April-bugg i vårsol!

 Det drar sig mot finalkväll för bugg-gänget.
 
 Jo visst lockar vårsol, när vi nu längtat efter den så länge! Trots detta samlades ett gott gäng buggare i Tveta bygdegård på annandag påsk, för att träna lite mera bugg tillsammans. Som vanligt låter vi dansarna få några minuter att värma upp, och hitta turerna vi tränade på förra söndagen. Å visst har det nu blivit lite grann att hålla reda på, främst för killarna, som skall bjuda på spännande bugg till tjejerna!
 
 Bra med ögonkontakt under buggen!
 
Vi tog förra gångens "Katapult" i repris, till att börja med. Några av deltagarna hade missat förra söndagen, å då är det ju extra noga att visa vad vi pysslade med.
 Som tidigare sagt, blir ju själva insteget för killen en markering för turen, som tjejerna får vara uppmärksamma på. Kom ihåg att visa vänsterhanden, killar, uppmanade vi under grundfiguren. Ett moment när båda kliver baksteget, innan killen bjuder på frivarvet därefter.
 
 
 I anslutning till denna genomgång, lade vi förstås till "Handstöten" i Katapulten. Beskrivning på denna finns i förra veckans blogginlägg. Bra att läsa igenom när man tränar hemma under veckan...
 Två varianter av en trevlig buggtur, som det finns ett antal trevliga variationer på att gå vidare med i framtiden.
 
      
 
      
 
 Förra gångens nya figur blev "Handbyte bak tjejens rygg". En buggtur som urprungligen brukar komma under buggkurs två. Men med ett skarpt gäng på parketten, och en lång sommar att träna på, spänner vi förstås bågen lite extra och låter gänget ta sig an en både nyttig och trevlig buggtur!
 
 En kul variant, på "Handbyte bak tjejens rygg", för viga grabbar!
 
 Om man nu spjälkar upp figuren, skulle det kunna låta så här: 
* Figuren startar vi upp med vänster/högerfattning, och går tillsammans de fyra grundstegen. 
* Här betonar vi extra att markera figuren med killens vänsterhand mot tjejens högeraxel, som tydig inledning, under följande fyra steg.
* Nu passerar tjejen killen till höger om honom, och handbytet sker redan på den första takten, varefter tjejen gör första högervarvet med parets "låga"  höger/höger handfattning under följande tre takter.
* Det andra av hennes två varv görs med hög handfattning, typ buggsväng, på de sista fyra takterna. Kom ihåg att avsluta med baksteg för tjejen på 3-4. Kom åxå ihåg att killen följer med under hennes buggsvängar!
 * Med den nytagna höger/höger fattningen, är dansparet redo för nya bugg-äventyr!
 
      
 Ett par sköna stilstudier av "Handbyte bak tjejens rygg".
 
      
 
 Fart och fläkt under buggen!
 
 Efter kaffepausen frestade vi deltagarnas minnesbank lite extra. Vi tog nämligen och provade på en buggtur som även den hör hemma i kursteg två. Ett långt sommar-uppehåll står på lut, och vi vill ge möjlighet att bredda era kunskaper till sommarens buggande. Buggturen går under namnet "Handbyte bak killens rygg"
 Figuren kräver att killen hjälper sin dam, och kliver sina steg för att underlätta hennes rörelse. Mycket för killen att pussla samman här. Egna rörelser, samtidigt som tjejen skall guidas ganska tydligt. Som sagt, vi tränar vidare nästa söndag!
 
 
 
      
 
 De sista minuterna låter, som vanligt, Ulla tempot stiga en smula. Nu får gänget plocka bland intränade buggturer efter eget minne och känsla, å visst blir det bugg i bygdegården igen! Bugg är kul!
 
 Denna glada buggbild sätter punkt för femte kurskvällen!
 
  Nästa söndag kör vi alltså final på vårens bugg 1:a! Vi hoppas på god uppslutning bland alla kursdeltagare.
Vi lockar även övriga danssugna till sista kurskvällen och bjuder förstås på deltagande till Er alla! Ett ypperligt sätt att träna på vårens buggturer för alla bugg-intresserade, som vill prova på BUGG's i Tveta Bygdegård!
 
Vi sänker priset till 50:- för hela kvällen! 
Både kurs, och följande Motion/ Dansträning ingår!!
Allt i samarbete med  Tveta Bygdeförening!
 
Kursdelen kl:18.00    Dansträning/Motion kl: 19.30
 
En trevlig danskväll står på lut, å vi säger förstås:
 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
BUGG's Ulla å Arne

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0