent av koppla in "Snurre" som alternativt avslut på "Aviga fattningen". Om Ni sedan har lust kan "Tröjan" bli extra avslut.... 
 Å kan Ni sedan ympa in nästa gångs varianter på "Tjejdyk" i kompotten, så blir det mycket...
 
 Fart under sista tonerna, med Pernilla och Peter samt Carina och Veijo.
 
  Då avslutar vi den nördiga sidan av bloggen för denna veckan, och sikta på några bilder från Motionsdansen inom kort. Till dess önskar vi Er alla en trevlig fortsättning på veckan!
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Å lägger förstås till: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" För det tror vi på i alla fall!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0