En salig blandning bugg-godis i skålen.

 Repetitionskurs med variation
 
 Vi samlar gänget under några låtar som inledning
 
 Vi ber om överseende om vi var lite vimsiga i söndags vid kursstarten. Vårt mål är alltid att fixa iordning lokalen, värma upp oss själva och minnet innan våra gäster anländer. Nu fick vi värma upp oss med skurmoppen istället, vilket inte är den ultimata förberedelsen på en buggkurs. 
 Någon fördröjning av kursstarten blev det inte utan kl.18.00 spelade Ulla upp musiken till Er uppvärmning. Å full fart på dansgolvet blev det som vanligt!
 
 Bengt-Åke och Nina buggade som alla andra, i förlängt kvällsljus.
 
 Under våren har vi haft lite skiftande besättning, deltagare som kommer lite sporadiskt när tillfälle ges. Trevligt tycker vi, att det lockar med dans hos BUGG's. Så visst passade det med en stund av repetition av förra gångens trevliga buggturer. En välblandad skål med sorterade bugg-praliner, om man säger. 
 
 Marie och Peter med stilig figur-markering.
 
 En figur som vi repriserade i söndags var "In å Ut-turen". En vandring för tjejen runt om killen med ett antal handbyten som ingrediens. Här ska killen åxå notera att hjälpa till och göra motsatt rörelse, så tjejens vandring förkortas. Går hon fram, går killen bak, och så vidare...
 
"In å Ut-tur" med sista handbytet, för Marie-Louise och Martin
 
          
 Fredrik och Rose-Marie                              Stefan och Marie      
 
   "Fallet" är en kul buggtur som har en alldeles egen karaktär. Dels att använda som variant under buggen, kom bara ihåg att tjejen då ska fatta armbågstaget, när det är dags för sista skjutsen. Men riktigt kul är det att få till ett låtslut, med ett väl timad "Fall" som finaltur!
 
 Carina och Stefan i förgrunden.
 
 En nygammal figur som vi återupptäckt via nätet, är "Tröjan" som vi kallar den nu. Annars är den säkert bekant som "Över huvud taget" för flera av Er. Här poängterade vi återigen att killen ska kliva sitt högersteg på 2:a takten, in i "Tröjan", och samla sig på 3-4. Killen kliver bak och bugar sig ur fattningen på kommande 1:a, och guidar tjejen i högervarv,ända ut till "lås". Skjuts bakom ryggen som avslut på figuren. Lite tydligare noter i förra kurs-bloggen, för den som vill kolla mer...
 
          
 "Omöjlig" pose, med Karlsten och Jennie samt Stefan och Veronica.
 
 Ja visst ser ovan moment lite omöjliga ut. Men i båda fallen har killen just bugat ur "Tröjan", och är på väg att guida tjejen i sitt högervarv till låset. Men momentet ser ganska komplicerat ut...
 
 Christer och Lotta tog tur ner till Säffle och BUGG's för att dansa. Trevligt tycker vi!
 
 Innan kaffetåren stod på tur, hann vi med en ytterligare figur i repris. Den ganska nya "Snurre Sprätt" fick en genomgång igen. En kort förklaring kan låta:
 En axelfattningsamt, killens högervarv med "Sprätt" , och sedan en höger buggsväng, och här åxå med "Sprätt" medan killen vrider vänster. Avslutning efter frivarv, passar bra med ett "Midjetag" eller "Axeltag". Killen väljer...
 
 Andreas och Maria
 
          
     Monika och Christer                          Bengt-Åke och Veronica
 
 
 
 Buggträning med Bengt-Åke och Elin
 
 Kvällens egentliga kurs-turer var varianter på "Tjejdyket". En lite bångstyrig variant för våra tjejer, som nog passar bäst som krydda på övrigt sortiment. Först ut var varianten som grundfigur.
 Höger/höger fattning som startläge. Vi inleder med den viktiga markeringen. Därpå dyker tjejerna in i killens armcirkel, backande sig ur situationen vänster om killen, och avslutade med guidat högervarv. Så kunde grundvarianten te sig lite snabbrefererad.
 
 Stilig start på "Tjejejdyket" med Fredrik och Monika!
 
 
  "Lotusdyket" är en liten variant på "Tjejdyket", med annorlunda, och förlängt insteg. Liknande markering men killen bjuder tjejen bakom ryggen istället, och fattar dubbelhandsfattning. Tjejen gör högervarv och positionen blir korsvis vänster över höger. Guidat vänstervarv för tjejen, varpå killen kliver under egen högerarm, och gör högervarv Tja, i och med detta är killen redo att bjuda på "Tjejdyk" enligt grundvariant igen.
 
 Karlsten markerar "Tjejdyk"
 
 Lite överkurs presenterade vi åxå med "Dubbelt Tjejdyk" som avslut. Markering i "Travolta stil" och tjejen inleder dyket på traditionellt vis. Men nu håller killen kvar dubbelfattningen och vänder höger, efter första dyket. Bjuder nytt dyk och tjejen dyker dublett, om man säger. I övrigt lägger vi på tidigare avslut på figuren. 
 
 Elin dyker det andra dyket, med Tommy.
(notera att tjejen håller vänsterhanden utanför "Armcirkeln" i andra dyket!)
 
          
 
 Nina och Fredrik får mycket att träna på under sista minuterna.
 
 Full fart på dansgolvet när Ulla bjöd på några extra låtar som avslut på kurskvällen.
 
  Så visst kan vi säga att det var en salig blandning på konfekten denna kurskväll. För Er som gästdansade hos oss, hoppas vi att Ni inte blev alltför avskräckta utan vågar besöka oss igen. Ibland blir det många turer på programmet, men som vi brukar säga: Ta till Dig de turer som passar Dig, och gör dem till Dina favoriter! 
 
 Annars är det bara att önska Er en fortsatt trevlig vecka, och hoppas Ni gillar kvällens inlägg på bloggen.
På återseende inom kort, med mera bilder från söndagens Motionsdans, förstås.
 
Ha det så bra, Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Det ger bästa sortimentet på bugg-godiset!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0