Motionsdans i vårt hörn av landet.

En dansform att gilla, kanske i smyg.
 
          
 
          
 
 En välkänd pose av Veijo med Linda som danspartner.
 
 För några veckor sedan lät jag tankarna gå kring dansens värde i de "fina" kretsarna. Att vår form av dans ses lite över axeln, har vi lärt oss att leva med. I det stora perspektivet speglar nog vår dans storstadsbefolk-ningens syn på oss lantortsbors musiksmak. Enkel och utan finess. I ett reportage av Göran Greider i Aftonbladet, kommer den åsikten lite på skam, när hans erfarenheter i branschen ger en lite annan bild. Ta gärna å klicka in Er å läs hans tankar i ämnet på: "Dansbandsmusiken berättar om Sverige"
 
 Veijo och Monika under söndagsbugg.
 
 Elin och Tommy motionerar med bugg.
 
 Hasse Anderssons medverkan i Mellon, gav förstås luft åt kritikerna av dansband. "Inkvoterad buskis" lät en kommentar. Sedan kan jag inte sortera låten under dansband, var den hör har jag svårt att avgöra. Men att försöka dansa till den, ställer nog till det en smula. men visst kan låten benämnas som folklig. 
 Ett annat reportage där Patrik Lundberg på aftonbladet erkänner sitt gillande till genren, finns på: "Dansband är musik för alla - utanför städerna".
 
          
 
          
  
          
         Ote och Roger                                   Lotta och Bengt-Åke
 
  Om dansmusik sedan gillas eller ej, tror jag hänger till största delen om man kan dansa eller ej. Min erfarenhet bygger till stor del att jag har stått utanför gemenskapen dans, under lång tid. Givetvis fanns en god portion avundsjuka till alla de som gladdes av dansen. När man sedan lärt sig dans såpass att man vågar utöva den, uppstår ett helt annat gillande. Då blir ju musiken något som behövs för att kunna dansa! 
  
 Här gillas både dans och musik, Pernilla och Inge.
 
 Så vi dansar vidare, lantisar som vi är. Cirka 80 000 under sista dansbandsveckan i Malung, ger en fingervisning att vi inte är ensamma med vårt intresse. Hos BUGG's dansar vi vidare mot vår, och dans i ett sommarfagert Sverige. Dans när den är som allra bäst. Dans att längta till!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  Om man gillar bugg med variation!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0